Problem- zapinani PC po update BIOSu

Vše kolem ovladačů k deskám či integrovaným komponentám, včetně BIOSů a jejich úprav.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
hobopukas
Nováček
Nováček

Problem- zapinani PC po update BIOSu

Příspěvek od hobopukas »

Zdravim,
mám problém s nově složenym počítačem. Včera jsem ho složil a všechno fungovalo jak má, dal jsem tam nejnovější BIOS( deska P5Q ) a všechno pořád běželo bez problémů. Dneska mi ale při zapnutí PC běželi pouze větráčky, monitor se nezapl, žádné pípání. Tak jsem vyčistil RTC pomocí jumperu a počítač naběhl, po vypnutí ale dělá to samý a naběhne vždycky až po vyčíštění RTC. Neví někdo co by pomohlo, jestli dát starší BIOS, reinstall winu(xp) ? Nevim, už jsem vyndaval i baterku a znova čistil RTC, ale stejne to fungovalo jenom na jedno zapnutí.

Sestava je taková: ASUS P5Q, Intel Pentium Dual-Core E5200, Gainward HD 3850 512MB DDR3, A-Data 2GB (kit 2x 1GB) 800MHz, Samsung SpinPoint F1 3.5" 320GB HD322HJ, Seasonic SS-400ET-T3 400W.

Díky za každou radu, nechci pri každym zapnutí PC otvírat skříň.
OsirisII
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Problem- zapinani PC- P5Q

Příspěvek od OsirisII »

Môžem sa spýtať čo myslíš vyčisteným RTC?Reset CMOSu či čo?Baterka je nová ale skús si zohnať novú poprípade otestovať nejako túto
Vpliv frekvencie a časovania pamätí na výkon
NTB: Asus X58L
Razer nie sú myši, je to len odpad Logitechu
For You: Victory is not in the cards...
Sety Slovenská produkcia Sety všeho druhu (electro, D&B, funk, a všetko čo je dobré)
hobopukas
Nováček
Nováček

Příspěvek od hobopukas »

OsirisII: jj reset CMOSu, s vybitou baterkou by mi to ale po tom resetu CMOSu nenaběhlo ne?
OsirisII
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OsirisII »

Ale ano.Malo by ti to vypísať že je baterka je v kremíkovom nebi.Inú baterku asi nemáš že?Hoci aj z nejakého šrot kompu ktorý ide.
Vpliv frekvencie a časovania pamätí na výkon
NTB: Asus X58L
Razer nie sú myši, je to len odpad Logitechu
For You: Victory is not in the cards...
Sety Slovenská produkcia Sety všeho druhu (electro, D&B, funk, a všetko čo je dobré)
hobopukas
Nováček
Nováček

Příspěvek od hobopukas »

Mám jinou baterku, jdu to teda zkusit.

Edit: taky nepomohlo, jdu reinstalovat ty xpčka to je poslední na co sem přišel
hobopukas
Nováček
Nováček

Příspěvek od hobopukas »

Tak problém snad vyřešen. Nová instalace XP nepomohla, ani postupný odpojování komponent. Tak mi zbylo jenom vrátit se na původní verzi BIOSU, ale přes Asus update už mi nešel downgrade. Z USB flashku jsem si teda udělal bootovací jednotku, dal do ní afudos eng. a starej BIOS a oflashoval. Pak jsem znova přeinstaloval XPčka a prozatim to běží.
Aros
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Aros »

No dávej si tam raději jen podepsané verze a ne BETY. To že ti to nenajíždělo je ještě dobré... :wink:
Most people think time is like a river that flows swift and sure in one direction. But I have seen the face of time and I can tell you: They're wrong. Time is an ocean in a storm. You may wonder who I am and why I say this. Sit down, and I will tell you the tale like none, of which you have ever heard.
Odpovědět

Zpět na „Ovladače a BIOSy“