Zdravím mám taký problém,
kupil som nie zrovna lacný notebook Asus:
http://www.asus.com/products.aspx?model ... 3=763&l4=0
A na moje nemylé prekvapenie, tam boli nainštalované 32bitové Visty aj ked je tam 4GB ram.
Mám kúpené legálne Visty64, ale ked som ich instaloval, zmazal som tu particiu
kde boli nainstalovane tie 32bitove Visty, všetko išlo v pohode, až na to ked mi štartovali tie nanovo naistalovane 64bitove Visty. Spustila sa mi dajaká debilna aplikacia Asus recovery, a naspat mi naistalovalo 32bit Visty.
Toto sa opakovalo asi 3 krat, okrem toho mi mi teraz v tých 32bit Vistách ukazuje druhý 500GB disk ako 1,5GB.
Neviete poradiť ako sa zbaviť tej Asusu recovery, respektive ako ju zablokovať aby som mohol mať v pokoji 64bit Visty?
Díki
Vista64 + HDD problem
Moderátor: Don
- miseno
- Nováček

-
Vista64 + HDD problem
A64 3000+(1800)@(9x259=2326Mhz) 1,475V AMD cooler, MSI K8N Neo4, 2*512MB
A-DATA Vitesta 600MHz@516MHz CL2,5, Asus N6600 128MB 300/550@550/655, Samsung 120GB ATA100 8MB,CD ROM TEAC 52x, CD RW Asus 52x32x52, DTK400W PFC,
A-DATA Vitesta 600MHz@516MHz CL2,5, Asus N6600 128MB 300/550@550/655, Samsung 120GB ATA100 8MB,CD ROM TEAC 52x, CD RW Asus 52x32x52, DTK400W PFC,
- James.Sniper
- Začátečník

-
Re: Vista64 + HDD problem
Já bych to udělal následovně. Vytáhl HDD z notebooku a připojil ho k PC. Tam bych zrušil skrytou partition (možná to bude umět i "Správce Počítače"), na které je ten ASUS Recovery (můžeš si rozdělit HDD podle tvojí potřeby). Pak hodil zpět do NB a znovu nainstaloval Visty 64bit.
Musíš si ale uvědomit, že příjdeš o Visty 32bit, případně si můžeš nechat vygenerovat instalační DVD těch Vist 32bit.
To je ale jen jeden z mnoha způsobů, dá se to udělat i bez vytahování HDD z NB, ale nevím jak.
Musíš si ale uvědomit, že příjdeš o Visty 32bit, případně si můžeš nechat vygenerovat instalační DVD těch Vist 32bit.
To je ale jen jeden z mnoha způsobů, dá se to udělat i bez vytahování HDD z NB, ale nevím jak.
- ziks
- Nováček

-
hmm.. ja ma obdobny problem s Asus M51Va
ked idem instalovat system, tak je tam dajaka particia 10GB, hadam ze je to zaloha systemu, ktory tam bol nahraty v este v tovarni, asi to budes mat aj ty.
mohol by si pri instalacii systemu vsetky particie zrusit, disk naformatovat a potom zase rozdelit, podla toho ako si xcel. ale tym stratis aj zalohu tovarenskeho systemu a tym padom mozno aj zaruku na notebook. sry braxo, ale viac neviem poradit.
ked si ja naistalujem Vistu ultimate x64, tak mi bezi v poriadku ani 1 minutu. potom sa zrazu sama restartuje a ked ide znova nabehnut tak mi vyhodi bielu obrazovku, na ktorej je cervenym napisane ERROR. a to je vsetko. hadam tiez ze je to praca tej tovarenskej 10 GB particie, ale bojimsa ze ked ju dam dole tak pridem o zaruku.
tiez by nevedel niekto poradit??
ked idem instalovat system, tak je tam dajaka particia 10GB, hadam ze je to zaloha systemu, ktory tam bol nahraty v este v tovarni, asi to budes mat aj ty.
mohol by si pri instalacii systemu vsetky particie zrusit, disk naformatovat a potom zase rozdelit, podla toho ako si xcel. ale tym stratis aj zalohu tovarenskeho systemu a tym padom mozno aj zaruku na notebook. sry braxo, ale viac neviem poradit.
ked si ja naistalujem Vistu ultimate x64, tak mi bezi v poriadku ani 1 minutu. potom sa zrazu sama restartuje a ked ide znova nabehnut tak mi vyhodi bielu obrazovku, na ktorej je cervenym napisane ERROR. a to je vsetko. hadam tiez ze je to praca tej tovarenskej 10 GB particie, ale bojimsa ze ked ju dam dole tak pridem o zaruku.
tiez by nevedel niekto poradit??
- miseno
- Nováček

-
takže spravil som to takto:
v biose som nastavil aby SATA disky boli compatibile mode
nabootoval WinXP 64bit
vymazal vsetky particie
vytvoril nove
Visty 64bit bezaia teraz bez problemov
ALE je tu jedno velké ALE
ked zapnem notebook dva krat sa mi resetne
a napise nieco take ze nevedel nájsť dajaké blbost ktorá suvsí s kryptovaním a ochranov dát pred hackermi, toto bolo pisane v manualy, nejako ma to netankuje, len ma sere ten dvojity restrart pokazdy krat ked zapnem noťas.
S týmto nemá niekto skúsenosť?
v biose som nastavil aby SATA disky boli compatibile mode
nabootoval WinXP 64bit
vymazal vsetky particie
vytvoril nove
Visty 64bit bezaia teraz bez problemov
ALE je tu jedno velké ALE
ked zapnem notebook dva krat sa mi resetne
a napise nieco take ze nevedel nájsť dajaké blbost ktorá suvsí s kryptovaním a ochranov dát pred hackermi, toto bolo pisane v manualy, nejako ma to netankuje, len ma sere ten dvojity restrart pokazdy krat ked zapnem noťas.
S týmto nemá niekto skúsenosť?
A64 3000+(1800)@(9x259=2326Mhz) 1,475V AMD cooler, MSI K8N Neo4, 2*512MB
- LiveBomb
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
A muzes mi rict, jak muze mit vliv to, zda z HDD odstranim skytou partition na zaruku?ziks píše: ale tym stratis aj zalohu tovarenskeho systemu a tym padom mozno aj zaruku na notebook.
No slo by to v pripade, ze by ti rucili i za software, ale to prece nejde - jednalo by se vazany prodej
Btw. vzdycky mi stacilo zakazat v biosu pristup pres F10 na skrytou partion a obnovu tovarniho systemu a hlavne - pokud instaluju vlastni system (coz delam vzdy) tak neistaluju ty ruzne blbosti od vyrobce.
K "cervenemu erroru na bile obrazovce" me napada jedine to, ze ma ntb v zavadecim oddile disku nastaveno bootovani z nejake specialni parttiony kvuli tomu sifrovani. Teprve kdyz ji nenajde, jede dal...
Pres nejaky kvalitni Disk Manager (ne to co maj visty v sobe) bych se podival na ten disk co tam vlastne vsecko je za oddily.
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
- ziks
- Nováček

-
to ci strati zaruku neviem, preto som tam napisal mozno, nejsom si isty ake su zarucne podmienky, ale co som si isty ze firmy su lakome zazobane svine, tak sa budu branit kazdou idiotinou, len aby nemuseli cosi opravovat zadarmo na notebooku, keby sa cosi skutocne pokazilo.
no ale vaznejsie veci
aky disk manager odporucas ? momentalne pouzivam winXP prof. (obycajne 32 bit. prof)
a slape mi ako hodinky, tak vazne nerozumiem preco ked naistalujem 64bit vistu, tak ide minutu a potom svojvolny restart a ked sa nastartuje tak namiesto prihlasovacieho okna vypise uz ten spominany error.
odporic daky dobry disk manager pls. najlpesie aby som ho nemusel instalova. dik
no ale vaznejsie veci
aky disk manager odporucas ? momentalne pouzivam winXP prof. (obycajne 32 bit. prof)
a slape mi ako hodinky, tak vazne nerozumiem preco ked naistalujem 64bit vistu, tak ide minutu a potom svojvolny restart a ked sa nastartuje tak namiesto prihlasovacieho okna vypise uz ten spominany error.
odporic daky dobry disk manager pls. najlpesie aby som ho nemusel instalova. dik