Instalace Slackware, kompilace atd.- jak?

Linux, Unix, Solaris, OS/2 atp.
Odpovědět
SleepY.664
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Instalace Slackware, kompilace atd.- jak?

Příspěvek od SleepY.664 »

Po dlouhém přemýšlení a bádání sem se rozhodl pro distribuci Slackware (rád bych do toho skočil po hlavě :roll: ). Vzhledem k tomu, že s linuxem, mám pramálo zkušeností, žádám někoho Linuxově zdatnějšího o radu... :oops:

Chtěl bych to sosnout z http://slackware.at/data/slackware-9.1-iso/ a zajímalo by mě, jestli je lepší stáhnout instalačky (a kernel eventuelně zkompilovat později -jestli to de, jako že asi jo :oops: ), nebo stáhnout binárky a kompilovat to hned... díky :oops:
mhl
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od mhl »

nejlepší bude když se podíváš na www.root.cz :)
SleepY.664
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

m.h.l píše:nejlepší bude když se podíváš na www.root.cz :)
Bohužel na rootu jsem na vyřešení mého problému nenarazil (vím, asi sem slepej, ale projel sem to snad tisíckrát...). Můžeš mě navigovat přesněji, plz?
mhl
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od mhl »

tohle už by ti mělo pomoct...
http://www.abclinuxu.cz/clanky/show/60318
miho
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od miho »

Proc chces sosat 9.1 kdyz uz je 10 dva dny venku? :-)

Tady najdes spoustu informaci o Slackware vcetne skveleho (a do cestiny prelozeneho) Slackbooku
http://www.qwert.cz/index.php?pgn=navody
127.0.0.1, sweet 127.0.0.1
SleepY.664
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

miho píše:Proc chces sosat 9.1 kdyz uz je 10 dva dny venku? :-)
Uhh, tak to sem si vážně nevšim :roll: Vypadá to, že než to stáhnu, bude k dispozici další verze :twisted:

//EDIT: teď pročítám ten Slackware book a fakt děkuju za tip, ani nevíš, jak si mi pomoh, máš to u mně :wink:

//EDIT2 : Ooops, teď tady čtu: "Operační systém Slackware Linux je výkonnou platformou pro počítače založené na procesorech Intel." -doufám, že se to dá "překopat" i na AMD :oops:
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Sleepy.664 píše://EDIT2 : Ooops, teď tady čtu: "Operační systém Slackware Linux je výkonnou platformou pro počítače založené na procesorech Intel." -doufám, že se to dá "překopat" i na AMD :oops:
Překopat se to dost dobře nedá, ale poběží to... :-) Většina dnešních binárních distribucí je kompilovaná s optimalizacemi pro platformu i686. To na AMD poběží, ale bez specifických optimalizací, které můžou zvýšit výkon. Pokud chceš něco, co je optimalizované (nebo co jde optimalizovat) pro AMD, tak si stáhni Gentoo...
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
SleepY.664
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

TomV píše:
Sleepy.664 píše://EDIT2 : Ooops, teď tady čtu: "Operační systém Slackware Linux je výkonnou platformou pro počítače založené na procesorech Intel." -doufám, že se to dá "překopat" i na AMD :oops:
Překopat se to dost dobře nedá, ale poběží to... :-) Většina dnešních binárních distribucí je kompilovaná s optimalizacemi pro platformu i686. To na AMD poběží, ale bez specifických optimalizací, které můžou zvýšit výkon. Pokud chceš něco, co je optimalizované (nebo co jde optimalizovat) pro AMD, tak si stáhni Gentoo...
A dá se to nějak překompilovat? O kolik procent optimalizace můžou zvednout výkon?
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

To je binární distribuce a na rebuild není stavěná. To nepřekompiluješ. Co do optimalizací - bude to tak nastejno s XPčkama...
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
SleepY.664
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

TomV píše:To je binární distribuce a na rebuild není stavěná. To nepřekompiluješ. Co do optimalizací - bude to tak nastejno s XPčkama...
Tak to je snad v pohodě...

BTW, existuje nějaká binární distro podobná Slacku, která je optimized for AMD? :roll:
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Linux a podobné“