Problém při instalaci USB čtečky - WinXP

Operační systémy Windows 98, 2000, XP, 2003, Vista a další.

Moderátor: Loki5567

Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Odpovědět
Hrochoroh
Nováček
Nováček

Problém při instalaci USB čtečky - WinXP

Příspěvek od Hrochoroh »

Prosím o pomoc při instalaci čtečky GemPlus GemPC USB-SL (čtečka čipové karty).
Při instalaci ovladače čtečky jsem narazil na neřešitelný
problém - systém instalaci odmítá s hlášením "V souboru INF nebyl nalezen povinný oddíl".
Hlašení se objevuje i při pouhém zasunutí čtečky do portu USB. S
Několikrát jsem zkoušeli instalaci a odinstalaci ovladačů, jejich odebrání z
registrů, restarty, manuální instalaci ovladačů, ale vše vždy končí hlášením "V
souboru INF nebyl nalezen povinný oddíl".
Používám notebook ASUS A7JC s WinXP Pro SP3, systém je pravidelně
aktualizován, vše ostatní v PC funguje normálně.

Na jiném PC instalace ovladačů proběhne korektně a čtečka funguje. Řešení v podobě reinstalace Windows bych použil VELMI nerad.
Díky
stan.brd
Nováček
Nováček

Re: Problém při instalaci USB čtečky - WinXP

Příspěvek od stan.brd »

Zdravím, narazil jsem u svého PC na úplně stejný problém - podařilo se Ti to vyřešil? Pokud ano, napiš mi prosím jak, už se stím trápím třetí den ... (:-)
Hrochoroh
Nováček
Nováček

Příspěvek od Hrochoroh »

Ahoj,
po 14 denní nikam nevedoucí komunikaci s "odborníky" z ČSOB jsem to vyřešil tak, že jsem čtečku nainstaloval na jiný počítač (což se bez problémů povedlo) a pak jsem vyhledal v registrech příslušné klíče související s touto instalací (tuším, že byly tak 3-4, ale to si už dnes za boha nevzpomenu) a ty importoval do "neposlušného" notebooku. A ono to kupodivu funguje ;-)
Hodně štěstí, Martin
stan.brd
Nováček
Nováček

Příspěvek od stan.brd »

Děkuju,

vyzkouším to.

Hezký den přeje Standa
N@$ty
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od N@$ty »

Nevím jaké čtečky teď dávají v ČSOB, ale k té mojí se instaloval ovladač společně s ComfortChip pro Starkos 2.3 karty resp. s SecureStore pro Starcos 3.0 karty. Jinak zkoušel jsi stáhnout ovladač z Windows Update? Jinak těch čteček mi rukama prošlo cca 10 na různých PC nb a nikdy s tím problém nebyl. Tudíž soudím, že máš něco rozhozeného ve windows.

Motherboard: ASUS Maximus II Formula; CPU: Intel Core 2 Quad E6600; Cooling: Zalman CNPS7500; RAM: 2×Corsair XMS2 2048MB DHX;
VGA:Leadtek Winfast PX8800 GTS TD 512MB; HDD: Hitachi 160GB SATAII + WesternDigital 750GB SATAII; DVD: DVD±RW LG SuperMulti GSA-H22L;
PSU: Enermax Liberty 620W DXX; Case: Thermaltake Armor Jr. VC3000BWS; OS: Microsoft Windows Vista Ultimate x64; LCD: DELL UltraSharp 2408wfp
Notebook: IBM ThinkPad R61; Intel Core2Duo T7100; 4GB DDR2; 320GB HDD 7200rpm; nVidia Quadro NVS 140M; 15,4" WSXGA+; Microsoft Windows Vista Business
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Microsoft“