dotaz k zrizeni ADSL

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
Wotan
Začátečník
Začátečník

dotaz k zrizeni ADSL

Příspěvek od Wotan »

Ahoj, je to asi lamacky dotaz, ale do tedka jsem mel wifi a nikdy sem to nemusel resit. No s wifi mam v posledni dobe problemy, velky packet lost atd ....... tak prechazim na adsl. Doma je telefoni linka s tarifem home mini nebo jak se to menuje, no kvuli adsl bych chtel prevest tenhle tarif na home standart a k tomu si dat ADSL volny 8Mbs. Chci se zeptat, jak dlouho bude asi trvat zmena z home mini na standart ...... de mi o to ze, bych rad ten net objednal co nejdrive, no aby to nebylo prave limitovany ze strany O2, nebo lze net mit (predpokladam ze volny musi od O2 pronajmout linku, takze jim oznami ze na tomhle telefonim cisle bude ADSL) a pak to nejak dodatecne doplatit, nebo jak to je. Diky za odpovedi.
Ryzen 9900x + 2x32Gb Micron 6400 Mhz + MSI B650 Tomahawk + Asus Dual RTX 4070
maXXmilian
Moderátor
Moderátor

Re: dotaz k zrizeni ADSL

Příspěvek od maXXmilian »

Ahoj,
Ja ti reknu jak mi muj lektor na sitove technologie na kurzu vypravel prave pred tydnem jak to probiha u GTS.
o2 ma ze zakona 20 (21?) dnu na prirazeni linky na zadost minoritniho operatora (tedy napriklad volny). Coz znamena ze zakaznik chce net, zavola na volny, tam par dni potrva nez to zpracuji, pak podaji zadost, telecom to samozrejme natahuje na maXXimum, pak jim posle zpravu ze jim propujcil last mile k tobe do domu/bytu a ty mas net tak za pet tydnu i kdyz by to mohla byt otazka tydne. Smutne, ale je to primo od zdroje, predpokladam ze volny na tom nebude o moc lepe :)
Jinak doporucuji si poridit i-net primo od O2, je to proste "primo od zdroje". I lidi kteri pracuji v tech operatorech maji home/SoHo od o2 protoze je proste nejlepsi ;)

CPU: Ryzen 5900x + Thermalright Phantom Spirit SE, MB: MSI Tmahawk MAX B450 , GPU: MSI RTX 3070 Gaming X Trio , RAM: DDR IV - 2x 16 GB HyperX Fury RGB 3200MHz, HDD: Samsng Evo PRO 258 GB + Crucial MX500 - 500GB + WD BLUE 4GB + WD RED 10GB, AUDIO: ASUS Xonar Phoebus , POWER: SEASONIC 650 Platinum, CASE: Fractal define R6 black window , MONITOR: Eizo Flexscan EV2436WFS + BenQ XL2546, Periferie: Logitech g400+Icemat 2nd edition + Rapture Delta Stealth
Wotan
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Wotan »

primo od O2 ..... zde se nabizi otazka O2 vs. rapidshare .........

edit .... koukam ze O2 ma akci .... pri zrizeni v dobe od 13. - 26.10. - Dnech pohadkovych cen - O2 duo za 500 Kč s DPH měsíčně po dobu 12 mesicu ..... asi to dopadne na to O2
maXXmilian
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od maXXmilian »

Ja se bohuzel moc nevyskytuju doma kde mame O2 ADSL uz asi dva roky, ale nikdy sem nemel problem s DC, torrenty ani nicim jinym, rapidshare teda moc nevim, ale bratr si na nic nestezoval, takze predpokladam ze by to jet melo..... Hlavne tedy musim uznat ze kvalita sluzby je na pomerne dobre urovni, minimum vypadku, pl zadny, pingy dobre. Akorat pater jim obcas nejak hapruje se mi zda...

CPU: Ryzen 5900x + Thermalright Phantom Spirit SE, MB: MSI Tmahawk MAX B450 , GPU: MSI RTX 3070 Gaming X Trio , RAM: DDR IV - 2x 16 GB HyperX Fury RGB 3200MHz, HDD: Samsng Evo PRO 258 GB + Crucial MX500 - 500GB + WD BLUE 4GB + WD RED 10GB, AUDIO: ASUS Xonar Phoebus , POWER: SEASONIC 650 Platinum, CASE: Fractal define R6 black window , MONITOR: Eizo Flexscan EV2436WFS + BenQ XL2546, Periferie: Logitech g400+Icemat 2nd edition + Rapture Delta Stealth
Weslo
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Weslo »

maXXmilian ti dává správné informace (a věř mi že já jsem přímo u zdroje) - takže teď už je to jen na tobě.
AMD Ryzen 7 8700F 4100Mhz| XPG Levante X 240 | ASUS TUF GAMING B650M |64GB Corsair DDR5 5000Mhz | Gigabyte Radeon RX7600 16GB OC | 2x Samsung 980PRO 512GB + 2x2TB WDC WD20EZFX | Lian-Li O11 Dynamic Mini | Corsair SF-450 | 32" Dell S3222DGM | Synology DS223j + 2x6TB WD Red RAID1
Wotan
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Wotan »

j diky za odpovedi, no nakonec objednano O2 duo za 500,-Kc mesicne
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“