Skusal som najst na inete Bios pre starsiu dosku GA-8SIMLNF Rev 2.0 ale bez uspechu.
Neviete niekto poradit kde by som ho mohol najst?
Ak niekto viete prosim hodte link. Ja som to skusal na www.gigabyte.com ale tam som nasiel Bios len pre dosku GA-8SIML Rev 2.0 ale to asi nie je ta ista doska, lebo je tam aj fotka tej dosky, ale ta vyzerala trosku inak ako moja.
Ak niekto viete kde to najst alebo ak niekto ma nebodaj doma stiahnuty Bios k tejto doske, prosim dajte vediet. VDAKA
Kde zohnat BIOS
Moderátor: Eddward
- mako-z
- Začátečník

-
- mako-z
- Začátečník

-
Re: Kde zohnat BIOS
Takze som bludil aj po strankach packardbell a nasiel toto:(http://support.packardbell.com/uk/item/ ... P842027301 ), ale akosi ma odradilo to, ze tam spominali nieco o Columbia MB. A tak som nechcel riskovat, ze zabijem Bios. Nechapal som preco tam spominaju Columbiu ked moja MB je od Gigabyte. To znacenie je fakt v niektorych pripadoch velmi metuce. Ale nakoniec som z toho nejako vysiel a zistil som na zaklade tohoto (http://support.packardbell.com/uk/item/ ... opic_02094), ze moja stara doska je GA-8SIMLNF je vlastne ta Columbia 5P a v rohu ma oznacenie NF7. Ta bola v PC ktore som kupil iMEDIA 3054. Lenze nova MB ktoru som kupil na ebay je GA-8SIMLNF Rev 2.0 ve vlastne Columbia 5 v rohu oznacena ako NF5 a ta sa nachadza v PC iMEDIA 3050. Takze som si stiahol tento Bios: http://support.packardbell.com/uk/item/ ... P842006501 a flashol som ho. Vysledok???
Trosku pomohlo. Aspon s Pentium 4 CPU to uz bootuje bez problemov ale hoci je to 2.8GHz CPU tak stale ho detekuje ako 1.4GHz CPU a v Biose neexistuje ziadne nastavenie ako to zmenit.
No a moj stary CPU Celeron D 2.5GHz , s tym sa vobec nebavi. Po zapnuti cierna obrazovka, ziaden zvuk a to je vsetko. Takze v podstate je to na 50% az 100% vyriesene (to zavisi od uhla pohladu
)
Ja si mislim, ze ta moja staronova doska je starsia ako ta ktoru som odpalil a preto nepodporuje tie novsie CPU korektne alebo vobec. Co s tym???
Otazky: (asi je fakt pravda, ze jedna zodpovedana otazka plodi len dalsie nove
)
1.Kde zistim ake vlastne CPU podporuje ta moja staronova MB ???
2.Existuje este novsi Bios pre tuto MB, ak ano, kde ??? (moj aktualny je File Version: 2.0A File Date: 05-05-2004 17:26)
3.Da sa pre tuto MB respektive tento Bios zohnat nieco ako BIOS patcher (Umožňuje např přidat podporu nových procesorů, změnit frekvenci...) ???. ak ano, neviete kde ho zohnat?
Takze ak niekto viete ako to este viac vysperkovat tak to by bolo super, lebo ten CPU Pentium 4 ktory mi ako-tak slape musim vratit, lebo ten mi pozical iba kamos na skusku
, a s Celeronom D 2.5GHz sa moja staronova doska ani po flashnuti Biosu nebavi...
Trosku pomohlo. Aspon s Pentium 4 CPU to uz bootuje bez problemov ale hoci je to 2.8GHz CPU tak stale ho detekuje ako 1.4GHz CPU a v Biose neexistuje ziadne nastavenie ako to zmenit.
No a moj stary CPU Celeron D 2.5GHz , s tym sa vobec nebavi. Po zapnuti cierna obrazovka, ziaden zvuk a to je vsetko. Takze v podstate je to na 50% az 100% vyriesene (to zavisi od uhla pohladu
Ja si mislim, ze ta moja staronova doska je starsia ako ta ktoru som odpalil a preto nepodporuje tie novsie CPU korektne alebo vobec. Co s tym???
Otazky: (asi je fakt pravda, ze jedna zodpovedana otazka plodi len dalsie nove
1.Kde zistim ake vlastne CPU podporuje ta moja staronova MB ???
2.Existuje este novsi Bios pre tuto MB, ak ano, kde ??? (moj aktualny je File Version: 2.0A File Date: 05-05-2004 17:26)
3.Da sa pre tuto MB respektive tento Bios zohnat nieco ako BIOS patcher (Umožňuje např přidat podporu nových procesorů, změnit frekvenci...) ???. ak ano, neviete kde ho zohnat?
Takze ak niekto viete ako to este viac vysperkovat tak to by bolo super, lebo ten CPU Pentium 4 ktory mi ako-tak slape musim vratit, lebo ten mi pozical iba kamos na skusku