Nefunkční internet přes UPC kabel u notebooku

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
Andrw
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Nefunkční internet přes UPC kabel u notebooku

Příspěvek od Andrw »

mám čistě přeinstalovaný notebook IBM Thinkpak R51e s Windows XP Professional. Dřív jsem býval připojený na internet pomocí routeru na wi-fi - přešel jsem na UPC kabel a po připojení k UPC modemu (Scientific Atlanta model EPX2203) nechce síťovka načíst IP adresu (nastaveno: automatické získání IP adresy a DNS). Když zadám v command - ipconfig/renew - tak se napíše cosi s DHCP (nelze navázat spojení nebo tak nějak). Zkoušel jsem i vypnout ESET Firewall a vůbec celé ESET Smart Security - nepomohlo! :angry2:
Přitom ale pokud se tím samým kabelem připojím k jinému PC tak se IP načte hned. Z toho usuzuju že je problém v notebooku (síťovka: Broadcom NetXtreme má nejnovější ovladače ze stránek IBM).
Nezná někdo lék na tento problém?

//EDIT ještě bych dodal ( i když nevím jestli to s tím souvisí) ve Správci zařízení se mi objevilo Neznámé zařízení "připojené k Zabudovaný řadič Microsoft dle standardu ACPI" - jen jestli to s tím nějak nesouvisí...
CPU:AMD Athlon 64 X2 5600+ cooler:Scythe Mugen MB:ASUS M3A32 MVP-Deluxe RAM:GEIL 2x1024 MB-800 Mhz,DDR II Zdroj:Fortron BlueStorm II 500 W Grafika:nVidia Geforce 8800 GTS 512 MB Zvukovka:Creative sound Blaster Live! 5.1 HDD:WD3200AAKS (320 GB, SATA II) LCD:Samsung Syncmaster 931BF
Weslo
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Nefunkční internet přes UPC kabel u notebooku

Příspěvek od Weslo »

UPC mělo kdysi blokování na MAC.Nyní snad stačí restartovat router.Zkus to a dej vědět.
AMD Ryzen 7 8700F 4100Mhz| XPG Levante X 240 | ASUS TUF GAMING B650M |64GB Corsair DDR5 5000Mhz | Gigabyte Radeon RX7600 16GB OC | 2x Samsung 980PRO 512GB + 2x2TB WDC WD20EZFX | Lian-Li O11 Dynamic Mini | Corsair SF-450 | 32" Dell S3222DGM | Synology DS223j + 2x6TB WD Red RAID1
Andrw
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Andrw »

sorry že mi trvá tak dlouho zareagovat ale až tedka jsem se k tomu zase dostal...
K tomu restartu se mi nějak nechce protože nevim jak potom celý modem zase nastavit (nebo se to u něj dělat nemusí? :? ).
Ale pokud bych teda koupil k UPC modemu wi-fi router (modem propojil LANem s routerem a vysílal v baráku internet bezdrátově to by mělo fungovat nee? - doporučoval to s routerem i sám UPC technik).
CPU:AMD Athlon 64 X2 5600+ cooler:Scythe Mugen MB:ASUS M3A32 MVP-Deluxe RAM:GEIL 2x1024 MB-800 Mhz,DDR II Zdroj:Fortron BlueStorm II 500 W Grafika:nVidia Geforce 8800 GTS 512 MB Zvukovka:Creative sound Blaster Live! 5.1 HDD:WD3200AAKS (320 GB, SATA II) LCD:Samsung Syncmaster 931BF
LiveBomb
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiveBomb »

UPC to kontroluje podle MAC.
Takze bud routeru naklonovat MAC pc se kteym to jde, nebo proste pripojit jine zarizeni a modem restartovat. Nastavi se sam.
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
Andrw
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Andrw »

už jsem to vyřešil - koupil jsem wi-fi router D-Link DI-524 (první na který jsem narazil v elektru které bylo v nedělu otevřené). Nastavil jej na PC (na notebooku to jaksi nešlo) a teď mám v pohodě funkční oba PC (LAN kabelem mi jde internet do PC a bezdrátově přijímám na notebooku (samozřejmě zaheslované!).
THX za trochu rady...
Lorenz
Nováček
Nováček

Příspěvek od Lorenz »

Napis mi jak jsi to připojil přes ten router... mam ten samy a pada mi připojeni na 5-10s

dik
Andrw
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Andrw »

sry ale nastavení už si přesně nepamatuju.
Na routeru jsem nastavil aby pracoval jako wifi AP, získávání IP automaticky a zabezpečil síť heslem.
Na přesné nastavení se teď podívat nemůžu - tuto kabelovku mám někde jinde než jsem teď... :|

Ale občas se mi stává, že když jsem připojený na internetu přes PC, tak notebook nechce načíst IP adresu (nebo až na poněkolikáty pokus)!!
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“