3D Prophet Hercules 8500 LE - 2000Kč s DPH !!!

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

aliencz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

3D Prophet Hercules 8500 LE - 2000Kč s DPH !!!

Příspěvek od aliencz »

V ceníku ProCA jsem objevil podezřele levné Herculesy 8500LE za cca 2000 i s DPH ..... dle on-line jsou dokonce skladem ...... a podle specifikací je to běžná verze 8500LE ..... to se mi zdá jako dost dobrá cena .... co vy na to ....??
Paja
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: 3D Prophet Hercules 8500 LE - 2000Kč s DPH !!!

Příspěvek od Paja »

aliencz píše:V ceníku ProCA jsem objevil podezřele levné Herculesy 8500LE za cca 2000 i s DPH ..... dle on-line jsou dokonce skladem ...... a podle specifikací je to běžná verze 8500LE ..... to se mi zdá jako dost dobrá cena .... co vy na to ....??
no moc me to jako dobra cena nepripada.... karta nijak oslnive vysledky nepodava, a za nejakych 1800Kc s dph muzes sehnat plnohodnotnou 9100 od SAPPHIRu.... nejak kupovat LE je zbytecne......

And ye shall know the truth and the truth shall make you free
UFo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od UFo »

aliencz píše:V ceníku ProCA jsem objevil podezřele levné Herculesy 8500LE za cca 2000 i s DPH ..... dle on-line jsou dokonce skladem ...... a podle specifikací je to běžná verze 8500LE ..... to se mi zdá jako dost dobrá cena .... co vy na to ....??
jo vypada to ze by je meli mit i v alfe, ta cena de, radsi hercules nez Saphire
Durex Applebred 1400 | Asrock K7NF2-RAID | 2x 512MB DDR 400 PQI | Inno3D gf4mx440 | WD 3200YS + 60GB Baracuda V | DVD-RW NEC 3551A | Seasonic S12-430W | M-Audio DX4 + Koss Porta Pro | Hyundai Q790 Silver | Logitech Office Internet Keyboard + MS Wireless Intelli Mouse Explorer 2.0A
chihuri
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od chihuri »

2PAJA: HEHE,jestli sem ted pochopil cos napsal tak sakra:))))))
Jak jako nekupovat LE ? 8500le=to ten tvuj "plnohodnotny sapphire 9100 :)))) navic co ja vim tak sap. ma takt250/230 a Hercul 250/238 tak nevim co se ti nelibi :)) A kvalita provedeni ? Hercul je prece jenom znacka...

2Alien: Cena je suprova ! tadle mrcha nechtela porad spadnou na slusnou cenu (dlouhou dobu se drzela na 3k a napr. v CC maj hercul 9100 (coz je vyrobek kterej Hercul ani oficialne nevydal a nemaj ho na strankach :) a taky za trojku)

Ja kdybych ted koupoval radlo v tydle tride tak ten Hercul je good a hlavne mas 100% ze to bude 128bit....
aliencz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aliencz »

chihuri píše:2PAJA: HEHE,jestli sem ted pochopil cos napsal tak sakra:))))))
Jak jako nekupovat LE ? 8500le=to ten tvuj "plnohodnotny sapphire 9100 :)))) navic co ja vim tak sap. ma takt250/230 a Hercul 250/238 tak nevim co se ti nelibi :)) A kvalita provedeni ? Hercul je prece jenom znacka...

2Alien: Cena je suprova ! tadle mrcha nechtela porad spadnou na slusnou cenu (dlouhou dobu se drzela na 3k a napr. v CC maj hercul 9100 (coz je vyrobek kterej Hercul ani oficialne nevydal a nemaj ho na strankach :) a taky za trojku)

Ja kdybych ted koupoval radlo v tydle tride tak ten Hercul je good a hlavne mas 100% ze to bude 128bit....
Přesně to chci říci. Jednak Sapphire 9100 za 1900Kč s DPH nekoupíš ani náhodou !!!! jak píše kamarád výše ...... tak možná 64biťák a to raděj hodím po psovi ..... I já kdybych teď skládal kompl v téhle výkonostní třídě tak tam dám tohle raději než 9100 od Sapphire .....
aliencz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aliencz »

PAJA píše:.... karta nijak oslnive vysledky nepodava, a za nejakych 1800Kc s dph muzes sehnat plnohodnotnou 9100 od SAPPHIRu.... nejak kupovat LE je zbytecne......
Pajine jednak obě karty co uvádíš jsou stejné LE verze stejného GPU, ale to je celkem fuk, spíš mě zajímá ta cena co tu uvádíš ..... hoď nějaké linky kde se za takovou cenu s DPH dá sehnat ten Sapphire 9100/128bit .... (uvedený Hercules má mít frekvence 250/250)
Paja
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paja »

chihuri píše:2PAJA: HEHE,jestli sem ted pochopil cos napsal tak sakra:))))))
o takt pameti a GPU dnes vubec nejde....viz manli....takt lepsi nez SAPPHIRE (ktery jak uvadis ma 250/230) a presto si ji nikdo nekoupi a proc? kvalita provedeni....

o srovnavani znacek HERCULES a SAPPHIRE zde bylo tolik debat (a flamewaru :-) ) ze se k tomu opravdu uz ani nechci vracet - celkove vzato co z toho vyplynulo tak OBE firmy dodavaji STEJNE kvalitni karty....

a posledni vec VYKON. kdyz porovate tyto dve karty vedle sebe tedy Sapphire 9100 a HERCULES 8500 LE tak sapphire vede a myslim ze nikdo se nebude divit....nebo snad ano???

a uzavrel bych to asi takto...HERCULES je u nas znackou uz pekne dlouho, SAPPHIRE zatim jen chvilicku....zacinejte si zvykat :wink:

chihuri
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od chihuri »

2Paja:co je to zase za kecy ? :) cece koukam,ze z tebe padaj samy moudra.... :D
Nevim proc by mel bejt Sapphire vykonejsi (sem mozna blbej)ale ty mi urcite rad objasnis, proc by tomu tak melo byt... :)
Nevim kdes vzal,ze dodava stejne kvalitni karty... jen mimochodem nadhodim sqwjely 64-bit :)
Ten tvuj uvod o kvalite provedeni,radsi nekomentuju...
jo a pak by me zajimalo kde nakupujes....
Paja
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paja »

chihuri píše:2Paja:co je to zase za kecy ? :) cece koukam,ze z tebe padaj samy moudra.... :D
Nevim proc by mel bejt Sapphire vykonejsi (sem mozna blbej)ale ty mi urcite rad objasnis, proc by tomu tak melo byt... :)
Nevim kdes vzal,ze dodava stejne kvalitni karty... jen mimochodem nadhodim sqwjely 64-bit :)
to ze vydala dve verze jednu 64bitovou a 128bitovou uznavam ze byla chyba protoze mnoho lidi si 9100 koupili a pak se divili.... to ze ale firma vyda dve verze neznamena ze je nekvalitni nebo snad jo???

uvod o kvalite? to ze jako MANLI povazuju za nekvalitniho vyrobce??? ty snad kupujes pouze manli??? MANLI je znama firma predevsim kvuli svym nekvalitnim kouskum kdy karte nejednou pameti na DEFAULTNIM kmitoctu (byl jsem svedkem)....

a posledni vec - vykon!
ano je to sice "temer" stejne jadro jako sapphire 9100, avsak normalni HERCULES 8500 (taktovan 275/275) podaval vysledky temer stejne jako SAPPHIRE 9100.... a nyni se dostavam k tomu nejdulezitejsimu... HERCULES 8500 LE!!!! to LE znamena odlehcena verze, ktera v tomto pripade ma stejne jadro, velikost pameti a vse ostatni az na TAKT ktery je snizen na 250/250....

nyni jednoducha otazka....je LE vykonejsi nez SAPPHIRE 9100 kdyz za 8500 zaostava?

pokud ti je neco nejasne prosim pis na SZ..... myslim ze jsem k tomu napsal vse co bylo potreba....

PS: jsem clovek tedy tvor EXTREME omylny....pokud tu je nejaky nesmysl, poukazat vymazu....

D-A-L-E
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od D-A-L-E »

Musite to udelat fikane :) ja mel nakej Noname Radeon 8500LE 64MB (jeste blby frekvence - 250/185 - myslim) a teda (asi po roce) se mi prestal tocit vetrak tak sem to poslal na reklamaci a asi za tri tydny mi prisel Radeon 9500 128MB RAM - celkem dobry ne? :)
UFo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od UFo »

2 PAJA: hmm tak o tech 8500Le vs 9100 sme se uz tady hadali v jinem threadu, a k nicemu sme nedospeli :-), de o to ze 9100 sou pouze preznacene 8500LE s novym BIOSEM, takze nejni problem si na tu Herku ten bios flashnout

a nikdo mi nevymluvi ze 8500LE neni 9100 (proste je)

co se tyce kvality tak byl na PCT prece clanek, nebo dokonce rozhovor s nekym z fy Saphire, z ktereho vyplynulo ze Saphire vyrabi karty pro ostatni vyrobce vcetne Herculesu i tusim Manli, jen si ti vyrobci diktuji pouzite soucastky (coz je u Manli shit)

takze co se tyce dilenskeho zpracovani sou na tom stejne

jinak Saphire sem videl minimalne za 2200 nebo 2500 vcetne DPH, navic je treba dat pozor aby nebyl 64bit, eventualne tu jeste byly LELE verze s taktem pameti 183MHz (samozrejme se prodavaly jako LE)

proste BORDEL
Durex Applebred 1400 | Asrock K7NF2-RAID | 2x 512MB DDR 400 PQI | Inno3D gf4mx440 | WD 3200YS + 60GB Baracuda V | DVD-RW NEC 3551A | Seasonic S12-430W | M-Audio DX4 + Koss Porta Pro | Hyundai Q790 Silver | Logitech Office Internet Keyboard + MS Wireless Intelli Mouse Explorer 2.0A
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ICE »

PAJA píše:
chihuri píše:2Paja:co je to zase za kecy ? :) cece koukam,ze z tebe padaj samy moudra.... :D
to ze vydala dve verze jednu 64bitovou a 128bitovou uznavam ze byla chyba protoze mnoho lidi si 9100 koupili a pak se divili.... to ze ale firma vyda dve verze neznamena ze je nekvalitni nebo snad jo???

uvod o kvalite? to ze jako MANLI povazuju za nekvalitniho vyrobce??? ty snad kupujes pouze manli??? MANLI je znama firma predevsim kvuli svym nekvalitnim kouskum kdy karte nejednou pameti na DEFAULTNIM kmitoctu (byl jsem svedkem)....

a posledni vec - vykon!
ano je to sice "temer" stejne jadro jako sapphire 9100, avsak normalni HERCULES 8500 (taktovan 275/275) podaval vysledky temer stejne jako SAPPHIRE 9100.... a nyni se dostavam k tomu nejdulezitejsimu... HERCULES 8500 LE!!!! to LE znamena odlehcena verze, ktera v tomto pripade ma stejne jadro, velikost pameti a vse ostatni az na TAKT ktery je snizen na 250/250....

nyni jednoducha otazka....je LE vykonejsi nez SAPPHIRE 9100 kdyz za 8500 zaostava?

pokud ti je neco nejasne prosim pis na SZ..... myslim ze jsem k tomu napsal vse co bylo potreba....

PS: jsem clovek tedy tvor EXTREME omylny....pokud tu je nejaky nesmysl, poukazat vymazu....
Pletes si pojmy. To ze sapphire vydal 64/128 bit a neoznacil to je nesolidni! Na kvalitu ci nekvalitu karet to nema vliv. Ale o nakupu to rozhoduje... Proste kdyz mi nejosu sympaticti tak na ne kaslu...

8500LE je 9100 s jinym BIOSEM!!! Hercul jede standardne na 250/250 a bulk verze mely obvykle 250/238 (mam bulk 250/250). Ve par testech jsem videl ze plny 8500 bylo az ZA 8500LE - nechapu jak. je mozny ze na to mel vliv i pozity BIOS karty..
chihuri
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od chihuri »

2PAJA:
Takze k tomu uvodu, Manli je sracka, to sem negovat zrovna nechtel,to je holy fakt...
Myslel sem spis tohle "o takt pameti a GPU dnes vubec nejde" podle me to s vykonem docela hejbe :)

8500le=9100 to ROVNA SE znamena opravdu ROVNA SE ! lisi se pouze bios... (a samozrejme rozvrzeni PCB a kvalita soucastek u ruz. vyrobcu osatne jako vzdy) nevidim jedinej duvod proc by mel bejt Sapphire vykonejsi (budeme porovnavat karty nataktovane na stejnou feqvenci) a nevidim ho pro to,pac zadnej neni :) Vem Herku nakopni do ni 9100 bios a vem Sapphira a uvidis....

Jinak jak rekl ICE... teda sorry,ale kdyz si koupim 9100 a misto ni dostanu 9100 64bit,coz mimochodem naprosto neodpovida orig. specifikaci a navic to neni NIJAK oznaceno... , ne ze by byl nekvalitni vyrobek jako takovy,ale je nekvalitni je firma :) je to nechutny vuci zakaznikovi a naprosto nesolidni,zvlaste od Sapphiru sem to necekal...
aliencz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aliencz »

Tomu se říká válka pro hov_no ......... když se vrátím k původní informaci, tak závěrem bych dodal, je to dost dobrá koupě ..... kdo je proti ....??? PLS podepište to .....
Jiri Drak
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jiri Drak »

Za 2k dost dobra koupe a hlavne jistota, ze nedostanes 64bit, pokud tu kartu nemas moznost predem prohlednout.
MB Asus P7P55D-E, CPU Core i5-750@3700MHz, RAM 16GB, VGA Radeon RX Vega 56
Paja
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paja »

promin aliene ale jsem proti....

2chiruri: to ze maji stejne jadro je vec samozrejma.... bohuzel (pro tebe) ten vykon uz stejny neni a sapphire (i kdyz lehce) tak odskakuje.... nebudu se tady s tebou hadat a tvorit flameware (uz ted je ho tu dost),
a CENA ktera u 9100 NEPRESAHNE 2100, maximalni cenu jsem videl asi 2070Kc => cena sapphiru je stale nizsi....

a posledni veci tu byt takt gpu a pameti....tam jsem to psal v souvislosti ze SAPPHIRE taktovan 250/230 a manli 250/250....proto tady jaksi takt nehraje zadnou roli.... uz tu bylo tolik recicek o tom ze HERKUL je lepsi protoze dodava lepsi takt, a proto ti (a nejen tobe) se snazim rict ze u karet stejne kategorie nehraje takt roli....vykon se podle ni neridi ale kvalita provedeni...

2UFO: cena 2200 az 2500 odpovida 128MB verzi.....

a vec 64/128bitu? svinarna, uznavam ale nic s tim nenadelame, kdo se v tom vyzna podiva se na svaby a koupi si 128bit verzi, psal jsem ted do obchodu zda je to problem a odpovedi me bylo ze ne, ze si muzu vybrat tu 128bitovou verzi....

PS: do tedo debaty zasahovat nebudu, a proto COKOLIV co bude smerovano na me smerujte do SZ at sem uz nemusim zasahovat.....DIK (chiruri, ICE nebo UFO snad chapete co tim myslim!!!, at to tu pak nemusim upravovat)

aliencz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aliencz »

Nejlevnější Sapphire 9100/64MB DDR stojí 2048Kč a je to bohužel 64bit. SoftCom..... (resp. na dotaz nedokážou zaručit že to bude 100% 128bit. verze)

TSBohemia: 2260Kč - 64bit.
CzechComputer: 2139 - 64bit.

a td a td ..... nikdo nedokáže zaručit, jestli dostaneš 64bit. nebo 128bit ....
takže Sapphire, ať už je 64 nebo 128bit pod 2000Kč s DPH neseženeš .... už jsem tu Pajine psal ať nahodíš link kde že se dá za ty peníze co uvádíš (levněji, než uváděný Hercules) pořídit plnohodnotná 128bit. Sapphire 9100/64MB - 250/230 ..... díky určitě za všechny - za odpověď ....

K výkonu: Mrzí mě, že jako moderátor a propagátor PCTuningu přehlížíš jeho vlastní tvorbu - zde předkládám článek právě na toto téma
http://www.pctuning.cz/titulnistrana/ha ... rtId=17005
Jiri Drak
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jiri Drak »

Sakra ten PAJA musi bej hodne zatvrzelej sapphirak, kdyz mu ani 100% 128bit Hercules za stejny ci lepsi prachy nejede :-D
Mohl by tu nekdo uvest link na test, ktery dokazuje, jak je SAPPHIRE pri stejnem taktu rychlejsi nez HERCULES ? :o Moc rad bych to videl, ptotoze si myslim, ze ty karty musi byt stejne rychle.
MB Asus P7P55D-E, CPU Core i5-750@3700MHz, RAM 16GB, VGA Radeon RX Vega 56
king137
Nováček
Nováček

Hercules 8500 LE

Příspěvek od king137 »

Já měl od herculesa zrovna Radeona 8500 LE. To jsem si pěkně nabil. Měl vadný paměti. Kvůli němu jsem měnil zdroj a základní desku. A toho času, co jsem tomu věnoval. Pak jsem se dočetl, že podobnej problém zrovna s touhle kartou mělo hodně, hodně lidí..... (pruhy přes celou obrazovku....). Naštěstí se mi ho podařilo vyreklamovat.
ICE
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Hercules 8500 LE

Příspěvek od ICE »

king137 píše:Já měl od herculesa zrovna Radeona 8500 LE. To jsem si pěkně nabil. Měl vadný paměti. Kvůli němu jsem měnil zdroj a základní desku. A toho času, co jsem tomu věnoval. Pak jsem se dočetl, že podobnej problém zrovna s touhle kartou mělo hodně, hodně lidí..... (pruhy přes celou obrazovku....). Naštěstí se mi ho podařilo vyreklamovat.
Znama vadna serie. bylo to jednou a docela hodne karet... moje jede OK a maji i dalsi a je v poho... U sapphiru zase postvali velkou davku 9700 - rozmazany obraz...
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“