Zdravim ,
pred nedavnem jsem si koupil wifi router : SMC SMCWBR14-G2. Vymenil jsem s nim switch , kterej jsem mel v dom. siti . Nastali ovsem problemy s nastavenim mapovani portu . Abych upresnil jak vypada sit : Internet -> ADSL modem Zyxel Prestige 660R -> z neho jde sitovy kabel do switche na ktery se pak napuje 2x pc , sitova tiskarna a ntb . Puvodni plan byl switch jednoduse zamenit za router.
To probehlo v poradku ,akorat prestalo fungovat NAT a tim padem i torrenty apd.
Zkousel jsem to ruzne nastavovat, jak NAT na modemu , tak na routeru. I DMZ na routeru, ale nenasel jsem reseni . At jsem to nastavil jakkoliv , tak to neslo.
Prosil bych o radu jak to sikovne vyresit. Jinak to byl zbytecny nakup.
Firewall pouzivam COMODO a jedu na Vistach 32.
Dikec za rady . Zdar
Nastaveni NAT pro WiFi router
Moderátor: Don
- tafkoun
- Nováček

-
- Weslo
- Středně pokročilý

Re: Nastaveni NAT pro WiFi router
no na zyxelu to nastavit na IP co dostává ten SMC a na SMC to nastavit na příslušný PC.mě to nijak složité nepřijde.
Navíc ti asi spíš přestal fungovat port forwarding než NAT.
Navíc ti asi spíš přestal fungovat port forwarding než NAT.
AMD Ryzen 7 8700F 4100Mhz| XPG Levante X 240 | ASUS TUF GAMING B650M |64GB Corsair DDR5 5000Mhz | Gigabyte Radeon RX7600 16GB OC | 2x Samsung 980PRO 512GB + 2x2TB WDC WD20EZFX | Lian-Li O11 Dynamic Mini | Corsair SF-450 | 32" Dell S3222DGM | Synology DS223j + 2x6TB WD Red RAID1
- tafkoun
- Nováček

-
Hm , ono to slozite asi nebude , Akorat jsem na to nemoh prijit
. Zkusim to , hned jak se vratim z privatu a poreferuju jestli to funguje . Jsem prave nevedel , jestli mam port forwarding ( mas pravdu , ne NAT ) nastavit na obou sitovych prvcich ci jen na jednom a pripadne tam na router dat DMZ. navic jeden kamarad mi radil , at dam kabel co vede z modemu do sdirky WAN na routeru , a druhy zase rikal , at dom do norm. sdirky LAN , tak nevim. Tohle je pro me zatim neprozkoumana oblast pc , tak si nevim rady. Ale snazim se ucit . Dikec za rady . Ahoj
- jankop
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
A proč?tafkoun píše: Puvodni plan byl switch jednoduse zamenit za router.
Problém je především v tom, jsi si koupil router, přičemž už tam jeden máš - Zyxel. Pokud potřebuješ více portů, měl jsi pořídit větší switch, pokud potřebuješ WiFi, měl jsi pořídit prostý Access Point nebo zařízení, které se do tohoto transparentního módu dá snadno přepnout, třeba OvisLink WL-5470AP. V principu by měl jít SMCWBR14-G2 router použít, když v něm vypneš NAT, DHCP apod. a připojíš ho opravdu ze strany LAN nikoliv WAN. Jinak ty svoje torrenty při svých zkušenostech přes něj asi neprotlučeš.