TP-LINK TL-WR542G problém s routerem
Moderátor: Don
- ywanbow
- Nováček

-
TP-LINK TL-WR542G problém s routerem
Mám problém s tímto routerem TP-LINK TL-WR542G . Vybral jsem si ho díky tomuto
http://pctuning.tyden.cz/index.php?opti ... &Itemid=96
tématu na pctuningu.Připojení mám od UPC a router používám zhruba 6 měsíců.Mám přes něj napojen stolní počítač přes kabel a manželka svůj noťas přes wifi. Zhruba měsíc mám problém při napojení přes wifinu.Manželka HODNĚ používá ICQ6 ale cca.1x za hodinu (někdy častěji,jindy za 2 hodiny)se stane že program spadne.Přepojí se do režimu offline a hledá síť.Někdy mi sekne celý noťas,jindy se za chvíli rozběhne a běží normálně.Přes kabel žádný problém nemám.Zkoušel jsem i jiný notebook,stejný problém.Teď se přidal i výpadek webu,opět při používání ICQ a opět pouze přes wifi.
Dalším problémem je doba odesílání např. vzkazů na nástěnku na Spolužácích,vše trvá neúměrně dlouho ale to mohu přisuzovat zahlcení stránek ve večerních hodinách.
Router už jsem zkusil restartovat,kompletně načisto přenastavit,nic nepomohlo.
Wifi mám rozvedenou po panelákovém bytě,chytám signál i přes 3 zdi,ale většinou jen přes jednu a síla signálu je výborná.
Budu vděčný za jakoukoliv radu,popř. mi doporučte jiný router.
P.S. Napojení na ICQ přes meebo funguje perfektně,žádný problém.Noťas jsem kompletně přeinstaloval a stejný problém.
http://pctuning.tyden.cz/index.php?opti ... &Itemid=96
tématu na pctuningu.Připojení mám od UPC a router používám zhruba 6 měsíců.Mám přes něj napojen stolní počítač přes kabel a manželka svůj noťas přes wifi. Zhruba měsíc mám problém při napojení přes wifinu.Manželka HODNĚ používá ICQ6 ale cca.1x za hodinu (někdy častěji,jindy za 2 hodiny)se stane že program spadne.Přepojí se do režimu offline a hledá síť.Někdy mi sekne celý noťas,jindy se za chvíli rozběhne a běží normálně.Přes kabel žádný problém nemám.Zkoušel jsem i jiný notebook,stejný problém.Teď se přidal i výpadek webu,opět při používání ICQ a opět pouze přes wifi.
Dalším problémem je doba odesílání např. vzkazů na nástěnku na Spolužácích,vše trvá neúměrně dlouho ale to mohu přisuzovat zahlcení stránek ve večerních hodinách.
Router už jsem zkusil restartovat,kompletně načisto přenastavit,nic nepomohlo.
Wifi mám rozvedenou po panelákovém bytě,chytám signál i přes 3 zdi,ale většinou jen přes jednu a síla signálu je výborná.
Budu vděčný za jakoukoliv radu,popř. mi doporučte jiný router.
P.S. Napojení na ICQ přes meebo funguje perfektně,žádný problém.Noťas jsem kompletně přeinstaloval a stejný problém.
- LiveBomb
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Re: TP-LINK TL-WR542G problém s routerem
Bych pak teda spis videl na problem v ICQ6. Nez v routeru na notebooku.
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
- ywanbow
- Nováček

-
Jak už jsem psal v prvním obsáhlém příspěvku:
- router je nově nastaven
- notebook jsem kompletně přeinstalovat
- stejná chyba se vyskytla i na jiném notebooku připojeném přes wifi,opět se sekl při spuštěném ICQ, na jiné wifi síti fungovalo naprosto v pořádku.
Vím že na tuhle značku routeru moc pozitivních ohlasů není,ale zkoušel jsem poprvé rozvést wifi a byl jsem vděčný za konkrétní typ i s návodem.
- router je nově nastaven
- notebook jsem kompletně přeinstalovat
- stejná chyba se vyskytla i na jiném notebooku připojeném přes wifi,opět se sekl při spuštěném ICQ, na jiné wifi síti fungovalo naprosto v pořádku.
Vím že na tuhle značku routeru moc pozitivních ohlasů není,ale zkoušel jsem poprvé rozvést wifi a byl jsem vděčný za konkrétní typ i s návodem.
Naposledy upravil(a) ywanbow dne sob 8. lis 2008, 15:22, celkem upraveno 1 x.
- LiveBomb
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Jak uz sem psal v postu. Podle me ti to zpusobuje software - ICQ. Zkusil si jineho klienta (Pidgin, Miranda, QIP etc..)?
Pokud to jinde ale funguje, tak je neco spatne treba ve firewallu? Nema ten TPLink naky primitvni firewall??
Pokud to jinde ale funguje, tak je neco spatne treba ve firewallu? Nema ten TPLink naky primitvni firewall??
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
- ywanbow
- Nováček

-
Právě že zkoušel.A zase to samý.Prostě to spadne a nevím proč.Přitom přes http např. meebo funguje vše v pořádku.No asi si bude muset manželka zvyknout.
Firewall má ale mám ho vypnutej.Prostě to padá jak chce.
Firewall má ale mám ho vypnutej.Prostě to padá jak chce.
- LiveBomb
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
A jiny router jste zkousel??
Takovehle skvele chovani by me u TPcka ani neprekvapilo.
- ywanbow
- Nováček

-
Zatím nezkoušel.Potřeboval jsem nejdřív zjistit jestli někdo nemá podobný problém abych věděl na čem jsem.Asi mi ale nic jiného nezbude a koupím jiný router,do budoucna budu potřebovat rozdělit rychlost mezi počítače a to tenhle neumí.LiveBomb píše:A jiny router jste zkousel??
- LiveBomb
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Pokud to ale s tim delenim myslis vazne, tak kup rovnou Microtic.
- ywanbow
- Nováček

-
Díky za typ.Kdybys mi sem napsal nějaké linky na konkrétní typy byl bych vděčnej.LiveBomb píše:Pokud to ale s tim delenim myslis vazne, tak kup rovnou Microtic.
Rychlost musím rozdělit,protože hraju WoWko a manželka mi neustálým odesíláním souborů blokuje linku a takový lagy jaký potom mám bych nikomu nepřál.