Zdravim,
mám problém s nově složenym počítačem. Včera jsem ho složil a všechno fungovalo jak má, dal jsem tam nejnovější BIOS( deska P5Q ) a všechno pořád běželo bez problémů. Dneska mi ale při zapnutí PC běželi pouze větráčky, monitor se nezapl, žádné pípání. Tak jsem vyčistil RTC pomocí jumperu a počítač naběhl, po vypnutí ale dělá to samý a naběhne vždycky až po vyčíštění RTC. Neví někdo co by pomohlo, jestli dát starší BIOS, reinstall winu(xp) ? Nevim, už jsem vyndaval i baterku a znova čistil RTC, ale stejne to fungovalo jenom na jedno zapnutí.
Sestava je taková: ASUS P5Q, Intel Pentium Dual-Core E5200, Gainward HD 3850 512MB DDR3, A-Data 2GB (kit 2x 1GB) 800MHz, Samsung SpinPoint F1 3.5" 320GB HD322HJ, Seasonic SS-400ET-T3 400W.
Díky za každou radu, nechci pri každym zapnutí PC otvírat skříň.
Problem- zapinani PC po update BIOSu
Moderátor: Eddward
- hobopukas
- Nováček

-
- OsirisII
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Re: Problem- zapinani PC- P5Q
Môžem sa spýtať čo myslíš vyčisteným RTC?Reset CMOSu či čo?Baterka je nová ale skús si zohnať novú poprípade otestovať nejako túto
Vpliv frekvencie a časovania pamätí na výkon
NTB: Asus X58L
Razer nie sú myši, je to len odpad Logitechu
For You: Victory is not in the cards...
Sety Slovenská produkcia Sety všeho druhu (electro, D&B, funk, a všetko čo je dobré)
Sety Slovenská produkcia Sety všeho druhu (electro, D&B, funk, a všetko čo je dobré)
- hobopukas
- Nováček

-
OsirisII: jj reset CMOSu, s vybitou baterkou by mi to ale po tom resetu CMOSu nenaběhlo ne?
- OsirisII
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Ale ano.Malo by ti to vypísať že je baterka je v kremíkovom nebi.Inú baterku asi nemáš že?Hoci aj z nejakého šrot kompu ktorý ide.
Vpliv frekvencie a časovania pamätí na výkon
- hobopukas
- Nováček

-
Mám jinou baterku, jdu to teda zkusit.
Edit: taky nepomohlo, jdu reinstalovat ty xpčka to je poslední na co sem přišel
Edit: taky nepomohlo, jdu reinstalovat ty xpčka to je poslední na co sem přišel
- hobopukas
- Nováček

-
Tak problém snad vyřešen. Nová instalace XP nepomohla, ani postupný odpojování komponent. Tak mi zbylo jenom vrátit se na původní verzi BIOSU, ale přes Asus update už mi nešel downgrade. Z USB flashku jsem si teda udělal bootovací jednotku, dal do ní afudos eng. a starej BIOS a oflashoval. Pak jsem znova přeinstaloval XPčka a prozatim to běží.
- Aros
- Začátečník

No dávej si tam raději jen podepsané verze a ne BETY. To že ti to nenajíždělo je ještě dobré... 
Most people think time is like a river that flows swift and sure in one direction. But I have seen the face of time and I can tell you: They're wrong. Time is an ocean in a storm. You may wonder who I am and why I say this. Sit down, and I will tell you the tale like none, of which you have ever heard.