Oprava Notebooku

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

Odpovědět
Teal'c
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Oprava Notebooku

Příspěvek od Teal'c »

Dobry den, vlastnim Acer Aspire 6920 a bohuzel jsem ho dneska zapnul a naskocilo mi okno
"Windows could not start because the following file is missing or corrupt:
\windows\system32\config\system
You can attempt tp repair this file by starting windows setup using the original setup CD-ROM. Select r at the first creen to start repair"

Je na nem OS windows vista. Bohuzel mam k tomu jenom CD recovery a ty kdyz se nactou tak davaji nabidku nainstalovat tovarni nastaveni a neni navyber opravu(vlastnim jeste instalacni DVD na OS windows vista business ale na tom notebooku je os visty home....myslite. ze se da pouzit oprava z toho DVD visty business??). Neporadi te mi jak to opravit? Nebo jak se postupuje? Potreboval bych aspon zachranit data co jsou na tom notebooku(na stolnim bych vzal HDD a dal bych ho do jineho....zalohoval bych data a potom bych to preinstaloval ale s notebookem nevim jak postupovat) PLS poradite mi?
OndraSter
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: Oprava Notebooku

Příspěvek od OndraSter »

Máš na výběr 2 možnosti:

a, vzít ten disk, připojit ho do stolního PC. SATA v notebooku má stejné konektory jako SATA v PC, takže zde problém není. Překopírovat data a nahodit znovu z recovery DVD systém.
b, sehnat medium a z něj opravit, ale to nevím jestli půjde (upravuje Acer instalačku Vist?).

Jinak to DVD Business. Zkus sehnat Ultimaty, ty by měli mít na mediu všechny a pak jen buď ručně vybereš nebo se to vybere podle sériového čísla. Ale je to Xkrát náročnější (shánět správné medium) oproti možnosti A.
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32

Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
Teal'c
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Teal'c »

OndraSter píše:Máš na výběr 2 možnosti:

a, vzít ten disk, připojit ho do stolního PC. SATA v notebooku má stejné konektory jako SATA v PC, takže zde problém není. Překopírovat data a nahodit znovu z recovery DVD systém.
b, sehnat medium a z něj opravit, ale to nevím jestli půjde (upravuje Acer instalačku Vist?).

Jinak to DVD Business. Zkus sehnat Ultimaty, ty by měli mít na mediu všechny a pak jen buď ručně vybereš nebo se to vybere podle sériového čísla. Ale je to Xkrát náročnější (shánět správné medium) oproti možnosti A.
Supr to jsem chtel vedet... jsem nikdy notebook nezalohoval... jeste dotaz tim, že vytahnu ten HDD nezrusim zaruku toho notebooku?
OndraSter
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OndraSter »

Obvykle ne, neměl bys. Pokud přes něj není nálepka tak ani není možnost jak to zjistit.

Já dokonce můžu vpodstatě po celém notebooku, nikde žádná nálepka (snad prý dokonce ani nemá u nás oporu v zákonech, takže stejně neplatí), v rámci servisního manuálu maj návody jak ho rozebrat do posledního šroubku. Disk, klávesnici, paměti, wifi, BT mam dokonce označkovaný na notebooku přímo, takže nemusím luštit návod.

// E: Trek: dobrý komentář, zasmál jsem se :up: . :mrgreen:
Ano, v SGA mají Delly. Totéz v Housovi, tam mají i Dell monitory (občas se tam vyskytne ale i Macbook).

//D.M. odkazovaný komentář momentálně k nalezení na Smetišti dotazů - promazal jsem ho jako OT ;-) ...
Naposledy upravil(a) OndraSter dne ned 30. lis 2008, 20:36, celkem upraveno 1 x.
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32

Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
Luděk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Luděk »

Teal'c píše:
OndraSter píše:Máš na výběr 2 možnosti:

Supr to jsem chtel vedet... jsem nikdy notebook nezalohoval... jeste dotaz tim, že vytahnu ten HDD nezrusim zaruku toho notebooku?
nezrusis, muzes ho rozdelat ...
Teal'c
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Teal'c »

Tak asi neuverite co se stalo... jsem si rekl, ze se do toho rozdelavani pustim... vyndal jsem baterku ale zacla TV tak jsem se koukal a asi po pul odine jsem si rekl, ze se do toho pustim ale jeste jednou to zkusim...tak jsem tam hodil baterku a OS naskocil... zkusil jsem ho vypnout a zapnout a nabehl tak si zazalohuju radsi HDD ale vypada to, ze to zase funguje.... Umito nekdo vysvetlit? Jinak dekuji moc za pomoc pri reseni tohoto problemu...
Trek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Trek »

To je dobrý Tealc'u,

jinak nejjednoduší je bůtnout linux z cd a poslat soubory ftp nebo na externí disk ne?
Samozřejmě nejde dostat zašifrovanou složku Dokumenty.

Linux Live CD mam vždy po ruce, když si hraju s instalací winů. Např. jsem tuhle nahrál tcpip.sys, kterej měl řešit maxhalfopenconnections ve vistách a už jsem nenabůtoval. Livem jsem to hodil zpět během pár okamžiků.
Don Martinez
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Don Martinez »

Teal'c píše:Tak asi neuverite co se stalo... jsem si rekl, ze se do toho rozdelavani pustim... vyndal jsem baterku ale zacla TV tak jsem se koukal a asi po pul odine jsem si rekl, ze se do toho pustim ale jeste jednou to zkusim...tak jsem tam hodil baterku a OS naskocil... zkusil jsem ho vypnout a zapnout a nabehl tak si zazalohuju radsi HDD ale vypada to, ze to zase funguje.... Umito nekdo vysvetlit? Jinak dekuji moc za pomoc pri reseni tohoto problemu...
Nebyl ten notebook celou dobu jenom uspanej a nebyl ten poškozenej soubor jenom v paměti? Jinak i kdyby ne, tak jsou věci mezi nebem a zemí :) ...
Chystané recenze: Acer TravelMate TimeLine 8371 - více viz položka www v mém profilu... Brutální D.M.
Chcete si koupit notebook? Vyzkoušejte náš opravdu cool nový dotazník
Obrázek
Teal'c
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Teal'c »

Don Martinez píše: Nebyl ten notebook celou dobu jenom uspanej a nebyl ten poškozenej soubor jenom v paměti? Jinak i kdyby ne, tak jsou věci mezi nebem a zemí :) ...
Uspanej urco nebyl... nic dekuju za pomoc a LOCK
Odpovědět

Zpět na „Notebooky a netbooky“