Zalman Reserator 1 V2

Hlavní problém byl, že se chlazení nespouštělo spolu s PC, takže hrozilo nebezpečí, že jednou zapomenu a procesor s grafikou přismažím. Poohlédl jsem se po netu a našel tuto zásuvku:

Pokud se z první, master zásuvky začně odebírat energie, automaticky se zapne i 5 dalších slave zásuvek. Tím se vyřešila synchronizace chodu PC a vodního chlazení. Zásuvka zároveň disponuje přepěťovou ochranou, takže to až tak vyhozené peníze nejsou (Infosec Přepěťová ochrana PFS 6 Master TFR - cca 450Kč).
Další problém jsem měl s přikoupeným přídavným chlazením Zalman ZM-RF1.
Vedl z něj třížilový kablík tak jak je vidět na obrázku. Evidentně k prostrčení někam do case a tam zapojit kam uživatel uzná za vhodné. Zaprvé byl kablík krátký, zadruhé neestetický a za třetí se tak z vodníka stalo totálně nemobilní zařízení.
V obchodu jsem si koupil jeden tahový spínač, stereo jack konektor na kabel a do panelu + kousek smršťovací bužírky. Ze staré záslepky a těchto dílů jsem snadno vytvořil spínací panel s konektorem a problém s estetičností i mobilitou byl vyřešen.
upravená záslepka:

Upravený ventilátor:

Celek:

Kablík od upraveného panelu jsem zapojil na koncovku regulace, takže je ventilátor rovnou regulovatelný.
Snad to někomu pomůže
Elek