Analog + DVB-C + DVB-T

Foťáky, kamery, DVD a DivX přehrávače, TV karet, web kamery, satelity a dalších.

Moderátoři: CageJ, Dzin

Odpovědět
hanz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Analog + DVB-C + DVB-T

Příspěvek od hanz »

Zdravím všechny. Doufám že pokládám dotaz do správné sekce. Ce se týká DVB-x, tak jsem v tom docela lama a tak potřebuju poradit.
Moje současná konfigurace je následovná:
- UPC (DVB-C) a jejich set-top-box
- TV Panasonic TX-32LXD70F s DVB-T tunerem a analogovým tunerem
- nějaký DVD-Player bez tuneru (není nutno zmiňovat).

Standardně mačkám na TV programy a pouštím to, co posílá UPC přes analog (co jen prochází set-top-boxem). Nebo si dám AV a spustím set-top-box a přepínám programy na S-T-Bu.

Potud jasné.

Říkám si ale, že by nebylo špatné (když už to TV umí) přijímat i DVB-T (teď začala Nova prej vysílat v HD...), ale otázka zní ... JAK???

1) na co chytím DVB-T v paneláku (standardní barákovou anténu mi dělníci při rekonstrukci bytu "ufikli"). Mám koupit nějakou spejšl anténu, nebo vyhodit na balkon nějaký drát nebo na co se chytá digitál (na klasický matrace taky?)

2) na TV mám jen jeden anténní vstup. Co s tím? Dá se to vyřešit nějakou "rozdvojkou" do které by z jedné strany lezl analog od UPC a z druhé strany DVB-T z antény/drátu či čeho? Nebo jak se toto řeší.

Díky za rady
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Analog + DVB-C + DVB-T

Příspěvek od myom »

signal z STboxu se da prijmat i jenom pres scart, takze potom se ti antenni vstup uvolni. osobne jsem zkusil ze srandy stahnou kousek koaxu, jestli to na to prijmu, ale musel jsem ho mit na balkone a i tak byla kvalita signalu mizerna, takze to chce asi nejakou antenu. v podstate jedno jakou, zadna spesl neni...
*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom :-P
hanz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hanz »

Ano DVB-C můžu přijímat pouze přes SCART, ale obyčejný analog přijímám přes anténní vstup. A o tuto možnost přijít nechci, protože nabídka programů na UPC analogu je proti DVB-T daleko širší. Všechny (a možná ještě víc) programy jsou i na DVB-C, ale přecijen jde o docela pohodlné řešení, jen zapnout TV a koukat na analog a nelovit k ovladačce k TV ještě ovladačku k STBxu. Takže bych do TV chtěl dostat zároveň analog i DVB-T... JAK?
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

nijak. mozna zkusit antenni slucovac, ale za to ti nerucim.

ale pokud si vytahnes antenu pro prijem DVB-T, tak tim prijmes i analog...
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom :-P
hanz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hanz »

a co je to takovej anténní slučovač? máš nějaký tip (s linkem?), kde by se něco podobného dalo pořešit?

ano, dostanu analog, ale ten co létá éterem (tj. pár programů) a ne ten, za který platím UPC (cca. 40 programů vč. dětských, na kterých je dcera "závislá")
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

http://diskuse.elektrika.cz/index.php/topic,4717.0.html

hle co mi jako prvni vyplivl google ;). takze slucovacem cesta nepovede, takze odpoved na tvou otazku zni ne, nejde to.
Odpovědět

Zpět na „Digitální foto a video“