Deska 775 Intel
- Mailen
- Začátečník

-
Deska 775 Intel
Ahoj, dlouho jsem neřešil desky, tak jsem drobet vypadl z obrazu, tak snad mi nekdo poradi...
Potrebuju aby deska umela:
1. Preferuju ASUS nebo Gigabyte,a le kdyztak napiste i jiny...
2. 2x PCI-E oba x16 takze asi pripada v uvahu nejaky "x" chipset.
3. jeden volny PCI-E x1
4. Cena by bodla do 3500,-... pokud možno...
Díky.
Potrebuju aby deska umela:
1. Preferuju ASUS nebo Gigabyte,a le kdyztak napiste i jiny...
2. 2x PCI-E oba x16 takze asi pripada v uvahu nejaky "x" chipset.
3. jeden volny PCI-E x1
4. Cena by bodla do 3500,-... pokud možno...
Díky.
- jansv
- Mírně pokročilý

-
Re: Deska 775 Intel
Ahoj, tady je nějaký výběr:
GIGABYTE EP45-UD3P - http://www.alza.cz/gigabyte-ep45-ud3p-d102251.htm
GIGABYTE EP45C-DS3R - http://www.alza.cz/gigabyte-ep45c-ds3r-d99465.htm
GIGABYTE EP45-UD3P - http://www.alza.cz/gigabyte-ep45-ud3p-d102251.htm
GIGABYTE EP45C-DS3R - http://www.alza.cz/gigabyte-ep45c-ds3r-d99465.htm
- Mailen
- Začátečník

-
Díky za odpoved, akorat jsem myslel ze 2x x16 PCI-E umí jen "X" chipset a ne P45, asi jsem se spletl. Díky, desky vypadaj solidně
.
- jansv
- Mírně pokročilý

-
Jojo, tak X38/48/58 jsou samozřejmě zase novější, ale umí skoro to samé (pro běžného uživatele) a stojí mnokrát více než P45. Rozdíl mezi mnou poslaných deskami je vlastně jen v pamětích. 1 podporuje pouze DDR2, 2. deska podporuje DDR2 i DDR3. Takže podle toho si vyber vhodnou variantu. Když by jsi plánoval docela brzký rozšíření, ber tu s DDR3. Jestli víš, že jentak se nebude modernizovat, stačí jen na DDR2.
- Mailen
- Začátečník

-
jj, super, vezmu tu s ddr3, chci to mit zase min. na rok bez starosti a zmen.
- jansv
- Mírně pokročilý

-
OK souhlasím.
- Stano K.
- Středně pokročilý

1, Len tak mimochodom DDR3 u Core procesorov je na prd, takže je to zbytočná.
2, Ak neplánuješ kupovať hneď 2 high-end grafické karty tak na CF zabudni a radšej si kúp jednu výkonnejšiu.
3, A do 3.500Kč by som bral jedine Asus P5Q PRO - Intel P45.
2, Ak neplánuješ kupovať hneď 2 high-end grafické karty tak na CF zabudni a radšej si kúp jednu výkonnejšiu.
3, A do 3.500Kč by som bral jedine Asus P5Q PRO - Intel P45.
- jansv
- Mírně pokročilý

-
1. Já to teda jako zbytečnost dvakrát nevidím, je dost velký rozdíl jet na 1600MHz DDR3 nebo na 800MHz u DDR2
2. Ano, je to jedna z variant
3. Neříkám, že Asus P5Q PRO - Intel P45 není dobrá ale Gigabyte je s Asusem prakticky rovnocenná. Proto je zcela jedno, jestli tu, co jsem psal já nebo tu, co jsi psal ty.
Ale nechci vyvolávat hádky, každý má jiný názor, já ten svůj již řekl a ty také. Takže ať si uživatel udělá nějakou představu a vybere si.
2. Ano, je to jedna z variant
3. Neříkám, že Asus P5Q PRO - Intel P45 není dobrá ale Gigabyte je s Asusem prakticky rovnocenná. Proto je zcela jedno, jestli tu, co jsem psal já nebo tu, co jsi psal ty.
Ale nechci vyvolávat hádky, každý má jiný názor, já ten svůj již řekl a ty také. Takže ať si uživatel udělá nějakou představu a vybere si.
- Stano K.
- Středně pokročilý

- jansv
- Mírně pokročilý

-
No, já vím své. A to, co píšu, je také z mojích zkušeností. Vždy, když jsem používal DDR3 byl dost podstatný rozdíl ve výkonu. 800MHz se určitě nerovná 1600MHz.
- Stano K.
- Středně pokročilý

Podstatný rozdiel vo výkone ? Ale v čom? V aplikáciách, akých? V hrách?
A keď tvrdíš že je tam taký rozdiel tak prečo kupuješ DDR2, a nie DDR3 za "ľudových" 4.500Kč?
A keď tvrdíš že je tam taký rozdiel tak prečo kupuješ DDR2, a nie DDR3 za "ľudových" 4.500Kč?
- jansv
- Mírně pokročilý

-
Já kupuju DDR2? Doma mám DDR3. A samozřejmě že beru jedny z levnějších.
- hironakamura
- Nováček

su tu absolutne bludy,sam som skusal DDR3 1600Mhz a ziadny rozdiel tam nieje, mozno nejaka psychologicka hra "ze mam DDR3". inak ako testom priepustnosti pametí nemas moznosť zistit rozdiel medzi ddr2 a ddr3. rozdieli su uplne minimalne a za ten obrovský cenový rozdiel sa pre CORE 2 neoplatia DDR3. rad by som vedel ako zistil výkonový rozdiel?
Momentalne bez PC...ako bez ruky... 
- jansv
- Mírně pokročilý

-
No OK, když je podle Vás blud, že není rozdíl mezi 800MHz a 1600MHz, tak si říkejte, co chcete. Já od svého názoru neupustím, ale nemám potřebu se zde hádat.
- hironakamura
- Nováček

videl si tu tabulku od sTano11?!!! sa zamysli nad vyznamom pouzitia DDR3 na core 2. su skvele iba ak sa chces vrhnut na taktovanie. na nic ine to ze nas 1FPS navyse ta nevytrhne a ani so to nevsimnes
- hironakamura
- Nováček

a aby som sa vratil k povodnej otazke odporucam GIGABYTE EP45-UD3P
- jansv
- Mírně pokročilý

-
Viděl !!!!! Prostě, OK, každý má názor, já taky. Já zase doporučuji: GIGABYTE EP45C-DS3R
- Mailen
- Začátečník

-
V klidu chlapi
. Jde o ho*no. GIGABYTE EP45C-DS3R je super deska, ale ještě chci taktovat a to je její jediná slabost. Podařilo se mi sehnat ASUS P5Q PRO za 2000,-, tak jdu do ní, snad mě nezklame. Má i dobrej RAID-ovej řadič a na OC je taky super, jen neumí 2x16 PCI-E, ale ta moje 260GTX na 740 jádro a 1500 Shadery/1250 paměti je dostačující železo a za dvě ATI to zatím měnit nebudu... Díky všem za snahu.
- jansv
- Mírně pokročilý

-
Jasně, o nic nešlo. Tak snad budeš spokojenej, deska vypadá též velmi dobře. Kdyžtak můžeš napsat výsledek taktování a pochlubit se, ale kdykoliv bude nějaký problém, ozvi se. Zatím.
- busy
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
k tým DDR3 je to naozaj blud teda
. A zo svojich skúseností hovorím že pri bežnom používaní rozdiel nieje vôbec vidieť (sám som mal možnosť vyskúšať DDR2 800MHz CL5 950MHz CL3 1280MHz CL5, DDR3 1066MHz CL7, 1600Mhz CL7 a rôzne iné takty) a fakt pri všetkých týchto nastaveniach sa nič moc nezmenilo. Jansv moje skúsenosti (ted skúsenosti všetkých okrem teba ) potvrdzujú všetky možné testy na webe.
.........:::::::::: shit happens ::::::::::...........