Kolaps obrazu aneb LiveKernelEvent - Vista 64

Operační systémy Windows 98, 2000, XP, 2003, Vista a další.

Moderátor: Loki5567

Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Odpovědět
BigOHenry
Začátečník
Začátečník

Kolaps obrazu aneb LiveKernelEvent - Vista 64

Příspěvek od BigOHenry »

Cau vsichni, narazil jsem na docela zajimavy a zavazny problem.
Sestava viz podpis + Vista Bussines 64bit. Mno a ted k problemu, do ted bylo na PC vse ok, ale problem nastal u GTA4. Hru spustim, zacnu hrat, ale po nejake dobe (zatim tak 5minut az 2hodin) nastane defekt obrazu (bud kosticky v obraze nebo sedivy vertikalni pruhy a pak cerna obrazovka a totalni zasek PC). Pak jsem nasel hlaseni problemu:

Kód: Vybrat vše

Problém s grafickým adaptérem způsobil, že systém Windows přestal správně fungovat.

Podpis problému
Název události problému:   LiveKernelEvent
Verze operačního systému:   6.0.6001.2.1.0.256.6
ID národního prostředí:   1029

Soubory, které popisují problém
WD-20081205-1625.dmp
sysdata.xml
Version.txt

Další informace o tomto problému
BCCode:   117
BCP1:   FFFFFA80054A6010
BCP2:   FFFFFA600281F378
BCP3:   0000000000000000
BCP4:   0000000000000000
OS Version:   6_0_6001
Service Pack:   1_0
Product:   256_1
Teploty vsech komponent jsou OK (teda u RAMek nevim, ale pro jistotu jsem si objednal chlazeni). Puvodne jsem myslel ze je to bugem ve hre, pak jsem myslel ze je to spatnejma ovladacema, ale kdyz sem na forech videl ze tento problem se docela hojne vyskytuje i na kartach nVidia, tak me to prekvapilo. Jediny spolecny faktor je tolik opevovany Win Vista. Zajimavy je ze to dela bud jen v nejakych hrach nebo pri zapnuti sporice obrazovky...Nesetkal jste se nekdo prosim s timto problem??

P.S.: Samozrejmne mam od vseho nejnovejsi ovladace a DirectX sem taky aktualizoval...
CPU: Intel Core 2 Quad Q9550 2,83GHz @ 3,57GHz + Noctua NH-U12P MB: Asus Rampage Formula - Intel X48 FSB 333MHz @ 420MHz RAM: Patriot DIMM 4096MB DDR II 800MHz @ 1050MHz 5-5-5-12 2,2V GFX: Sapphire HD 4870 512MB HDD1: Seagate Barracuda 7200.11 640GB SATA II HDD2: Seagate Barracuda 7200.10 320GB SATA II SOUND: Creative Labs X-Fi Titanium Fatal1ty Pro PCI-e POW: Corsair TX750 750W OS: Windows 7 Professional x64
NoTHX
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Kolaps obrazu aneb LiveKernelEvent

Příspěvek od NoTHX »

na základních taktech se to děje také?
BigOHenry
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od BigOHenry »

Bohuzel taky...

Jedine co jsem nasel je toto:

Kód: Vybrat vše

Hi,

I've had the same issue appearing suddenly on a Dell M1330 with a
NVidia GeForce 8400M GS, after 5 months of use : The computer would
freeze randomly (usually after some minutes, depending on the
applications open), then the screen turned black, and vertical lines
would started appearing, progressively filling the screen with white. It
often happened also when rebooting the machine afterwards, and sometimes
even the BIOS screen would appear wrong (e.g. some blue patterns instead
of the usual black background).

THIS IS MOST LIKELY *NOT* A DRIVER PROBLEM, BUT A HARDWARE PROBLEM
INSTEAD.
(the messages from people having reinstalled windows or changed drivers
without success should confirm this if there is any doubt left).

I've called the Dell support, and we came to the conclusion that it was
NOT a driver problem, since I've had issues when running on the VGA
driver too (although without freezing the machine), and the BIOS screen
corruption also indicated that windows wasn't in cause.

So they started by replacing the motherboard, since it has the gfx card
embedded in it. Unfortunately, this didn't change a thing, so the gfx
card was out of cause too. Next thing, we changed the RAM modules and
the heatsink, and there bingo ! No more freezes and weird screens after
that. I couldn't say for sure which one was the culprit, it could be the
memory that took a hit (that's rather common after all) or the heatsink
that didn't work as good anymore, or even a combination of the two.

Anyway, since I haven't found any information myself about this problem
when I was googling for it, I thought this could be useful to others.
First start by checking your gfx card and the heatsink, it's possibly
just a overheating problem. If you have shared memory, try changing the
RAM modules if you have any at hand. Finally, if your computer is still
under warranty, make sure to get the support to replace the gfx card or
the RAM if you have any reasonable doubt they're in cause (and if you
have a good support...).

Hope this helps, good luck !

nb1: Oddly enough, I did run all the diagnostics tools provided by
Dell, including a 2-hour full memory test that passed. So no matter what
the tests tell you, they're not 100% reliable.
nb2: one tips: if you need to use your machine while waiting for the
support to replace the hardware, try switching to the standard VGA
driver or run in failsafe mode. This way the graphics engine is greatly
limited (no more Aero, less memory, etc.) but then it puts less strain
on the machine and makes it rather stable. That's how I've done while
waiting for the replacement pieces, as it's my work laptop. I did see
some strange patterns on the screen occasionally, but no system freeze
at least.
Napadlo me vymenit ramky, v utery budu mit moznost zkusit A-Data DIMM 2x2096MB DDR II 800MHz Extreme Edition

EDIT: Ted sem si uvedomil, ze kdyz to potom seknuti restartuju, tak to samo nenacte BIOS. Napise mi to: Klavesou F2 obnovit vychozi a pokracovat a F1 nastavit BIOS...
Naposledy upravil(a) BigOHenry dne čtv 11. pro 2008, 12:23, celkem upraveno 2 x.
CPU: Intel Core 2 Quad Q9550 2,83GHz @ 3,57GHz + Noctua NH-U12P MB: Asus Rampage Formula - Intel X48 FSB 333MHz @ 420MHz RAM: Patriot DIMM 4096MB DDR II 800MHz @ 1050MHz 5-5-5-12 2,2V GFX: Sapphire HD 4870 512MB HDD1: Seagate Barracuda 7200.11 640GB SATA II HDD2: Seagate Barracuda 7200.10 320GB SATA II SOUND: Creative Labs X-Fi Titanium Fatal1ty Pro PCI-e POW: Corsair TX750 750W OS: Windows 7 Professional x64
NoTHX
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od NoTHX »

možná bude dobré ty ramky nejdřív odzkoušet, na CD vypal memtest, nabootuj z CD a nech ho aspoň 5h běžet, jestli budou chyby, je jasno
BigOHenry
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od BigOHenry »

Tak jsem udelal test pres noc na zakladnich taktech a bezelo to 9hodin bez jediny chybky. Cekal jsem to, protoze kdyz by byly RAM spatny, tak by to padalo porad, ale dela to jen u GTA. Co jsem vsude procetl o teto chybe, tak jim to delal bud jen u par her, nebo i u sporice obrazovky...Nekteri zkouseli i Win XP a tam to delalo udajne taky, coz by znamenalo ze je to nejaky HW problem. Podle me to bude nejaka HW nekompatibilita pri nejakych operacich, jinak me nic nenapada...Zacatkem pristiho tydne mi probehne rukou Radeon HD4850 a ramky A-DATA stejnych parametru jako mam ted...Otestuju a uvidim...
LiveBomb
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiveBomb »

Mas k dispozici minidump? Tam by se dalo vytahnout, jestli to dela HW nebo SW. osobne to vidim na problem v ATI ovladacich.
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
BigOHenry
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od BigOHenry »

Jenze toto se deje i na kartach nVidia...Jinak problem nejspis vyresen, dnes vysel patch na GTA a 3hodiny bez seku

EDIT: Problem nevyresen, dnes se mi to zase seklo po 15minutach
BigOHenry
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od BigOHenry »

Tak je to vyreseno, BIOS karty, tahle rada co mam mela chybku v BIOSu a popisovali ten problem presne tak, jak se mi deje a navic mi to delalo i na XP Pro SP3...Teda aspon doufam, zatim se to neseklo...
TommyCZME
Nováček
Nováček

Příspěvek od TommyCZME »

Zdravím všem, Zkoušel jsem nalézt řešení hned poté co padal můj PC a na webu nebo jinde bylo spousta ohlasů a tak nějak měli všechny dost společného. Vše co se motá okolo problému LiveKernelEvent, nebo tzv. BlueScreen (mmjn. i pod BBCode: 117 a 116) Má co dost společného s napětím počítače přičemž skříně se zdroji okolo 400 W jsou např pro nejnovější grafické garty jako je třeba NVidia GEForce 8800 GT na 512 MB nedostačující.
Prvním krokem bylo zjištění, že při mých celkových 4 GB RAM (2x2GB RAM) stačilo pouze vyjmout ze slotu jednu 2GB paměti a hry poté nepadali, procesor pouze chroustal zbytky poslední paměti na zbylých osazených 2 GB a hy se tak sekali, ale PC nepadalo.
Vrácením staré paměti do slotu byl problém opět zpět.
Po druhé jsem zjistil, že i grafická karta na které systém kladl při hraní velké nároky měla příčinu pádů PC.
Nyní je PC u technika, který zjišťuje příčinu kompletního pádu systému. Ať už tak nebo tak, ti co máte vaše PC s BIOS od AMI- nedloubejte se vnich. Ami jsou naprogramované tak aby Váš systém fungoval, tak jak, má. Platí to zejména u výkonnějších PC.
Řešením problému pro pád a následný výpis potíží LiveKernelEvent a BlueScren je tedy ať chceš nebo nechceš "pařane" slabý zdroj PC. V dnešní době je pro výkonější Pc lépe osadit min. 600 W zdroj! Návrháři PC sestav jakožto těch, na kterých je uvalena záruka až dodoby otevření case namontují do PC pouze slabé zdroje. Bohužel nevím jak se lze bránit, neboť jsem zatím neviděl, že by tento problém někdo globálně řešil.
Tak se zatím mějte a hned jak bude PC zpět přidám svůj ohlas. PF 2009 Tomáš Varga
LiveBomb
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LiveBomb »

1) kvalitni 400/450W na 8800 bohate staci, pokud je nezivis v SLI
2) pokud si vyndal pameti a bylo to bez problemu, nenapadlo te - ze mas vadny ramky?
3) grafika si pada z mnoha duvodu, bohuzel v 90% jsou to nedoladene ovladace
4) kazda BSOD se da bezprobleu analyzovat a povi to to daleko vic nez vypis z logu :-)

Zarucni pecet nic neznamena v klasicke 2 lete zarucni lhute, takze si to muzes otvirat jak chces - o 2 roky neprijdes. Maximalne muzes prijit o rozsirenou zaruku (to co je nad 2 roky).

Imho. je tva teorie o zdrojich trochu milna, zdroje, ktere ty doporucujes 600W+ bych mozna videl jako opodstatnene u nejakych SLI (nebo dual GPU) reseni. A to bych jeste musel zivit nejaky quad-core a mensi diskove pole.
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
BigOHenry
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od BigOHenry »

Hehe, moji příčinu padání jsem vyřešil přehráním BIOSu grafiky za novejší. Ale než jsem na to přišel, trvalo mi to asi týden projížděním GOOGLU hláškou LiveKernelEvent. Narazil jsem na spoustu lidí, kteří mají selhání systému a poté tuto hlášku. Nejen u běžných PC ale hojně i u notebooků, a to znamená, že tvoje teorie "slabý zdroj" je nesmysl. Jak sem tak projížděl ty fora, tak jsem našel jedinýho človeka, který tento problém u sebe vyřešil a u něj za to mohly RAM. U mě zas BIOS grafiky. Ještě k těm zdrojům, když mám 750W zdroj, tak to tim 100%nebude (sestava viz podpis, kterou by v poho utáhl i slabší)

Z této zkušenosti můžu s jistotou říct toto:
Chyba LiveKernelEvent je HW problém, který není Windows schopen blíže specifikovat a říct která komponenta za to může a proč.
Jednododuše řečeno, nějaká komponenta není v pořádku, ale která si musíš najít sám...ale může to být i nekompatibilita mezi 2ma komponenty (málo pravděpodobné ale může se to stát)...
jelenvasek
Nováček
Nováček

Příspěvek od jelenvasek »

Dobrý den, chtěl bych se zeptat u hry METIN 2 po nějakých 30min hraní se mě skolabuje systém prostě se vypne nevíte jak se tomu dá předcházet nebo Opravim :sad: :sad:
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Microsoft“