Nejlepší utilita na test OC grafické karty?

Libovolný výrobce, technologie, informace, rady, výběr, ovladače.

Moderátoři: morke, Walker1134, PKBO, Hladis

Odpovědět
=WiSh=
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Nejlepší utilita na test OC grafické karty?

Příspěvek od =WiSh= »

Co pouzivate pri OC na test stability,...?

Dlouhodobe se mi asi nejvic na nVidii osvedcil klasicky rivatunner ruco a pak 3DMark dokola, ale uz davno, kdyz jsem mel prvni ATInu jsem si zvykl na tu chlupatou rotujici kostku v atitool, asi srdecni zalezitost, nebo co.. 3DMark je na dlouho.. Takze co pouzivate vy? THX za feedback

//barco - presun z nV, patrí to všeobecne do GK
//Krteq - upraven název tématu
barco
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: NEJ utilita na test OC grafiky...?

Příspěvek od barco »

Na pretaktovanie + monitoring RivaTuner a na testovanie FurMark Stability test. Nieje tam chlpatá kocka, ako v ATiToole, ale prezmenu chlpaté kolečko :-)
.
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: NEJ utilita na test OC grafiky...?

Příspěvek od Krteq »

Ještě doplním že nejlepší je ve FurMarku testovat v Xtreme Burning módu.
=WiSh=
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Nejlepší utilita na test OC grafické karty?

Příspěvek od =WiSh= »

no ale netestuje tohle pri OC hlavne GPU a ne videoram? Ptam se proto ze pri testu ve Furmarku se mi chyby v obraze neobjevily, ale v crysis napr. sem tam chyba v obraze je.. Direct3D(Hry) a OpenGl(Furmark) na to asi urcite vliv nema..
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

=WiSh= píše:..ale v crysis napr. sem tam chyba v obraze je...
Na stabilitu video-ram není k "zahození" kromě Crysis i starý 3DMark05 - konkrétně "let kanónem". Právě tento benchmark "dovede" zacyklit videodriver z důvodů "nestíhání" video-RAM.
Sice se mnou nemusí někdo souhlasit, ale je to podle mých pokusů tak tomu opravdu je.
Thomas CPU Killer 2.0
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Thomas CPU Killer 2.0 »

souhlasím s Shitem já požívám kombinaci futuremark + 3D Mark 05 + Crysis ve finální podobě protože třeba sem měl GK stable 5h futuremark a po 20min hrani mi spadla :)
GamePC: ASUS Rampage Formula X48 (BIOS 0401) @v-droop, Intel Q6600 G0 @4,00GHz(1,52V real), 4x1GB Corsair XMS2 @1066MHz 5-5-5-12, Sapphire 4870 512MB DDR5 @890/4300 (1,4V real), 2x Seagate 320GB 16MB @Raid0, SB X-fi Extreme Music, LCD ASUS 22" Cooling: Laing D5, CPU@Thermalright XWB-1, Mosfet@wroom, NB@swiftech mcw30, VGA@EK Fullcover ****** Spotřeba: Idle@320W Load@650W ****** 3D Mark Vantage 10588 ! ******
WorkPC:Foxconn 690G, Sempron LE-1100@800MHz (0,8V), 2x1GB Buffalo 667MHz, ATI X1250, 2xSamsung 320GB@RAID1, SupremeFXII, LCD Samsung 26" T260HD, Logitech MX1000 ****** Spotřeba: Idle@38W Load@46W ******
Notebook: HP nx8220@ P-M 740,2GB, 40GB HDD, DVD-Combo
pute
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od pute »

Používam 3DMarky (stejně ze zvědavosti chci vědět kolik to dá bodů :-) ), a například Crysis. 1680x1050 (omezení LCD) na max detaily a koukam co to dělá (a sleduju při tom teplotu grafiky).

Když to přežije pár hodin Crysis tak to funguje ... ;)
Casio SF-4300R, 32kB + PANASONIC CR2032 3V Lithium
gejmer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od gejmer »

Bych to nehrotil :P První test 3Dmark06,to jen orientačně.
Pak už jen praktické herní testy,sledovat co to dělá atd.
Já prostě těm syntetickým testům nevěřím!! Pokud se to nezasekne při normálním provozu je to OK.
Satan_Klaus_CZE
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Satan_Klaus_CZE »

mam problem testoval sem oc GK 4850 saphire ddr3 konkretne pameti z 995 na 1200 ale problem je ze v 3dmark vantage se zobrazuji chyby i bez oc napriklad 1test s tou zenskou ta plachta pod kterou je ta lod problikava at je pretaktovano nebo ne
kdo ma cuchat jestli je to chyba velkeho OC nebo vantage nebo nevite cim to je ??

a 2hodiny behat v crysis se mi moc nechce ale asi nic jineho nezbyva
James.Sniper
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od James.Sniper »

Tak pokud to dělá i bez přetaktování, tak máš jen dvě možnosti:
1. je vadná grafika
2. chyba v programu (3Dmark)
Pravděpodobně je chyba v 3Dmarku, ale kdyby ti to blblo i ve hrách, tak je jasné, že na vině je grafika.

No když se ti nechce běhat 2 hodiny v Crysis, tak proč si tu grafiku vlastně přetaktovával? :-D Windowsy běží ve 2D (a ještě podtaktovávají grafiku), tam taktovat nepotřebuješ.

Já taktuji jednoduše, přetaktuji grafiku (nějak od oka) a hraju hry. Když je grafika dlouhodobě stabilní, tak navýším OC a hraju dál a tak to dělám, dokud nenarazím na limit. 8-) Proč se trápit 3Dmarkem že jo? :wink:
Satan_Klaus_CZE
Začátečník
Začátečník

mno ja myslel ze nechci behat v crysis v ramci testovani jako crysis uz mam dohrane aj s datacem :D ale nejakej program jako treba pro procesory neni ze by mi otestoval za 3 hodky grafiku a mohl sem rict jooo jadro i pameti jsou stabilni
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Z mých zkušeností je celkem zabiják Crysis, kterej hází chyby i když Marky jsou úplně v pohodě. Na SM3 se mi osvědčil test Deep Freeze z 3DM06, na paměti zase Far Cry 2 ...
Goldnoob team proud member!
gejmer
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od gejmer »

Thellwin píše:Z mých zkušeností je celkem zabiják Crysis, kterej hází chyby i když Marky jsou úplně v pohodě. Na SM3 se mi osvědčil test Deep Freeze z 3DM06, na paměti zase Far Cry 2 ...
Musím naprosto souhlasit! Ikdyž 3Dmark proběhne OK,tak v Crisis to někdy blblo.

Jen si myslím,že to spíš bylo hrou samotnou :devil:
Satan_Klaus_CZE
Začátečník
Začátečník

to je prave to co kdyz je jen chybna textura ve hre ajk se v tom mam vyznat kdyz presvihnu jadro tak to bud je OK nebo aplikace spadne ale co ty pameti to je problem
Odpovědět

Zpět na „Grafické karty“