Přejmenování "základního"účtu ve Win Vista?

Operační systémy Windows 98, 2000, XP, 2003, Vista a další.

Moderátor: Loki5567

Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Odpovědět
bonavox
Začátečník
Začátečník

Přejmenování "základního"účtu ve Win Vista?

Příspěvek od bonavox »

Mám notebook, kde mi v servisu nainstalovali Visty Bussiness, ovšem základního uživatele nazvali "pokus". Ať dělám, co dělám, nemůžu přijít na to, jak tento účet přejmenovat na jiný název, jaký bych chtěl. Zkoušel jsem založit druhého administratora a původní účet zrušit, ale to mi Visty nedovolily, zkoušel jsem jej všemožně přejmenovat, bez výsledku.

Jde to vůbec nějak? Bo cesta C:\Users\pokus\...vypadá strašně ...
Podpis může být maximálně “50 bodů vysoký”, akorát že už nikdo neřekne, kolik řádků těch 50 bodů je. Tak raději pro jistotu nic … PRAVIDLA VIVAT!
Maranov
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: Přejmenování "základního"účtu ve Win Vista?

Příspěvek od Maranov »

Normálně to je v Uživatelské účty - účet - změnit název, ale nevím, jak to je na defaultu.
DESKTOP: C2D E8200 (pasivně); ATI HD 3870 (AC S1, 120 fan@5V); 4GB RAM; OCZ Vertex2 SSD 64GB; 320+320+250GB JBOD (odhlučněno); 2x FSC P19-2 (2056x1024)
MOBILE: Lenovo Thinkpad T420 4177 CTR, Crucial M4 SSD 128GB, 6GB RAM; FSC P19-2; Logitech G400
POCKET: Nokia Hulmia 800; Hitachi 500GB@Scythe Kamazo 2 (eSATA); Creative EP-630
AUDIO: Sennheiser HD 555 (foam mod), NuForce Icon µDAC, FLAC, ReplayGain, f2k

"A Man's mortality is a compass that points his way in life."
bonavox
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od bonavox »

Uživatelské účty - Změnit název účtu asi mění jen nějaký viditelný popisek, nepřejmenuje samotnou složku na disku. Když spustím control userpasswords2, tak tam stále vidím "pokus", byť mám v Uživatelské účty - Změnit název účtu zadáno "Honza". Stejně tak složka pod Users se stále jmenuje "pokus" přesto, že v nabídce Start vidím jméno uživatele "Honza" ...
To sou fičůrky, co :?:
Podpis může být maximálně “50 bodů vysoký”, akorát že už nikdo neřekne, kolik řádků těch 50 bodů je. Tak raději pro jistotu nic … PRAVIDLA VIVAT!
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

jo, tohle je normální chování Windows XP, netušil jsem že stejně se chová i Vista.
ignorelist: kremrole a dezoláti
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Microsoft“