Doporuceni?
- Woko_O
- Začátečník

Doporuceni?
Zdravim..mam v PC nejaky Aeneon pameti nebo co a i na deafult mi hazej chyby coz mi pak dela nestabilitu pri OC nebo pri spusteni nejaky hry..proto se chci zeptat co byste mi doporucili za operacni pameti ktery by snesly taktovani procesoru a udrzely PC stabilni..nevim jestli mam koupit znovu,ale nejaky lepsi 2GB ram nebo uz rovnou 4GB ram..!? kdyz uz tak bych chtel kit 2x2GB..a do ceny tak 1400-1500 kdyz bude min tak tim lip..prijdou do desky ASUS M2A-MX..co mi poradite?
- X-COM
- Pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Re: Doporuceni?
Jsou paměti na default stabilní?
ano-> provozuj jen na default frekvencích nebo přidej napětí
ne-> reklamace
ano-> provozuj jen na default frekvencích nebo přidej napětí
ne-> reklamace
Ryzen 7950X, RTX4090, 96GB RAM, 2TB NVMe SSD system, 2TB NVMe SSD data, 112TB RAID 6
- Woko_O
- Začátečník

nejsou dit to tam pisu..reklamace by byla moc na dlouho mam PC koupenej daleko od domova..a stejne sem chtel koupit nejaky 4GB ale nevim jaky..proto se ptam na nejaky doporuceni..!?
- zombux
- Odborník PCT

dal bych tam naprosto normální lowendové A-DATA nebo Zeppelin, a je po ptákách. 2x2GB dneska stojí pod 1000Kč s DPH a udělají přesně stejnou službu jako několikanásobně dražší "výběrové" moduly.
ignorelist: kremrole a dezoláti
- Woko_O
- Začátečník

takze je zbytecny kupovat treba tyhle http://www.alza.cz/pamet-a-data-extreme ... d83971.htm nebo tyhle jeste jo.??...budou ty low stacit i kdyz chci taktovat procesor.?? jako aby to vydrzely..a udrzovaly system stabilni..ne jako ty co mam..
- zombux
- Odborník PCT

jo je to naprosto jedno. paradoxně ty "lepší" paměti s chladičem se pečou jak blázen, a ty lowend kousky jsou v pohodě. a ano, budou stačit když budeš přetaktovávat CPU - frekvence pamětí může zůstat stejná nebo můžeš koupit lowend 1066MHz kousky, cena je jen o pár korun vyšší než 800MHz a budeš mít jistotu. řekl bych že přetaktovávací potenciál je u všech pamětí podobný - některé jdou a některé ne, a je jedno kolik stojí. nemluvě o tom že přetaktování pamětí jen proto aby byly přetaktované je nesmysl.
- Woko_O
- Začátečník

no me prave 1066MHz nepodporuje deska..nebo podporuje ale jen s procesory AM2+ coz nemam..ja mam 5400+BE..ktery bys mi teda tak nejak doporucil na tuhle fosnu.? http://www.asus.com/products.aspx?model ... 3=583&l4=0 ty A-Data co sem posilal sou v poho.? nebo treba nejaky Kingstony? Hlavne aby mi sly do tej fosny..
- zombux
- Odborník PCT

jak říkám, osobně bych do pamětí s pasivem nešel, tyhle Vitesty jsou přehříváním známé. bral bych asi něco jako tohle http://www.alza.cz/a-data-ddr2-800mhz-4 ... 101030.htm
bohužel tyhle lowendové desky od asusu jsou občas vybíravé na paměti, a nikdo ti nezaručí že ti budou zrovna tyhle a-data fungovat, dokud to nevyzkoušíš. stavěl jsem sérii 5 sestav právě s touhle deskou co máš ty, v části z nich zlobily kingstony ale zeppeliny to spravily, v části z nich zase nefungovaly zeppeliny a a-data ano. na tvém místě bych vzal právě tyhle levné a-data, s těmi mám nejlepší zkušenosti co se týče kompatibility.
bohužel tyhle lowendové desky od asusu jsou občas vybíravé na paměti, a nikdo ti nezaručí že ti budou zrovna tyhle a-data fungovat, dokud to nevyzkoušíš. stavěl jsem sérii 5 sestav právě s touhle deskou co máš ty, v části z nich zlobily kingstony ale zeppeliny to spravily, v části z nich zase nefungovaly zeppeliny a a-data ano. na tvém místě bych vzal právě tyhle levné a-data, s těmi mám nejlepší zkušenosti co se týče kompatibility.
- Woko_O
- Začátečník

ok dam na tebe...kdyz to rikas..
diky...