Nejlepší utilita na test OC grafické karty?
Moderátoři: morke, Walker1134, PKBO, Hladis
- =WiSh=
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Nejlepší utilita na test OC grafické karty?
Co pouzivate pri OC na test stability,...?
Dlouhodobe se mi asi nejvic na nVidii osvedcil klasicky rivatunner ruco a pak 3DMark dokola, ale uz davno, kdyz jsem mel prvni ATInu jsem si zvykl na tu chlupatou rotujici kostku v atitool, asi srdecni zalezitost, nebo co.. 3DMark je na dlouho.. Takze co pouzivate vy? THX za feedback
//barco - presun z nV, patrí to všeobecne do GK
//Krteq - upraven název tématu
Dlouhodobe se mi asi nejvic na nVidii osvedcil klasicky rivatunner ruco a pak 3DMark dokola, ale uz davno, kdyz jsem mel prvni ATInu jsem si zvykl na tu chlupatou rotujici kostku v atitool, asi srdecni zalezitost, nebo co.. 3DMark je na dlouho.. Takze co pouzivate vy? THX za feedback
//barco - presun z nV, patrí to všeobecne do GK
//Krteq - upraven název tématu
- barco
- Středně pokročilý

Re: NEJ utilita na test OC grafiky...?
Na pretaktovanie + monitoring RivaTuner a na testovanie FurMark Stability test. Nieje tam chlpatá kocka, ako v ATiToole, ale prezmenu chlpaté kolečko 
.
- Krteq
- Středně pokročilý

-
Re: NEJ utilita na test OC grafiky...?
Ještě doplním že nejlepší je ve FurMarku testovat v Xtreme Burning módu.
- =WiSh=
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Nejlepší utilita na test OC grafické karty?
no ale netestuje tohle pri OC hlavne GPU a ne videoram? Ptam se proto ze pri testu ve Furmarku se mi chyby v obraze neobjevily, ale v crysis napr. sem tam chyba v obraze je.. Direct3D(Hry) a OpenGl(Furmark) na to asi urcite vliv nema..
- Shit
- Odborník PCT

Na stabilitu video-ram není k "zahození" kromě Crysis i starý 3DMark05 - konkrétně "let kanónem". Právě tento benchmark "dovede" zacyklit videodriver z důvodů "nestíhání" video-RAM.=WiSh= píše:..ale v crysis napr. sem tam chyba v obraze je...
Sice se mnou nemusí někdo souhlasit, ale je to podle mých pokusů tak tomu opravdu je.
- Thomas CPU Killer 2.0
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
souhlasím s Shitem já požívám kombinaci futuremark + 3D Mark 05 + Crysis ve finální podobě protože třeba sem měl GK stable 5h futuremark a po 20min hrani mi spadla 
GamePC: ASUS Rampage Formula X48 (BIOS 0401) @v-droop, Intel Q6600 G0 @4,00GHz(1,52V real), 4x1GB Corsair XMS2 @1066MHz 5-5-5-12, Sapphire 4870 512MB DDR5 @890/4300 (1,4V real), 2x Seagate 320GB 16MB @Raid0, SB X-fi Extreme Music, LCD ASUS 22" Cooling: Laing D5, CPU@Thermalright XWB-1, Mosfet@wroom, NB@swiftech mcw30, VGA@EK Fullcover ****** Spotřeba: Idle@320W Load@650W ****** 3D Mark Vantage 10588 ! ******
WorkPC:Foxconn 690G, Sempron LE-1100@800MHz (0,8V), 2x1GB Buffalo 667MHz, ATI X1250, 2xSamsung 320GB@RAID1, SupremeFXII, LCD Samsung 26" T260HD, Logitech MX1000 ****** Spotřeba: Idle@38W Load@46W ******
Notebook: HP nx8220@ P-M 740,2GB, 40GB HDD, DVD-Combo
WorkPC:Foxconn 690G, Sempron LE-1100@800MHz (0,8V), 2x1GB Buffalo 667MHz, ATI X1250, 2xSamsung 320GB@RAID1, SupremeFXII, LCD Samsung 26" T260HD, Logitech MX1000 ****** Spotřeba: Idle@38W Load@46W ******
Notebook: HP nx8220@ P-M 740,2GB, 40GB HDD, DVD-Combo
- pute
- Začátečník

Používam 3DMarky (stejně ze zvědavosti chci vědět kolik to dá bodů
), a například Crysis. 1680x1050 (omezení LCD) na max detaily a koukam co to dělá (a sleduju při tom teplotu grafiky).
Když to přežije pár hodin Crysis tak to funguje ...
Když to přežije pár hodin Crysis tak to funguje ...
Casio SF-4300R, 32kB + PANASONIC CR2032 3V Lithium
- gejmer
- Začátečník

-
Bych to nehrotil
První test 3Dmark06,to jen orientačně.
Pak už jen praktické herní testy,sledovat co to dělá atd.
Já prostě těm syntetickým testům nevěřím!! Pokud se to nezasekne při normálním provozu je to OK.
Pak už jen praktické herní testy,sledovat co to dělá atd.
Já prostě těm syntetickým testům nevěřím!! Pokud se to nezasekne při normálním provozu je to OK.
- Satan_Klaus_CZE
- Začátečník

-
mam problem testoval sem oc GK 4850 saphire ddr3 konkretne pameti z 995 na 1200 ale problem je ze v 3dmark vantage se zobrazuji chyby i bez oc napriklad 1test s tou zenskou ta plachta pod kterou je ta lod problikava at je pretaktovano nebo ne
kdo ma cuchat jestli je to chyba velkeho OC nebo vantage nebo nevite cim to je ??
a 2hodiny behat v crysis se mi moc nechce ale asi nic jineho nezbyva
kdo ma cuchat jestli je to chyba velkeho OC nebo vantage nebo nevite cim to je ??
a 2hodiny behat v crysis se mi moc nechce ale asi nic jineho nezbyva
- James.Sniper
- Začátečník

-
Tak pokud to dělá i bez přetaktování, tak máš jen dvě možnosti:
1. je vadná grafika
2. chyba v programu (3Dmark)
Pravděpodobně je chyba v 3Dmarku, ale kdyby ti to blblo i ve hrách, tak je jasné, že na vině je grafika.
No když se ti nechce běhat 2 hodiny v Crysis, tak proč si tu grafiku vlastně přetaktovával?
Windowsy běží ve 2D (a ještě podtaktovávají grafiku), tam taktovat nepotřebuješ.
Já taktuji jednoduše, přetaktuji grafiku (nějak od oka) a hraju hry. Když je grafika dlouhodobě stabilní, tak navýším OC a hraju dál a tak to dělám, dokud nenarazím na limit.
Proč se trápit 3Dmarkem že jo? 
1. je vadná grafika
2. chyba v programu (3Dmark)
Pravděpodobně je chyba v 3Dmarku, ale kdyby ti to blblo i ve hrách, tak je jasné, že na vině je grafika.
No když se ti nechce běhat 2 hodiny v Crysis, tak proč si tu grafiku vlastně přetaktovával?
Já taktuji jednoduše, přetaktuji grafiku (nějak od oka) a hraju hry. Když je grafika dlouhodobě stabilní, tak navýším OC a hraju dál a tak to dělám, dokud nenarazím na limit.
- Satan_Klaus_CZE
- Začátečník

-
mno ja myslel ze nechci behat v crysis v ramci testovani jako crysis uz mam dohrane aj s datacem
ale nejakej program jako treba pro procesory neni ze by mi otestoval za 3 hodky grafiku a mohl sem rict jooo jadro i pameti jsou stabilni
- Thellwin
- Administrátor

Z mých zkušeností je celkem zabiják Crysis, kterej hází chyby i když Marky jsou úplně v pohodě. Na SM3 se mi osvědčil test Deep Freeze z 3DM06, na paměti zase Far Cry 2 ...
Goldnoob team proud member!
- gejmer
- Začátečník

-
Musím naprosto souhlasit! Ikdyž 3Dmark proběhne OK,tak v Crisis to někdy blblo.Thellwin píše:Z mých zkušeností je celkem zabiják Crysis, kterej hází chyby i když Marky jsou úplně v pohodě. Na SM3 se mi osvědčil test Deep Freeze z 3DM06, na paměti zase Far Cry 2 ...
Jen si myslím,že to spíš bylo hrou samotnou
- Satan_Klaus_CZE
- Začátečník

-
to je prave to co kdyz je jen chybna textura ve hre ajk se v tom mam vyznat kdyz presvihnu jadro tak to bud je OK nebo aplikace spadne ale co ty pameti to je problem