VYBER ZVUKOVE KARTY??
Moderátor: CageJ
- ThomasVT
- Začátečník

-
VYBER ZVUKOVE KARTY??
zdavim... mam GA-EP35-DS3 desku a tam integrovanou zvukovku... koupil sem si tedka sluchatka SteelSeries 5H v2 a sou skvely... jenom si rikam jestli kdyz bych mel nakou lepsi zvukovou kartu jestli by to nemohlo hrat jeste lip... a jestli jo mohli byste nejakou poradit? ani nevim kolik bych mel do zvukovky naky dostacujici davat penez... ne moc...
CPU: Ryzen 9 5950 X (Thermalright Royal Pretor), GPU: Intel ARC B580, RAM: 128 GB Kingston Fury 3600 MHz (@3600 MHz), MB: Asus ROG Strix B550-A, Case: Antec Flux, PSU: Corsair RM 1000 X Shift
- Ryck
- Začátečník

Re: VYBER ZVUKOVE KARTY??
Promin, jsi si jist, ze potrebujes 3 topici? Nestacil by 1? Treba?
George S. Patton: Nechť má Bůh slitování s mými nepřáteli, neboť já je mít nebudu. Žádnej bastard ještě nevyhrál válku tím, že by zemřel pro svojí zemi. Vyhrál ji tak, že donutil jinýho pitomce, aby on zemřel pro tu svou.Veďte mě, následujte mě, nebo mi jděte z cesty.
- ThomasVT
- Začátečník

-
nechces jit rejpat jinam? do topicu o sluchatkach dam vyber zvukovky? trosku neco jineho neRyck píše:Promin, jsi si jist, ze potrebujes 3 topici? Nestacil by 1? Treba?
CPU: Ryzen 9 5950 X (Thermalright Royal Pretor), GPU: Intel ARC B580, RAM: 128 GB Kingston Fury 3600 MHz (@3600 MHz), MB: Asus ROG Strix B550-A, Case: Antec Flux, PSU: Corsair RM 1000 X Shift
- Exp
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Nekupuj nic, vyhneš se zklamání.
- ThomasVT
- Začátečník

-
jako ze se zvukovkou ten rozdil od integrovany neni tolik znat?Exp píše:Nekupuj nic, vyhneš se zklamání.
- Exp
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Abys poznal rozdíl, musel bys v první řadě investovat do sluchátek, což předpokládám teď v plánu nemáš 
- myom
- Středně pokročilý

ja to trosku upresnim. uz jsem to tu psal. zvukovky do cca 1000-1500kc nejsou delane pro prime pripojeni sluchatek. maximalne tak nejakych pecek a "levnych shitek". proste to je nad jejich vykon, coz se projevi na zvuku. pokud ti ty sluchatka hraji na te interovane krasne, jak rikas, tak nic nekupuj. zkus je kdyz tak u nejakeho znameho s jinou zvukovkou a uvidis.
*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom
- Maxtor
- Začátečník

-
Posleze se kdyztak vykasli na zvukovku a komplikace s rusenim a kup si klido levnej prevodnik.. tedy samozrejme pokud mas na desce i optiku..
http://www.audiotek.cz/Behringer-SRC249 ... 5%AF:11163
http://www.audiotek.cz/Behringer-SRC249 ... 5%AF:11163
- 3Dmonk
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Jaj tak to asi mít na desce nebude
.
O takovém řešení slyšim poprvé... i že by základovka měla Optiku!
O takovém řešení slyšim poprvé... i že by základovka měla Optiku!
111 příspěvek 6.ledna 2008 19:48 
- srna
- Středně pokročilý

na nekterejch deskach optika je....otazkou je jakej bude ten prevodnik (behringer nemam prilis v lasce)

- 3Dmonk
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Já ji tam ale nemám.... Kde je chyba?
a nikdo v okolí.....
jo že ho mám na DVD MI JE KNIČEMU CO?
111 příspěvek 6.ledna 2008 19:48 
- srna
- Středně pokročilý

ano3Dmonk píše:jo že ho mám na DVD MI JE KNIČEMU CO?

- Maxtor
- Začátečník

-
No.. optiku maj kolem me onboard snad uz vsichni.. resp. pisu, ze pokud je, tak by mohlo byt prevodnikem vystarano.. pokud neni, neni samozrejme co resit..
Jinak k Behringeru.. samozrejme, ze jde o shit, nicmene obcas se i u nich neco povede a s oblibou se to za tyto levne penize pouziva.. viz. napr. jejich hlinikove di-boxy..
Tenhle prevodnik je levnej, funkcni (prevadi vsemi smery, tzn. jakykoli jeho konektor na jakykoli jiny) a to, co z nej poleze, bude na urovni drazsich karet.. resp. v kategorii 3k neresime ani tak operaky apod., ale spise pocet vystupu/vystupu a tenhle nutny zaklad.. na dalsi veci prichazi cas az s drazsimi kusy.. v tomhle pripade bych se urcite nebal..
Jinak k Behringeru.. samozrejme, ze jde o shit, nicmene obcas se i u nich neco povede a s oblibou se to za tyto levne penize pouziva.. viz. napr. jejich hlinikove di-boxy..
Tenhle prevodnik je levnej, funkcni (prevadi vsemi smery, tzn. jakykoli jeho konektor na jakykoli jiny) a to, co z nej poleze, bude na urovni drazsich karet.. resp. v kategorii 3k neresime ani tak operaky apod., ale spise pocet vystupu/vystupu a tenhle nutny zaklad.. na dalsi veci prichazi cas az s drazsimi kusy.. v tomhle pripade bych se urcite nebal..
- ThomasVT
- Začátečník

-
jasny... dikmyom píše:ja to trosku upresnim. uz jsem to tu psal. zvukovky do cca 1000-1500kc nejsou delane pro prime pripojeni sluchatek. maximalne tak nejakych pecek a "levnych shitek". proste to je nad jejich vykon, coz se projevi na zvuku. pokud ti ty sluchatka hraji na te interovane krasne, jak rikas, tak nic nekupuj. zkus je kdyz tak u nejakeho znameho s jinou zvukovkou a uvidis.
- crashPC
- Mírně pokročilý

no já bych zas řekl, že je to nad výkon zvukové karty. na větších sluchátkách zvukovka nedodá dost výkonu.
Lenovo ideapad 16“, Ryzen 5800H (8C/16T) 16GB DDR4 @ 3200MHz, 1TB M.2 SSD
We are not here because we're free, we are here because we're not free...
We are not here because we're free, we are here because we're not free...
- srna
- Středně pokročilý

doby zvukovek s pomerne vykonnym koncakem uz jsou asi ty tam....ja kdysi mel SB16 a tam se jumperama dal prepnout line out/spk out...tusim ze to melo snad 1,5W (mozna 5W)...zvladlo to i pomerne velky pasivni bednicky...
/nebo prikoupit zesik na sluchatka, ale to se zas nevejdem do rozpoctu (a IMHO je to zbytecnost, ja na sluchatkach posloucham tak 2% casu, zbytek jede pres bedny)
/nebo prikoupit zesik na sluchatka, ale to se zas nevejdem do rozpoctu (a IMHO je to zbytecnost, ja na sluchatkach posloucham tak 2% casu, zbytek jede pres bedny)

- celebrant.athlon
- Začátečník

-
Zdravím, přicpu se se svým dotazem
Momentálně mám Audigy 4 a sluchátka Sennheiser HD212Pro. Mám v plánu povýšit sluchátka na Sennheiser HD595. Jaká by k tomu byla adekvátní zvukovka? Jestli máte někdo v úmyslu mi poslat toho behringera, radši bych něco, co není určený do racku. Jinak řečeno dost malý na položení na stůl, když už ne zvukovku do PCI/PCI-e.
- Maxtor
- Začátečník

-
Pokud ten Behringer nevyhovuje, pak lze zautocit na Audiotrak..
..dle chuti vyber ze dvou..
http://www.headphones.cz/inshop/sluchat ... gy-hd2.htm
http://www.headphones.cz/inshop/sluchat ... 1-hifi.htm
..pripadne potom snad uz i Julie..
http://www.audiotek.cz/ESI-Juli-Zvukov% ... -PCI:10677
..dle chuti vyber ze dvou..
http://www.headphones.cz/inshop/sluchat ... gy-hd2.htm
http://www.headphones.cz/inshop/sluchat ... 1-hifi.htm
..pripadne potom snad uz i Julie..
http://www.audiotek.cz/ESI-Juli-Zvukov% ... -PCI:10677
- myom
- Středně pokročilý

tohle dilema jsem nedavno taky resil a z internich zvukovek jsem po dlouhem hledani vybral AUDIOTRAK Prodigy HD2. podle ohlasu dobra karta a kdyz ti zvukove nebude vyhovovat, muzes se pustit do vymeny OZ, protoze jsou v paticich. muzu ti poslat odkaz na forum, kde nekdo udelal mensi testim OZ.
nakonec jsem ale sahnul po externiEMU 0202. pokud to planujes jenom jako zvukovku hlavne pro sluchatka a k vetsim bednam, tak idealni. 0404 je zbytecna, protoze ta je delana klavne pro mnozstvi vstupu, kvalita je tusim stejna a Tracker Pre se lisi jenom v silnejsim vstupu pro mikrofon, jinak taky uplne stejna.
podle jedineho testu, ktery jsem nasel, je emu 0202 subjektivne a z velke casti i podle testu lepsi jak Juli@ Audiophile 192
http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?f=19&t=131896
jeste takovy detail. zvukovka ma velice zajimavy charakter zvuku. velice hutny, jako by jsi mel pocit, ze je zvuk slinuty, ale to je vazne jenom dojem, zvuk je dobre roztazeny a vysky jsou jasne, ciste a hlavne presne. mam k ni pripojene AKG K 530.
\\dneska si budu delat propojovaci kabel k receiveru, tak pak muzu napsat, jak ta zvukovka zni na sloupech.
nakonec jsem ale sahnul po externiEMU 0202. pokud to planujes jenom jako zvukovku hlavne pro sluchatka a k vetsim bednam, tak idealni. 0404 je zbytecna, protoze ta je delana klavne pro mnozstvi vstupu, kvalita je tusim stejna a Tracker Pre se lisi jenom v silnejsim vstupu pro mikrofon, jinak taky uplne stejna.
podle jedineho testu, ktery jsem nasel, je emu 0202 subjektivne a z velke casti i podle testu lepsi jak Juli@ Audiophile 192
http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?f=19&t=131896
jeste takovy detail. zvukovka ma velice zajimavy charakter zvuku. velice hutny, jako by jsi mel pocit, ze je zvuk slinuty, ale to je vazne jenom dojem, zvuk je dobre roztazeny a vysky jsou jasne, ciste a hlavne presne. mam k ni pripojene AKG K 530.
\\dneska si budu delat propojovaci kabel k receiveru, tak pak muzu napsat, jak ta zvukovka zni na sloupech.
- celebrant.athlon
- Začátečník

-
Zřejmě vezmu tu AUDIOTRAK Prodigy HD2, k reprobednám ji asi nikdy nepřipojím, stačí mi výstup na sluchátka a interní řešení se mi víc zamlouvá
No, teď už se jenom rozhompat a ty prachy do těch sluchátek a zvukovky vrazit