VGA zkušenost s chladiči Thermaltake a jiné

Vše co se týká chlazení vzduchem - větráčky, ventilátory, žebrované pasivy, atp.

Moderátor: morke

Odpovědět
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

VGA zkušenost s chladiči Thermaltake a jiné

Příspěvek od Dzin »

Potřeboval bych vědět pokud máte zkušenosti s chladiči Grafik:
Thermaltake Giant II, Thermaltake Giant III,VGA Silencer, případně s jinýma. Hlavně mě zajímá o kolik Mhz se vám to podařilo přetaktovat, GPU,RAM pokud teda vůbec :-D
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
C@esar
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od C@esar »

Giant II mam na svojej grafike... uchladi ju to bez vrtulky len na pasive (ten ventilator na nom dost huci)... o moc to taktovat neslo, ale na 9800 to mozno hore pojde... len pre upozornenie, neviem ako Giant III ale Giant II nechladi pamate na karte... skus sa poobzerat po niecom inom, dost sa tu diskutuje o VGA Silencerovy, ktory by mal byt aj o dost lacnejsi a lepsi ako Giant II...
CPU: AMD64 Winchester 3000+@1,8GHz , VCore 1,4V; Cooler: TT Tower 102; MB: Abit AV8; RAM: 2,5 GB; HDD: Seageate Barracuda 120GB 7200rpm 2MB cache; 2x Seageate Barracuda 250GB SATA 7200.10 16MB cache (raid 0) VGA: ASUS Radeon x1950, 512MB, AC Accelero X2; Mechaniky: Asus DVD-E616P, DVD-RW LG; Audio: Creative Sound Blaster Audigy2 ZS; Case: MidiTower 3R System Neon Light/AKASA 460W; Repro: Creative Inspire P580 5+1; Mouse: Logitech MX1000; Keyboard: Logitech Internet Navigator; Monitor: HP w2207h
Wiruss
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Wiruss »

To o kolik to přetaktneš záleží na kartě na jedné kartě taktneš o 20 na druhé o 30... Pokud je ti jedno kolik za to vyhodíš tak na to kup TT jinak AC :razz:
Borg
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Borg »

Doporučuji VGA Silencer, určitě je to za pětikilo dost dobrej kup. Co se týká přetaktování, mě to přidalo zhruba 20MHz na GPU, ale to bude na každý kartě trochu jiný. Důležité je ale to ticho :-D .
CPU: Phenom X4 Quad Core 9750 2,4@2,9GHz, CPU Cooler: Arctic Cooling Freezer 64 Pro, MB: GigaByte MA790FX-DQ6, RAM: 2x2048MB A-Data Vitesta Extreme DDR2 800@970 (5-5-5-18), VGA: GIGABYTE 9800GTX 512MB @ 805/1950/1150, Zvuk: Realtek HD audio, SAT: SkyStar2, HDD: Samsung 160GB SATA, WD 250GB SATA, Seagate 500GB SATA DVD+-RW/RAM: Lite-On LH-20A1L SATA, FAN: 2x Arctic Fan Pro TC, Zdroj: Zallman 600W, Monitor: 20" LCD LG L204WT, Klaveska: Logitech G15, Hlodavec: Logitech MX1100
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Ten VGA Silencer nechladí paměti :( A pasivy nevím nevím :?
Borg
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Borg »

Pasivy tam dáš krásně, akorát musíš vybrat ty správný. Ideální jsou 12mm vysoký, tak jako to mám já. :-D
CPU: Phenom X4 Quad Core 9750 2,4@2,9GHz, CPU Cooler: Arctic Cooling Freezer 64 Pro, MB: GigaByte MA790FX-DQ6, RAM: 2x2048MB A-Data Vitesta Extreme DDR2 800@970 (5-5-5-18), VGA: GIGABYTE 9800GTX 512MB @ 805/1950/1150, Zvuk: Realtek HD audio, SAT: SkyStar2, HDD: Samsung 160GB SATA, WD 250GB SATA, Seagate 500GB SATA DVD+-RW/RAM: Lite-On LH-20A1L SATA, FAN: 2x Arctic Fan Pro TC, Zdroj: Zallman 600W, Monitor: 20" LCD LG L204WT, Klaveska: Logitech G15, Hlodavec: Logitech MX1100
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Borg píše:Pasivy tam dáš krásně, akorát musíš vybrat ty správný. Ideální jsou 12mm vysoký, tak jako to mám já. :-D
To si mě nepochopil :x Vím že je tam, dám v poho.Ale raději bych tam měl celej chladič i přes paměti, protože jsem někde četl že pasivy neuchladí vůbec nic :(
Dr Meduza
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Dr Meduza »

Jestli mas kolem dost mista tak je nejlepsi hodit na grafiku nakej poradnej chladic z procaku jenom ten spodek mez vetracku a je to v pohode a v bazaci se daj koupit taky chladice tak za 100 a este ti zbyde vetracek
Máte-li zájem o levnou laserovou operaci očí, přiložte bulvy k obrazovce
funus
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od funus »

No myslim, že něco, co chladí zároveň gpu a paměti neexistuje, protože každá karta má jiný rozmístění kondíků a součáste, takže by to bylo použitelný na jednu specifickou kartu a navíc by to bylo celkem solidní harakiri, něco takovýho konstruovat..."obtejkat" každej kondík atd...kup VGA silencera a passivy na paměti a měj dobře odvětranou case a bude všechno ok...
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Asi mi nic jiného nezbude než ten VGA Silencer.
Zkuste sem hodit zkušenosti o kolik jste to taktli s jakým chladičem.Jak GPU tak RAM.
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dzin »

Tak sem ho koupil a max. spokojenost :-D
15Mhz na core a 10Mhz na pamětech :-D
Odpovědět

Zpět na „Vzduch“