Problém se síťí. Odesláno 323, přijato 0.

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
Mrtvola
Začátečník
Začátečník

Problém se síťí. Odesláno 323, přijato 0.

Příspěvek od Mrtvola »

Zdravím a děkuji, problém jsem nastínil v nadpisu. Nemohu se připojit k síťi. Visty zobrazí že jsem připojen k neznámé síťi, ale ve vlastnostech se ukazuje že sice odesílám, ale nic nepřijmu. Systém Vista 64bit, síťovky jsem zkoušel tři různé stejně tak kabely. Přípojka také funguje. Nevíte kde by mohl být problém? Děkuji. Když jsem měl PC doma, tak vše ok, nyní na koleji tohle.

P.S. Ta hodnota odesláno je náhodně napsané číslo.
i5 3570K, Asus P8Z77 M-Pro, Kingston HyperX XMP 1600Mhz 8GB, GB HD7870, Crucial M4 128GB, Cosmos S (díky Pejsku :-) ), Seasonic X560W
Ondrej1
Začátečník
Začátečník

Re: Problém se síťí. Odesláno 323, přijato 0.

Příspěvek od Ondrej1 »

Půjčil bych někde nějaký router a zkoušel to čistě proti němu, čili rozsvítí se - přidělí se adresa - jde pingnout - jde vyšší protokol - jde browser na dministrativní rozhraní. To toiž vůbec nemusí být hardwarový problém , ale nějaké nastavení na kolejní síti, které je potřeba provést.
Mrtvola
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Mrtvola »

Postupoval jsem přesně jako jiné počítače a nic. Zkusím to spojit ještě ws notebookem, tak uvidím. Ale je to divné.

Edit:// Tak s notebookem to jde, tudíž chyba budu přímo v síti:-/ Musím tedy asi hodně urgovat správce. Nebo ještě nějaký nápad? Hlavně dg.
i5 3570K, Asus P8Z77 M-Pro, Kingston HyperX XMP 1600Mhz 8GB, GB HD7870, Crucial M4 128GB, Cosmos S (díky Pejsku :-) ), Seasonic X560W
maslik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od maslik »

Mas nastaveny spravne cesty? Nemají to třeba řízené na pevno přidělováním ip dle mac a ne dle dhcp?
Ondrej1
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Ondrej1 »

Může to být cokoli, od vázání na MAC adresu, přes nutnost doinstalace nějakého protokolu po já nevím co. V tuto chvíli už to vyžaduje asistenci admina, čili dojít za ním, říct co jsem všechno udělal a poprosit ho o asistenci.
Mrtvola
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Mrtvola »

Jojo, správce jsem konečně uhnal, tak uvidím. Adresa MAC je třeba registrovat, to je pravda, ale to se děje během prvního připojení do sítě, které to má přesměrovat na server intranetu, ale ani tam nic. No uvídím jestli ten správce něco udělá. Zatím díky.
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“