Bolest očí

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

Odpovědět
Zla_Lama
Nováček
Nováček

Bolest očí

Příspěvek od Zla_Lama »

Čau,
mám monitor LCD LG 192WS "19" nastavení rozlišení na 1440x900px frekvence 75hz.
Před tím jsem hleděl do daewoo 15 do konce jeho životnosti cca.od r.2000 než se vysvítila žárovka a obraz potom zhasnul potom asi 6měsíců do crt 14 s toho mě fakt neunosně bolela hlava no a ted jsem zkusil tento monitor.už mě hlava nebolí ale oči to pořád zatěžuje takže chodím spát s bolestí očí.Po očním vyšetření zjistili že jsem sensitivnější na světlo, jak byste mi poradili jaký monitor si mám tedy vybrat, když i tenhle LCD i po snížení jasu po několika hodinách za ním mým očím nesvědčí?Dají se udělat nějaké testy na webech apod.děkuji za odpověd.
NANAO
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Bolest očí

Příspěvek od NANAO »

Docela jseš masochista nechat si už po nekolikáte masírovat oči tak "věhlasími značkami" LG,Daewoo.
Doporučuji raději přišetřit a vybírat mezi monitory, které mají v parametrech uvedenou možnost nastavení jasu pod 80cd/m2. 140cd/m2 při nastaveném jasu na "0" je u dnešních LCD hodně vysoká urověn která poškozující zrak.
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

LG je celkem profláknuté tím že jeho monitory ve srovnání s konkurencí hodně svítí.
ignorelist: kremrole a dezoláti
Wuuduu
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wuuduu »

1. stiahnut jas a kontrast na normalnu uroven, bezne pod 20%
2. dat si vedla monitora iny zdroj svetla - stolovu lampu
3. nastavit si 60Hz, pretoze na vacsine LCD je obraz "ostrejsi" ako pri 75MHz
4. cvicit oci
5. mat spravny sed a vzdialenost LCD od oci
6. zapnut si ClearType
7. ...
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM uubuuW ... EVE Online H00d

MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
Zla_Lama
Nováček
Nováček

Příspěvek od Zla_Lama »

S tim vybiráním, dyt si mužu světlost zeslabit ve windows v nastaveni nebo primo na monitoru.jde o to same ne?
Jp a jeste me napada nebyly by dobre nejake uw bryle s filtrem?
Trek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Trek »

Zla_Lama píše:Jp a jeste me napada nebyly by dobre nejake uw bryle s filtrem?
Leda by v tom monitoru byly použity podsvětlovací trubice s uv zářením. Což by nebylo špatný, člověk by se pěkně při gameskách opálil.

Doporučuji zakoupit kapky do očí a snížit jas. Některý monitory jsou hrozný vypalovačky očí.
Odpovědět

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“