Sejmutí pasivního chladiče u DFI LanParty UT NF3 Ultra-D

Vše co se týká chlazení vzduchem - větráčky, ventilátory, žebrované pasivy, atp.

Moderátor: morke

Odpovědět
Pedroso
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Sejmutí pasivního chladiče u DFI LanParty UT NF3 Ultra-D

Příspěvek od Pedroso »

Ahoj, chtěl bych Vás poprosit o zkušenosti se sejmutím malého pasivního chladiče ze zmíněné desky. Aktivní větráček se mi zastavil a málem mu shořela nálepka na něm uchycená, než jsem si všimnul, že něco není v pořádku. Mám k dispozici velký pasiv Thermaltake HR-05, který bych rád osadil na desku, ale problém nastal po sudnání vetráčku z malého pasivu na chipsetu - ten pasiv ne a ne sudnat:( Drží jak přibitý, prsty se mi ho nedaří sundat a páčit ho něčím mám strach. Máte někdo zkušenost se sejmutím? Poradíte? Předem díky.
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Sejmutí pasivního chladiče u DFI LanParty UT NF3 Ultra-D

Příspěvek od Vivec »

nahřát fénem a mírně kroutit
Pedroso
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pedroso »

Díky za tip, dám vědět jak jsem uspěl - zkusím ten fén (přemýšlel jsem jesli nezkusit na chvíli zapnout pc jen s tím malým pasivem - upřímně vzhledem k očouzení nálepky na větráku kdo ví jak dlouho šlapal jen s ním) a pak zkusit kroutit, ale přijde mi to trošku drastický. Nerad bych ji odpálil, teď už ji nikde neseženu. Navíc je otestovaná, odladěná a jsem s ní spokojenej, takže bych pak nerad sháněl něco jiného, navíc pro mne v tuto chvíli katastrofální představa (vzhledem k nedostatku času) přeinstalovávat systém. A celou novou sestavu (což by v danou chvíli bylo asi rozumnější řešení) bych pořizoval kolem 20000 - 25000 a na to v tuto chvíli nemám:(

Doplněno:
Super fén zafungoval, hýbe se to:) Jdu tedy odmontovat všechno příslušenství z PC a desky a vyjmout desku ven, abych místo toho prcka namontoval pořádnej pasiv:) Moc děkuju za tip!:)
Pedroso
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pedroso »

Tak budu mít asi přeci jen ještě jeden dotaz - nedaří se mi sundat zbytky teplovodivé pasty na chipsetu:( Je to nějaká děsná žvejkačka a zůstal tam tenký film této hmoty, který se mi nedaří zcela dostat dolu ani nehtem... (zkoušel jsem to alpou, ale taky bez úspěchu...). Otáznka zní - pokud na tyto zbytky žvejkačky dám teplovodivou pastu a nasadím velký pasivní chladič, bude to vadit? Nebudou se některá místa více přehřívat? Nebo je to OK a nic se nestane? Díky moc za odpovědi.
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

zkus tech. líh/benzín nebo lépe izopropyl alkohol a šmudlat nějakou chvíly než to pustí
a pokud by to nepustilo tak to zkus jak píšeš, ono to neshoří, nemá se tomu co stát, nanejvíš se to vypne
Pedroso
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pedroso »

Díky moc za rady, chvili jsem to smudlal, pak mě to přestalo bavit a přetřel jsem to silver teplovodivou pastou, nasadil velkej pasiv a slape to jak hodinky. Ono by to snad slapalo i jen s tím malým pasivem - nedokážu si představit, jaký tam muselo byt vedro, když nálepka na zaseknutým vetráčku byla očouzená (jak když se hodí do ohně). A systém držel stabilně:) Tak tahle diskuze se může zamknout. Ještě jednou díky za rady a pomoc.
NEONET
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od NEONET »

zu nalepku taky mohla ocoudit elektronika vetracku :)
MB: Gigabyte P35-DS3R *|*CPU: Intel C2D E6850 @ 3.6Ghz *|*RAM: 4GB @ 800Mhz CL4 *|*GPU:Radeon HD3850@730/2048MHz *|* Windows 8 x64
Odpovědět

Zpět na „Vzduch“