Super expanzka...už jsem jí našel...

Chlazení PC pomocí vody - vodní systémy, bloky, hadice, nádoby, kompresory, atd.

Moderátor: morke

Stoobi
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Super expanzka...už jsem jí našel...

Příspěvek od Stoobi »

EDIT: Tak jsem jí konečně našel...už jsem myslel, že budu nucen dělat expanzku z plexi trubky a přilepit na ní víčka, ale nakonec jsem jí dneska našel..."nádoba na špagety" z Globusu za 69,-Kč...

Rozměry: průměr 9cm a výška 25cm, ale budu jí zkracovat na 15cm...

Má plastový barevný víčko, který by se dalo použít, ale raději udělám nový z plexi...Fakt super...8) 8) 8)
Naposledy upravil(a) Stoobi dne čtv 29. črc 2004, 21:19, celkem upraveno 1 x.
karf
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od karf »

http://www.sweb.cz/galax01/ koukni na ní. Je tam i video, jak funguje a jak tam ty bublinky jdou pělně nahoru.
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
Stoobi
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

Nojo, ale já chci pěkně z rovný plexi trubky a hlavně jí nechci napojit na čerpadlo, ale pověsit dozadu na case aby byla mezi výměníkem a CPu blokem...dokázal by to někdo vyrobit?
Mic-buchanov
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Mic-buchanov »

http://www.pctuning.cz/ilustrace/vodchlaz/pic18a.jpg

Chces asi tohle 8)

Shanim taky neco podobneho takze pokud to budes vyrabet nechces udelat dve? :oops:
Nekradu, Nekořím, Nepiju - Tak proc mi porat chybi prachy na hardware a tuning????? AMD 2500+Barton WATERCOOLED - MSI K7N2 Delta -LWATERCOOLED - 2x 256 333MHz - ATI 9000 Pro - 120GB Maxtor -
Stoobi
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

jj, to je v podstatě ono...jen bych to rád v jiných rozměrech ale je to ono...ok, pokud bych něco našel tak 2x...to platí i naopak...
Mic-buchanov
Začátečník
Začátečník

http://www.rempohol.cz/frame4.htm
Tam maji plexi trubky ale po 2 m :(

I kdyz 2 metrova expanska by byla dobra machrovina :-D
Nekradu, Nekořím, Nepiju - Tak proc mi porat chybi prachy na hardware a tuning????? AMD 2500+Barton WATERCOOLED - MSI K7N2 Delta -LWATERCOOLED - 2x 256 333MHz - ATI 9000 Pro - 120GB Maxtor -
Stoobi
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

jj, o tom vím, tak odtud mi posílali 10cm trubku zdarma, ale nejsem si jistej, jestli by to stačilo a když dám na spodek plexi, jestli to pořádně utěsním...jinak by to šlo...

Mám tady ještě jeden kousek tý trubky doma, tak bych to mohl zkusit...
Mic-buchanov
Začátečník
Začátečník

to jim mam poslat mail ze chci 10 cm vzorek a oni mi ho poslou zdarma ? Jestli jo tak je zkusim ukecat ( nejak politicky ) at mi poslou misto 10 cm radsi 20 cm 8 :razz: a to by uz mohlo stacit 8)
aless
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aless »

Mic-buchanov píše:to jim mam poslat mail ze chci 10 cm vzorek a oni mi ho poslou zdarma ? Jestli jo tak je zkusim ukecat ( nejak politicky ) at mi poslou misto 10 cm radsi 20 cm 8 :razz: a to by uz mohlo stacit 8)
hehe to jo , pokud by to urizly tak by to vyslo na par korun na vysku by tech 10cm melo stacit. Pokud by ta trubka mela dostatečnou tlouštku stěny tak by nebylo špatný si vyfrézovat nebo vybrousit na ty expanzce hranu na kterou by se přišroubovaly fitinky. a na horu by se udelal zavit a vysoustružilo výčko:-) ted to jen vyrobit. :oops:
Mic-buchanov
Začátečník
Začátečník

aless píše:
Mic-buchanov píše:to jim mam poslat mail ze chci 10 cm vzorek a oni mi ho poslou zdarma ? Jestli jo tak je zkusim ukecat ( nejak politicky ) at mi poslou misto 10 cm radsi 20 cm 8 :razz: a to by uz mohlo stacit 8)
hehe to jo , pokud by to urizly tak by to vyslo na par korun na vysku by tech 10cm melo stacit. Pokud by ta trubka mela dostatečnou tlouštku stěny tak by nebylo špatný si vyfrézovat nebo vybrousit na ty expanzce hranu na kterou by se přišroubovaly fitinky. a na horu by se udelal zavit a vysoustružilo výčko:-) ted to jen vyrobit. :oops:

Maji tam s tloustkou az 1 cm to by melo stacit :?
Jafido
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jafido »

pokud se domluvime muzeme jednu trubku koupit a rozprodat po castech, osobne bych cca 50-60 cm trubky o prumeru 60mm vzal
Prescott 650@17x200/1,4V,Intel i915 GAG,3072MB DDR400 ( 2.5-3-3-8 ),WD 320GB,MSI 6600 500/600 s VM-101
Barton 2500+@11x200/1,7V,Asus A7N8X Deluxe,2x1024MB DDR400 ( 2.5-3-3-11 ),Maxtor 400GB,ATI R9550@R9600 485/500 s VHC-L61
thool
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od thool »

Jafido píše:pokud se domluvime muzeme jednu trubku koupit a rozprodat po castech, osobne bych cca 50-60 cm trubky o prumeru 60mm vzal
presne tak, taky bych vzal tak 50-60cm, ale prumer cca 80mm :oops:
Better pizza than happy meal ||| It's better pizza than happy meal
Healthy food is made of steel ||| Better pizza than happy meal!
Stoobi
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

Já bych vzal asi 30cm...průměr 80mm

btw. oni nepošlou zdarma víc než 10cm...už jsem se ptal...víc ne..
Stoobi
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

Nahoře jsem napsal něco o nový expanzní nádobě...takže tohle co je nad tímhle příspěvkem patří do doby, kdy jsem jí teprve hledal...

Ale už jí mám... :-D :-D :-D HURÁ!!
Mic-buchanov
Začátečník
Začátečník

Uz sem to taky vyresil pouzil sem flasku od samponu 8) asi za 10 dni hodim foto ( tedka jedu pryc )
Jafido
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jafido »

Mic-buchanov píše:Uz sem to taky vyresil pouzil sem flasku od samponu 8) asi za 10 dni hodim foto ( tedka jedu pryc )
Flaska od samponu je hodne mekka, valec na spagety je z masivnejsiho materialu,cca 1mm tlusty takze se to na tyto ucely hodi lepe, ale i tak je se mi to zda docela malo, lehce to praska.
Prescott 650@17x200/1,4V,Intel i915 GAG,3072MB DDR400 ( 2.5-3-3-8 ),WD 320GB,MSI 6600 500/600 s VM-101
Barton 2500+@11x200/1,7V,Asus A7N8X Deluxe,2x1024MB DDR400 ( 2.5-3-3-11 ),Maxtor 400GB,ATI R9550@R9600 485/500 s VHC-L61
Stoobi
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stoobi »

Jafido píše:
Mic-buchanov píše:Uz sem to taky vyresil pouzil sem flasku od samponu 8) asi za 10 dni hodim foto ( tedka jedu pryc )
Flaska od samponu je hodne mekka, valec na spagety je z masivnejsiho materialu,cca 1mm tlusty takze se to na tyto ucely hodi lepe, ale i tak je se mi to zda docela malo, lehce to praska.
No uvidíme...když tak mám v záloze tu plexi trubku...ta má stěnu 4nmm tlustou, tak to musí stačit...
Lilith
Začátečník
Začátečník

Expanzka

Příspěvek od Lilith »

Ja si koupil od www.aquacool.cz za cca 500, ale zjistil jsem, ze je mala, musel jsem kazdy tyden doplnovat vodu. Ted jsem si poridil 2l plastovou nadobu ze samosky za 60Kc a ma velke vicko a v nom je jeste jedno male na pantu oteviraci.
aless
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Expanzka

Příspěvek od aless »

Lilith píše:Ja si koupil od www.aquacool.cz za cca 500, ale zjistil jsem, ze je mala, musel jsem kazdy tyden doplnovat vodu. Ted jsem si poridil 2l plastovou nadobu ze samosky za 60Kc a ma velke vicko a v nom je jeste jedno male na pantu oteviraci.
Taky tu expanzku budu kupovat, kdybych měl dolejvat vodu to by mě pěkně štavalo, okruh by měl bejt vzucho/vodo těsnej tak proč se voda strácí?
AMD Opteron 144@2.86GHz , DFI nf4 ULTRA-D@SLI , 1GB kit OCZ PC3200 EL platinum rev2. , Leadtek 6600 256MB, 2x 250GB SAMSUNG SATA2 NCQ RAID 0 , LC Power 550W black, Chieftec DA-01-SLD , LiteON SOHW 1693S.
Lilith
Začátečník
Začátečník

Re: Expanzka

Příspěvek od Lilith »

aless píše:
Lilith píše:Ja si koupil od www.aquacool.cz za cca 500, ale zjistil jsem, ze je mala, musel jsem kazdy tyden doplnovat vodu. Ted jsem si poridil 2l plastovou nadobu ze samosky za 60Kc a ma velke vicko a v nom je jeste jedno male na pantu oteviraci.
Taky tu expanzku budu kupovat, kdybych měl dolejvat vodu to by mě pěkně štavalo, okruh by měl bejt vzucho/vodo těsnej tak proč se voda strácí?
Pokud ji budes chtet tak ti ji za nejaky drobny peniz prenecham. Voda se mi straci, protoze mam cca 8m hadice, co je v kompu tak je silikonova a venkovni je tvrdsi, a ty silikonky maji docela velky molekulovy prosak. Straci se mi cca 20-40ml tydne, podle toho jak moc je teplo.
Odpovědět

Zpět na „Voda“