Problém při bootování

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
Frenzy
Nováček
Nováček

Problém při bootování

Příspěvek od Frenzy »

Ahoj, mám problém s harddiskem .. nainstalovat sem XP .. rozdělil disk a na druhou část nainstaloval Visty.. pak sem (já chytrák) odstranil první část s XP (samozřejmě jsem nemyslel nato že je tam MBR) .. no po restartu se už systém nezpustil .. ale to nic s opravou tohohle už zkušenosti mám :) .. bohužel se neco stalo .. dal jsem tam druhy disk s win XP .. abych si mohl zkopirovat data pro připad kdyby se neco stalo .. restartoval sem a pak se najednou win z druheho disku načital dobrych 15 minut .. a po načtení se už druhý disk nezobrazil (v Tento Počítač) .. tak sem nahodil instalačku vist abych mohl pustit opravu systemu .. no ale to už nejak nešlo .. ukazalo to že je vše OK ale po restartu pořad nic .. a v editoru oddilu u instalace XP mi to ukáže že program nemá k disku přístup .. má někdo nějaký nápad jak nato ? (btw zkoušel sem i Bootrec.exe [nepomohlo] a taky sem zkoušel Hiren's boot cd [ale to se ani nerozjelo pořad jen blikala bila čarka .. a v jinem PC jede])
Haveja
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Problém při bootování

Příspěvek od Haveja »

to je komplikovany, udelej vse od znova instalaci na jeden disk win xp a druhy disk vista. a pak nebudes mit problem...
MACBook Pro 2012, DELL LATITUDE E5250.
Stary tuning computer: http://home.tiscali.cz/havelka.jan/[/size]
Frenzy
Nováček
Nováček

Příspěvek od Frenzy »

Ne ne .. ja to měl na jednom disku a rozdelil sem je .. a navic nainstalovat to nato už nejde :/ proste to nijak nevezme :/
Haveja
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Haveja »

kdyz tam mas vista, tak to nepujde instalovat windows xp, to bys musel vsechno vymazat a pak instalovat win xp a pak vista, a davat si na to pozor, abys to zas nevymazal...
MACBook Pro 2012, DELL LATITUDE E5250.
Stary tuning computer: http://home.tiscali.cz/havelka.jan/[/size]
Frenzy
Nováček
Nováček

Příspěvek od Frenzy »

Ale nee, ten HDD se proste přestal chovat jako HDD :) zkusil sem tam linux live distro ale ani to nenaběhlo :D .. proste při Loading kernel se ukazalo: Mounting file system a tam se to seklo a pak to vypsalo naky errory ("Disk appears to be confused") nebo tak neco :( .. no a proste žadna instalačka už mi to nevezme proste jako by ten hdd mel poškozeny firmware nebo tak neco :(
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“