počítač mi nebootuje z cd // edit. stále potřebuji pomoc

Operační systémy Windows 98, 2000, XP, 2003, Vista a další.

Moderátor: Loki5567

Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Odpovědět
hemla
Nováček
Nováček

počítač mi nebootuje z cd // edit. stále potřebuji pomoc

Příspěvek od hemla »

Dobrý den,
prosím o radu. Mel jsem s počítačem nějaké problémy, tak jsem z formátoval celý disk.
Teď mi ale počítač nechce nabootovat z cd. Nastavil jsem aby bootovalo jako prvni z CD a pro jistotu i jako druhy i třetí médium k bootování. Po vložení instalačky od windows ale z tohoto cd nenabootuje. Rovnou to hodí. System disk failure please insert system disk and press Enter.
Zkoušel jsem i instalačku k vistám. A ani tu to nebere. Takže CDčkem to nejspíš nebude. Nevíte co s tím. Předem děkuju za pomoc.
Naposledy upravil(a) hemla dne úte 25. lis 2008, 11:24, celkem upraveno 1 x.
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Re: počítač mi nebootuje z cd prosím pomoc

Příspěvek od zombux »

vadná mechanika?
ignorelist: kremrole a dezoláti
hemla
Nováček
Nováček

Příspěvek od hemla »

Mechanika těsně před smazáním disku fungovala naprosto bezchybně. Tak nevím jestli by to mohlo být tím. Mám externí harddisk a notebook, není možné s ním nějak počítač rozchodit?
hemla
Nováček
Nováček

Příspěvek od hemla »

Mohl by mi prosím ještě někdo zkusit poradit? Díky
N@$ty
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: počítač mi nebootuje z cd // edit. stále potřebuji pomoc

Příspěvek od N@$ty »

Nemáš třeba více mechanik a u některých BIOSů se dodatečně ještě nastavuje, z které mechaniky se má bootovat. Nic jiného me něnapadá. Jedině, že by to CD nebylo bootovací.

Motherboard: ASUS Maximus II Formula; CPU: Intel Core 2 Quad E6600; Cooling: Zalman CNPS7500; RAM: 2×Corsair XMS2 2048MB DHX;
VGA:Leadtek Winfast PX8800 GTS TD 512MB; HDD: Hitachi 160GB SATAII + WesternDigital 750GB SATAII; DVD: DVD±RW LG SuperMulti GSA-H22L;
PSU: Enermax Liberty 620W DXX; Case: Thermaltake Armor Jr. VC3000BWS; OS: Microsoft Windows Vista Ultimate x64; LCD: DELL UltraSharp 2408wfp
Notebook: IBM ThinkPad R61; Intel Core2Duo T7100; 4GB DDR2; 320GB HDD 7200rpm; nVidia Quadro NVS 140M; 15,4" WSXGA+; Microsoft Windows Vista Business
hemla
Nováček
Nováček

Příspěvek od hemla »

Více mechanik nemám, ještě jsem to dnes zkusil s linuxovým CD, ale taky nic. Takže to nejspíš bude v mechanice, že ano? :(
N@$ty
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od N@$ty »

hemla píše:Více mechanik nemám, ještě jsem to dnes zkusil s linuxovým CD, ale taky nic. Takže to nejspíš bude v mechanice, že ano? :(
Za těhle podmínek, asi nejpravděpodobnější.

Motherboard: ASUS Maximus II Formula; CPU: Intel Core 2 Quad E6600; Cooling: Zalman CNPS7500; RAM: 2×Corsair XMS2 2048MB DHX;
VGA:Leadtek Winfast PX8800 GTS TD 512MB; HDD: Hitachi 160GB SATAII + WesternDigital 750GB SATAII; DVD: DVD±RW LG SuperMulti GSA-H22L;
PSU: Enermax Liberty 620W DXX; Case: Thermaltake Armor Jr. VC3000BWS; OS: Microsoft Windows Vista Ultimate x64; LCD: DELL UltraSharp 2408wfp
Notebook: IBM ThinkPad R61; Intel Core2Duo T7100; 4GB DDR2; 320GB HDD 7200rpm; nVidia Quadro NVS 140M; 15,4" WSXGA+; Microsoft Windows Vista Business
hemla
Nováček
Nováček

Příspěvek od hemla »

tak děkuju za pomoc asi to nechám reklamovat. Nashle
ocadlyon
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ocadlyon »

hemla píše:tak děkuju za pomoc asi to nechám reklamovat. Nashle
zkus jiné bootovací windows dvd.
ASUS P5QL (iP43), Intel Core2Quad Q6600 @3,02GHz,4GB DDR2 Corsair Dominator 4GB 1066MHz, MSI N460GTX HAWK 1GB DDR5, Creative X-Fi Fatal1ty Pro Audio, Seasonic S12 II 520W, CoolerMaster CM690 II Advanced, Benq 24" G2420HD FullHD, Windows 7 Ultimate 64bit
OsirisII
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OsirisII »

ocadlyon píše:
hemla píše: ještě jsem to dnes zkusil s linuxovým CD, ale taky nic. :(
:stupid:
Vpliv frekvencie a časovania pamätí na výkon
NTB: Asus X58L
Razer nie sú myši, je to len odpad Logitechu
For You: Victory is not in the cards...
Sety Slovenská produkcia Sety všeho druhu (electro, D&B, funk, a všetko čo je dobré)
hemla
Nováček
Nováček

Příspěvek od hemla »

ocadlyon píše:
hemla píše:tak děkuju za pomoc asi to nechám reklamovat. Nashle
zkousel jsem to s trema ruznyma instalacema, navíc ty cdčka mi v pohodě bootujou na mím notebooku, ale v počítači jako by nic...
Wuuduu
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wuuduu »

DC/DVD ROMku si uz skusil vymenit?
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM uubuuW ... EVE Online H00d

MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

Co mas za desku.. v PC, kde se zarizeni na kabelech ukladaji "na pevno" je casto nutne na IDE channelech nastavit automatiku.. v naproste vetsine pripadu totiz mechanika nebude nalezena..
Jinymi slovy.. musi ti ji to pri spusteni PC, po BIOS hlaskach zacit detekovat..
N@$ty
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od N@$ty »

Maxtor píše:Co mas za desku.. v PC, kde se zarizeni na kabelech ukladaji "na pevno" je casto nutne na IDE channelech nastavit automatiku.. v naproste vetsine pripadu totiz mechanika nebude nalezena..
Jinymi slovy.. musi ti ji to pri spusteni PC, po BIOS hlaskach zacit detekovat..
Myslím si, že by mu to takhle nefungovalo už předtím, než udělal formát.

hemla
Nováček
Nováček

Příspěvek od hemla »

Půjčil jsem si od kamaráda dvd mechaniku, tak to zkusím v ponděli vyměnit. To s těmi IDE device taky vyzkouším, vím že hardisk je právě takhle nastený na AUTO a jinak ho to nenajde.
Maxtor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Maxtor »

jj.. presne tohle jsem mel na mysli.. zkus nastavit mechaniku na AUTO a pak samozrejme boot z CD a snad to pojede.. jestli ani takhle ne, tak to bude otazka HW..
hemla
Nováček
Nováček

Příspěvek od hemla »

Moc děkuju Maxtorovi, bylo to přesně tak jak jste říkal. Díky moc za pomoc, už už se to chtěl jet reklamovat. :) Ještě jedno díky.
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Microsoft“