REPRO Genius

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

Odpovědět
lukke87
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

REPRO Genius

Příspěvek od lukke87 »

Ahoj, hodlám koupit repráky a nevim jaký.. Poradíte prosím? Cenově do 700Kč s DPH a pouze z

Kód: Vybrat vše

www.okcomputers.cz
Děkuju za odpovědi...
Jsem tu jen vyjímečně, díky za trpělivost.. ;-)
kotas
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: REPRO Genius

Příspěvek od kotas »

A proč GENIUS? Vybírej mezi Logitech a Creative, jinak v téhle ceně bych vzal jedině:
Logitech X-210 http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 50U70007ZI
GIGABYTE B450M DS3H, AMD Ryzen 7 2700 (8C/16T), 32GB RAM DDR4 (@2933 CL14-14-14-34), Sapphire Pulse RX 5700 XT 8GB/256 bit GDDR6, SSDs CRUCIAL MX500, LCD 32" IIYAMA IPS 2560x1440, HP OMEN 1100 mechanical keyboard, Logitech G402 mouse, Windows 11PRO
F1l1p
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od F1l1p »

crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

jako Filip - leží mi tu předemnou na stole :-) i když musím uzna, že jsem na nich udělal menší upgrade aby fungovali k mému gustu.
Snad si nemyslíš, že tři bedničky budou hrát víc než dvě...
Lenovo ideapad 16“, Ryzen 5800H (8C/16T) 16GB DDR4 @ 3200MHz, 1TB M.2 SSD
We are not here because we're free, we are here because we're not free...
kotas
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od kotas »

Tak jestli někomu nevadí, že je Genius levnější výrobce a vždycky bude, hučí jim trafa a co je někdy uvnitř..se někdy divím, že to vůbec hraje :| A za ty peníze to žádný zázrak nebude, já jsem spíše za kvalitu než-li za kvantitu, navíc u těch Geniusů je pouze trapná regulace tone - což je něco mezi výškama a basama ;-) .

to lukke87: Vem ty Logitechy, věř mi, budeš spokojený a za ty peníze nenajdeš lepší kvalitu ozvučení :wink: ..tam nejde ani nic lepšího vymejšlet :!:
GIGABYTE B450M DS3H, AMD Ryzen 7 2700 (8C/16T), 32GB RAM DDR4 (@2933 CL14-14-14-34), Sapphire Pulse RX 5700 XT 8GB/256 bit GDDR6, SSDs CRUCIAL MX500, LCD 32" IIYAMA IPS 2560x1440, HP OMEN 1100 mechanical keyboard, Logitech G402 mouse, Windows 11PRO
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

já zrovna ty 1100X mám, trafo hučí, ale opravdu velmi potichu. Jakejkoli zvuk to bezzproblému přehluší, a to i zvuk vzduchu kterej dejchám :-)

Genius může bejt levnej jak chce. rozeber to a koukni se, co je u těch satelitů vevnitř. Podle mě slušný materiálový zpracování - hlavně tam kde je to potřeba - na zesilovači. No a snad nám nechceš tvrdit, že creatice s logitechem, který za ty samý prachy udělaj dokonce bedničky tři, že snad budou kvalitnější. To bys mě vážně pobavil. U geniusů se dá štelovat treble, bass a volume, takže pořád jen vedle,vedle a ještě jednou vedle.
kotas
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od kotas »

crashPC píše:já zrovna ty 1100X mám, trafo hučí, ale opravdu velmi potichu. Jakejkoli zvuk to bezzproblému přehluší, a to i zvuk vzduchu kterej dejchám :-)

Genius může bejt levnej jak chce. rozeber to a koukni se, co je u těch satelitů vevnitř. Podle mě slušný materiálový zpracování - hlavně tam kde je to potřeba - na zesilovači. No a snad nám nechceš tvrdit, že creatice s logitechem, který za ty samý prachy udělaj dokonce bedničky tři, že snad budou kvalitnější. To bys mě vážně pobavil. U geniusů se dá štelovat treble, bass a volume, takže pořád jen vedle,vedle a ještě jednou vedle.
Jo dá, spletl jsem si je s 360X :roll:
Skoro celou sérii repro k PC - Genius, Logitech, Creative, Trust..moc dobře znám a prostě Genius je levný výrobce, pořád bude a je kvalitně horší než Logitech nebo Creative 8) - to mě (a ostatním, kteří něco vědí a znají) nevymluvíš ať se snažíš sebevíc ;-)
Kdo se kouká na to, že jsou v "napodobenině" dřeva a myslí si, že to zahraje lépe, ať si je koupí, nebráním mu v tom.
Jěště jednou - ty Logitechy zahrají taky výborně a navíc je to úplně jiná značka a hlavně kvalitní! To že je sám vlastníš neznamená, že jsou best off.

Však počkej až je půjdeš reklamovat a budou ti je dokola opravovat tak, jako většina beden od Genius..uvidíme, jestli ti tvoje nadšení z této značky ještě vydrží, nikde se o tom v recenzích nepíše, třeba i tu zmínku s tím trafem nenajdete nikde :?
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

kotas: Já už je reklamovat nikdy nebudu. Jsem servisák, a nedělá mi problém se v tom jednoduchym paznechtu pohrabat. Co mě ale dělá problém je, tvoje jistota v určování toho co je a co není kvalitní, nebo dokonce toho kdo ví a kdo neví. Proč přesně genius kvalitní neni a logitech ano? obojí je krom reproduktorů samotných osazeneý těma největšíma sr*** a odpadem jakej snad mohli sehnat.Važ slova. O kvalitě si můžeš nechat zdát. Lesklá fólie na logitechách jí taky netvoří, jak by někdo z negace "imitace dřeva" mohl soudit. Musím tě také ujistit, že daleko majestátnější a dražší Logitech Z-2300 je z uplně stejného papundeklu jako Genius, jen asi o 3mm tlustšího.Nebo že drátky k satelitům těch "kvalitních beden" jsou tak tenké, že tvoří poměrně zásadní přídavnou impedanci k reproduktorům, která tam vůbec nemá co dělat, ale možná že jo, protože kdyby tam nebyla, dojde k proudovému přetížení už tak přetížených koncových stupňů a mohl bych pokračovat dál. Podělané Z-2300 má soused hned vedle. Odešel mu levej kanál, zachvilku pravej a pak to vidím rovnou na zdroj. Předymenzované (KVANTITA! nikoli kvalita jak se snažíš tlačit lidem do hlav)ale mizerné filtrace ve zdroji (aby se trošku dohnal výkon slabýho trafa) z nejhorších kondenzátorů namáhaj trafo, můstek a samy sebe ukrutnym způsobem, a tím blátem,které odmítám nazývat jako "součástky, protéká už pouze při "idle" stavu takového svodového proudu, že součástky jsou rády, že přežívají, a to se do toho ještě nepouští hudba. občas i něco začne hořet, a tišťák doslova "z lisovaného papíru" tomu většinou poslouží jako PEPO pro bedny, a bedny jako PEPO pro váš dům :D

Je to samozřejmě extrémní případ. nikoli ale nereálnej, a hlavně sloužící pro ilustraci najivkům nebo chudákům, kterým cpeš do hlavy něco o kvalitě.

a pro pobavení:

Obrázek
kotas
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od kotas »

Tako jo :)
Každý není servisní technik a neopraví si to sám..
A repro genius je jedna z nejkazovějších repráků co se dá koupit k PC, ale ok, genius má stejně kvalitní reproduktory jako logitech, úplně s tebou souhlasím :mrgreen:
brumi vsechny, uz jsem jich par spravoval, bohuzel je to proste nedodelek.. kdybych nakreslil schema zapojeni tak bude vypadat jak 3 zesilovace ze 70 let vedle sebe.. tak co by jste nechteli :​-)
Dobry den,
mel bych dotaz, zda je normalni ze reprak s trafem trochu huci...koupil sem si repraky Genius SP-HF 355X(http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=47006). Zda huci vsechny repraky, mam reklamovat a jaky repro pripadne nehuci?

Hučení subwooferu u reproduktorové soustavy Genius SW-5.1 je způsobena vadnou konstrukcí výrobce. Transformátor v subwooferu je upevněný šrouby PŘÍMO k dřevěnému dnu subwooferu.
Nech zije Genius a ich shitne reprozalezitosti. Uz ich mam pokrk...
V tom trafu jsou pojistky uvnitř... nic nepřemotávej, rozeber a vyměň... a pokloň se směrem k Číně a zařvi "ó děkuji, velký GENIUSOVý konstruktére".
Naposledy upravil(a) kotas dne sob 6. pro 2008, 21:29, celkem upraveno 1 x.
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

nejkazovější je Typhoon a Trust :-)
Taky ale své k svému že... koukni na ceny. Jaká je to ale náhodička když sousedovi odchází postupně celé (druhé, už to jednou reklamoval a dostal nový) Z2300 na údajně uplně jiné kvalitativní úrovni. A nemusíme být u repro. Proč mi domů přišel rovnou vadný "kvalitní" 400W Enermax? začíná být mnoho lidí, kteří by zaplatili násobky ceny jen za to, že to je kvalitní s dlouhou životností. Ti kdo to nechápou patří do kategorie hloupejch puberťáků, vysmátejch milionářů, ale ne k normálním lidem, vážících si věcí.

Ano, každý si to sám dokupy nedá, a proto by to mělo být kvalitní s pořádnou životností. To rozhodně není. A hřeší se jen na záruce, na faktu, že na těch bednách nic důležitého "nevisí" a lidské hlouposti,nebo spíše vychcanosti, protože reklamovat bedničky za 1000kč mnoha lidem převyšuje cenu řešení problému než kdyby je zahodily a koupily nové.
kotas
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od kotas »

No trust má otevřenou novou fabriku a už se skoro nekazí..
..Genius ještě více a více..

http://mylego.cz/dier170/genius-netscro ... ec-v-akci/
http://mozektevidi.net/clanek/genius-vyrabi-shity
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

S kvalitou myší uznávám - i já bych je prohodil oknem. Spíš než funkce má ale ten průser na svědomí mechanický provedení. Tak nebo tak bída. Jak ale můžeš brát nějakýho bloggera za ředitele zeměkoule, jako dogma, jako člověka co rozhoduje o tom co je a není dobré, to nechápu. A zatímco Genius HT 5.1 je jeden z těch horších výrobků, a vůbec celou značku ten kluk genius označuje za šit, tak níže píše jak je to strašně dobrý a že do toho pude. Tohle opravdu není normální. Ten člověk neví nic, a jeho hlvaním cílem je bejt uznávanej blogger - že by hodně nepovedená snaha o napodobování pana Hulána?

Napiš něco konkrétního. Třeba jaké součástky používá logitech oproti geniusu lepší ve stejných cenových relacích, jak dopadla měření, kolik procent prodaných kusů nejběžnějších typů výrobků se reklamuje. Jinak meleš prázdnou slámu.

// řekl bych, že tady bude spíš problém ve vyjadřování, protože "líbí se mi" a "je kvalitní" znamená něco uplně jiného, a lidé by to měli rozeznávat. to druhé neplatí pro prakticky žádnou spotřebkovou značku.
helium
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od helium »

kotas píše:Tak jestli někomu nevadí, že je Genius levnější výrobce a vždycky bude, hučí jim trafa a co je někdy uvnitř..se někdy divím, že to vůbec hraje :| A za ty peníze to žádný zázrak nebude, já jsem spíše za kvalitu než-li za kvantitu, navíc u těch Geniusů je pouze trapná regulace tone - což je něco mezi výškama a basama ;-) .

to lukke87: Vem ty Logitechy, věř mi, budeš spokojený a za ty peníze nenajdeš lepší kvalitu ozvučení :wink: ..tam nejde ani nic lepšího vymejšlet :!:
U tech Logitechu X-210 nebo spis aktualnich X-240,

tak ten vypinac to odepina od site ?
--------------------------------------------------------------------------------
Dnešní rozbujelý SW neodpovídá povaze a stavu dnešních uživatelů nebo naopak ??
Dier170
Nováček
Nováček

Příspěvek od Dier170 »

crashPC: Ahoj, celý život jsem zasvětil marné snaze o napodobení pana Hulána. Ale po mnoha neuspěšných pokusech o získání 100 000 čtenářů denně jsem sklouzl ke sprosté kritice firmy Genius. Svým postem jsi mě skutečně donutil k zamyšlení.
Proč by měl člověk vyhazovat své peníze za trapné výrobky, které nejsou Genius? Co tím získá?
NIC! Porovnal jsem s reproduktory s podobnými parametry
http://www.hifi-megastore.cz/pioneer-s-h240va-w/97797/ -tyto reproduktory mají o 20Hz menší rozsah než Reproduktory GENIUS SP-HF2.0 1100X višeň (Dark Brown) 1100W(P.M.P.O.) - dřevěné a o více než 1kW nižší výkon - Genius byl dokonce tak štědrý, že oproti Pioneeru jsou jeho reproduktory aktivní. Po tomto všem ještě dodám, že genius je stále levnější a cenový rozdíl se pohybuje v řádech tisíců. Nevím jak u tebe, ale u mě si tímto srovnáním získal Genius pověst skutečně solidního výrobce, který chce pro své audiofilní zakazníky jen to nejlepší.

crashPC (2): Naprosto mě fasciuje jak jsi schopný moralizovat, mit květnaté věty o tom jak ve spotřební elektronice nikde není kvalita (to samozřejmě až po tvrzení, že Genius má kvalitní zesilovač), že je potřeba rozlišovat výrazy, o tom jak může nědo s určitostí něco říct - a pak vyplodit "Ten člověk neví nic. Jeho cílem je..." ....užasné! Bravo a ještě jednou bravo.

lukke87, raději si je zajdi někde poslechnout a porovnat. Mi osobně se třeba zdá, že Geniusy hodně chrčí a to i ve své cenové kategorii, osobně se raději kloním ke kotasovi a X-210, které se mi subjektivně zdají ve své ceně zvukově opravdu hezké.
http://mylego.cz/ - it's like Wikipedia 2 (but harder and longer)
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

zase nic konkrétního. Prorovnávej to s tím údajně strašne kvalitním Logitechem ano?
O kvalitě reproduktorů genius včetně vnitřních součástek jsem snad nic extra nepsal, zato zpracování vnitřku -na zesilovači - ano. Že nerozumíš ani tomu co čteš, je jiná...

2 nevíš nic, a ani nic vědět nebudeš, protože nemáš zájem, drtivá většina toho co jsi viděl, jsi viděl na obrázku. Já to měl možnost vidět i slyšet naživo, a taky kuchat.

Poslechnout něco slušného není dnes prakticky žádná možnost, a když, tak je to takové "jako strašně moc hifi" za uplně směšný (vysoký) ceny. Jednou se mi taky zdál takovej sen, a každej na tom pak udělal zásadní rozhodnutí a koupil produkt, který jsem vyvěštil jako dokonalý....
Dier170
Nováček
Nováček

Příspěvek od Dier170 »

crashPC: vidím že jsi otevřený novým názorům :D
zase nic konkrétního. Prorovnávej to s tím údajně strašne kvalitním Logitechem ano?
O kvalitě reproduktorů genius včetně vnitřních součástek jsem snad nic extra nepsal, zato zpracování vnitřku -na zesilovači - ano. Že nerozumíš ani tomu co čteš, je jiná...
Uklidni se a znovu si přečti co jsem napsal... máš? Super. Možná sis všiml několika věcí.

1) Je mi jedno co jsi myslíš o Logitechu, Geniusu, Creativu a dalších hromadách low-endového balastu. A už vůbec tě nehodlám přesvědčovat o svém názoru.

2) Je mi jedno, že jsem ti nenapsal žádné statistiky poruchovosti Genius vs. Logitech. Svým názorem můžu přispět i když tyto hodnoty nemám k dispozici. Pocit ze zvukového podání je subjektivní u každého člověka. Pokud tvrdíš opak, je to tvůj boj. A to ještě nezmiňuji fakt, že ty jsi kromě "já jsem servisák, já tomu rozumím" taky neuvedl jediný pádný technický argument.
2 nevíš nic, a ani nic vědět nebudeš, protože nemáš zájem, drtivá většina toho co jsi viděl, jsi viděl na obrázku. Já to měl možnost vidět i slyšet naživo, a taky kuchat.
Jako by jsi mě znal celý život.... :lol: Možná právě kvůli této tvojí názorové otevřenosti jsi servisák. Nehodlám se s tebou hádat o hloupostech. Chtěl jsem se ti jenom vysmát za tvoje pokrytectví a přispět svým názorem... O další diskuzi s tebou nemám zájem.
http://mylego.cz/ - it's like Wikipedia 2 (but harder and longer)
crashPC
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od crashPC »

Popisovat, jak hoří reproduktory, nebo i barák od nich ale moc subjektivity opravdu nepotřebuje.
To nepiš mě, ale lidem tu. Pro tebe do tohodle threadu nepřispívám.

Technický argument jsem uvedl:
Předymenzované (KVANTITA! nikoli kvalita jak se snažíš tlačit lidem do hlav)ale mizerné filtrace ve zdroji (aby se trošku dohnal výkon slabýho trafa) z nejhorších kondenzátorů namáhaj trafo, můstek a samy sebe ukrutnym způsobem, a tím blátem,které odmítám nazývat jako "součástky, protéká už pouze při "idle" stavu takového svodového proudu, že součástky jsou rády, že přežívají, a to se do toho ještě nepouští hudba. občas i něco začne hořet, a tišťák doslova "z lisovaného papíru" tomu většinou poslouží jako PEPO
měl jsem to otevřené. Kdo nevěří, ať tam běží a měří. subjektivní pocit dobrého zvuku nikomu neberu. Zato popis kvality bedničky kterou někdo maximálně slyšel budu zpochybňovat Vždycky.
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“