Slabý zdroj

Problémy, rady a vše ostatní k PC zdrojům, UPS, napájení a voltážím, wattmetrům i počítání spotřeby.
Odpovědět
Doomen256
Nováček
Nováček

Slabý zdroj

Příspěvek od Doomen256 »

Dobrý den.

Mám zdroj Fotron 400 W a do něj píchlé všechny standartní komponenty plus grafiku GTX260. Tak potřebuje 525. Abych ze svého zdroje do ní mohl vést dva 6piny, musel jsem jeden molex ukrást z mechaniky. Nedávno jsem ale zjistil že mechaniku docela potřebuj a ted: z gradiky vedou dva šesti piny. Ty se dělí na čtyři molexy. A jeden jsem prostě odendal a dal ho do mechaniky. Moje otázka zní: Co se může stát? Je nějaké nebezpečí pro moje komponenty nebo PC když nebude mít dostatek elektřiny prostě kixne? Jak je možné že ta grafika pořád v pohodě funguje?

Děkuji za odpovědi.
Woko_O
Začátečník
Začátečník

Re: Slabý zdroj

Příspěvek od Woko_O »

Tahle karta ma dvakrat 6 molex napajeni..to znamena ze by bylo dobry poridit zdroj s potrebnou kabelazi..
..Zdroj 400W fortron neni spatny...ona ta karta bude fungovat..ale zalezi jak dlouho...je taky mozny ze bys mohl zazit nadhernou svetelnou show s ohnestrojem a totalnim znicenim (vyhorenim) PC...radsi bych investoval do poradneho zdroje..napriklad Enermax MODU82+ 525W jistota je jistota...tenhle zdroj ma 3 napajeci konektroy pro PCI express..
Stano K.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Stano K. »

vôbec nechápem ako si môžeš kúpiť GTX260 a k tomu adekvátnu zostavu a zdroj už nie :|
Igoreso
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Igoreso »

me to povidej.. prodavam PC a prijdou i borci co koupi PC za 25000 a do toho zdroj za 700kc :) a ze to prej bude stacit..
hlavne mit co nelepsi grafiku a kdyz jim to nejde tak jsou strasne udiveny :)
AMD Ryzen 7 5800X / 32GB DDR4 3600MHz CL16 / RX 6700 10G / SSD FireCuda 530 2TB - PCI-E 4 / TUF GAMING B550-PLUS /
Odpovědět

Zpět na „Počítačové a záložní zdroje“