Připojení touchpadu k PC

Nevizuální úpravy HW, elektronika - Voltage-mody, regulace otáček, schémata... nejde o přetaktovávání.
Odpovědět
OndraSter
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Připojení touchpadu k PC

Příspěvek od OndraSter »

Nazdar,
dnes jsem si vzpomněl na Compaq Armadu 1520D co tu mám (nefunkční), vyndal z něj touchpad a googlil - našel jsem http://translate.google.com/translate?u ... auto&tl=cs - popis jak ho zapojit k PC. - Podle všeho je PS/2 kompatibilní. Škoda že to není Synaptics, ale jen Alps.

Jen nevím, jak ten "pásek", co se zapojuje do toho touchpadu, připojit k drátu do PS/2 - ještě tu mám jednotlivé tlačítka co jsou u touchpadu, od kterých již vede několik (8) drátků, takže nakonec zjistím pinout toho a připojím to asi přes to. (Mám tu mrtvou PS/2 myš a redukci na USB.)

Nějaké tipy a doporučení, než se do toho vrhnu? Pak poreferuju jak to funguje :) .
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32

Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
M4r1hu4n3
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: Připojení touchpadu k PC

Příspěvek od M4r1hu4n3 »

Pokud mas ten pasek, tak vezmi takovou tu tuzku se skelnym vlaknem na cisteni a dostan se na jedny strane na med a pak to klasicky pripajej
"Lepší než za ženštinami hampejznými se píditi, jest plodníkem svým dvakrát týdně řádně zatřásti." Jan Amos Komenský
OndraSter
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OndraSter »

Tak jsem objevil ještě lepší popisek:

http://66.102.9.104/translate_c?hl=cs&s ... CKPAD_ALPS

Z toho už vím, kam připojit levý klik atd, takže teď jen zjistit jak jsou propojeny CLK, Data, +5 a GND, což by neměl být takový problém, když vím, kde to leze z/do touchpadu. A na drátky již jednoduše připojím konektor :wink: .

M4r1hu4n3: Nemáš pls link na tu tužku? Nejsem žádný elektrikář a nevím pořádně o čem mluvíš :D , ale asi vím, jak to myslíš.

// Jen mi někdo vzal měřák :shock: .
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32

srna
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od srna »

v zasade jde o to odskrabat ochranny lak na DPS, aby na to slo pajet...jde to i nozikem, ale opatrne :)

jinak primo tu tuzku jsem nenasel, ja to vzdycky delam lamacim nozikem :twisted:
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
OndraSter
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OndraSter »

Už to mám vyřešený, zapřemýšlel jsem a zjistil jsem, že nakonec se to bude připojovat přes ten 8mi drát, který není problém jednoduše oholit.

Jen musím najít měřák. Nedávno jsem uklízel a teď na to doplácim :-D .

Snad ho dnes najdu a postnu fotky :wink: .

OndraSter
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OndraSter »

Tak jsem to zapojil, GND a Vcc správně, ale ve Vistách prostě nefunguje - na PS/2 naměřím 5V, po připojení touchpadu 1.96V. Ovladače Vista neinstaluje, stejně tak nereaguje ani klepnutí na tlačítka (kde se napětí potom změní na 1.80V, takže touchpad funguje). Zkoušel jsem prohazovat DATA a CLK, ale nic :|.

Ještě zkusím PS/2 myš, jestli neni v háji port, ale co jinýho vás napadá, že to nefunguje? PS/2 klávesnice jde.

// Tak ani PS/2 myška v ní nejde, ale u tý si nejsem jist, jestli funguje i někde jinde.

petr_
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petr_ »

pokud to měří takle, máš to blbě zapojený.Já jsem tohle kdysi zkošel, napájení se dá snadno odhadnout a zbytek je pokus omyl.Mě to nakonec chodilo.
NTB: 13" MacBook Air mid. 2013, Haswell i7-4650U, 8GB LPDDR3, 256GB SSD
PC: Xeon 5550, 6GB DDR3, geforce 8800GTS 640MB
M4r1hu4n3
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od M4r1hu4n3 »

"Lepší než za ženštinami hampejznými se píditi, jest plodníkem svým dvakrát týdně řádně zatřásti." Jan Amos Komenský
Odpovědět

Zpět na „Modifikace hardware“