Zdravím,
stahuju data v místní síti z pc s Win XP na Notebook s Win Vista, jede to rychlostí max. 600kB/s, nechápu jak to je možné, že to jede tak pomalu, z internetu jsou schopny obě pc stahovat rychlostí 1MB/s úplně bez problémů...
Oba mají IP adresy přidělované z DHCP - jsou připojeny přes router Zyxel od O2...
Co s tím dělat?
Díky všem zúčastněným
Notebook: Dell Vostro 1500 @ Core 2 Duo 2GHz, RAM: 4GB, HDD 320GB + Windows Vista
Desktop: MB: DFI-DAGF CPU: Athlon 64 3000+ Venice RAM: 2x512 Geil HDD:160GB DVD/CD LG-GSA 4163B @ Teac CD-RW Power: 500W IC MEX VGA: Leadtek WinFast PX6600TD @NVidia Ge-Force 6600 LCD: Samsung SyncMaster 710T + Windows XP
Mobile: BelTel Norea @ Windows Mobile 6
ja mam doma sit Win XP - adsl modem - win XP a kopirovani je taky nehorazny. jednou kopiruju dvd za 10 minut, podruhy mi to napise 280 minut. taky nechapu cim by to mohlo byt, ale obcas pomuze kdyz proste vytahnu sitovej kabel do modemu a modem vypnu a zapnu. samozrejme ze s pc v dobe kopirovani nemuzu nic delat.
po vcerejsi mensi lance se pridam, byla sit slozena ze systemu vin XP PRO SP3 , dale Vin Vista SP HP (vse 32 bit a server se vsema datama byl na Ubuntu se sambou, vse ficelo na 100mbit lince kolem 10Mb/s realne rychlosti jak ze serveru do vsech PC, tak nase posilani Filmu a novych her mezi sebou, jako router slouzil D-Link DI524
Nazdar, nevím jak ti poradit,ale napřed bych hledal, kdee je chyba. Pravdepodobne bych poprosil někoho s jiným noťasem, který v podobné situaci funguje normálně, a vyskoušel přenos mezi Notebookem (LAN) na notes na wifi a pak naopak. Tím bych se pokusil vyloučit chybné nastavní komplů. Pokud bych zjistil, že bude chyba pravděpodobně v routeru, zjistil bych jaou verzi FW tam mám, popřípadě bych aktualizoval. Bohužel s nastavením ti toho moc neporadím, chtělo by to vidět. Ještě bych skusil poslat z jednoho PC na druhý něco přes ICQ, jakou rychlostí to pojede. Prostě bych skoušel všechno možný. Podle toho co jsi uvedl, toho moc usoudit nelze. A úplně nejlepší by bylo, pookud nejsi v síťařině zběhlý, požádat nějakého známého aby se ti na to mrknul. Jinak já jsem v tomto docela lama, dělám to stylem pokus\omyl, ale postupoval bych nějak systematicky. Vylučovací metodou, skus vypnout zabezpečení WIFI, uvidíš co to udělá,skus jiný typ, vypni firewall,... a po každé změně skus jestli se něco změnilo.
Bohužel, víc neporadím, ale skoušej, skoušej, skoušej. Pak napiš své poznatky.