Jak udělat z COMBO SONY CRX300A ... TEAC DW-548D

Vše o CD-R/RW, DVD±R/RW, Blu-ray, HD DVD, ZIP, FDD a dalších.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
Borec
Začátečník
Začátečník

Jak udělat z COMBO SONY CRX300A ... TEAC DW-548D

Příspěvek od Borec »

Zdravim, myslite, ze by slo dat na tadytu vypalovacku sony crx300e firmware z Teac DW548D??
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Díky změnám na fóru došlo bohužel u některých postů k časovému posunu, takže mi nezbylo nic jiného, než některé takto upravit, aby nedocházelo k tomu, že nový post nebude zařazen na konec, nýbrž někam na začátek. Omlouváme se za vzniklé potíže.
---------------------------------------
Bathory napsal:

Obě mechaniky vycházejí z LITE-ON LTC-48161H a jsou v podstatě shodný. Každá má vlastní firmware ale Sony ještě navíc svoje oblíbené tlačítko Turbo Boost. Asi by to mělo jít, zkus pročíst auditoria na CDR, možná to někdo zkoušel. Na druhou stranu ale nevidím důvod, proč bys to měl dělat, protože tím nic nezískáš.
BoReC napsal:

Někde sem četl, že ta Teac díky lepšímu firmware, čte i poškozenější cd. Sony má právě trošku horší firware, a proto nešte poškozená cd. A kdyby to nevyšlo, je ještě nějaká možnost na záchranu??
Bathory napsal:

Ano, firmware může pomoct lepšímu čtení.
Co já mám zkušenosti s flashováním, tak mechanika se zmrtví v 90% špatně provedeným flashem a ne tím, že do konstrukčně i čipově shodného modelu nahraješ jiný firmware. V takovém případě se spíš stane, že něco nefunguje, zhorší se čtení, nebo zápis, nebo mechanika nefunguje v OS, ale bios ji najde. V tomto případě lze zase zpětně vrátit původní firmware. Samozřejmě z DOSu, ale pokud vím, tak TEAC používá většinou upgrade z Windows.

Stejně ti ale doporučuju projet internet, třeba někoho najdeš, kdo to dělal.
----------------------------------------
BoReC napsal:

Dobře, já se kouknu. Ale zatim dik.
Bathory
Odpovědět

Zpět na „Optická, výměnná a jiná zařízení“