Patriot + Apacer = ?

Problematika SDRAM, DDR1/2/3 SDRAM, RDRAM, SO DIMM a další, včetně čteček pamětí.
Odpovědět
RiCK
Začátečník
Začátečník

Patriot + Apacer = ?

Příspěvek od RiCK »

Mam 1Gb. DDR2 Patriot 800MHz. a rad by som si este dokupil +2Gb. pamete ale neviem akej znacky, lebo Patriotky su trosku drahsie tak som si nasiel Apacerky. A teraz moje otazky:
1.) 1Gb. Patriot + 2Gb. Apacer = ? (kompatibilita/nekompatibilita)
2.) 1Gb. Patriot 800MHz. + 2Gb. Apacer 667MHz. = ?
3.) Nejaky rozdiel medzi Apacerom a Patriotom ? (myslim vykonny rozdiel)

Dakujem za pripadne odpovede.

(trochu to súri, bol by som rád keby mi to prišlo do Vianoc (pod stromček :P))
Hromy Hněvu podřimují na Severu. Podobny dubu, jehož větve jsou plny hnoje, a hnízd nářků, a pláče, snášených na Zemi které spalují Noc i Den a vyvrhují stáda škorpionů a vypouštějí síru smíchanou s Jedem. To jsou Hromy, které jsou okamžitě připraveny rozeřvat se stovkami mohutných Katastrof a statisíců Pohrom, po kterých nezůstane nic a nikdo zde nic nepozná. Jedna skála porodí tisíce, právě když Srdce Člověka dosáhne jeho Myšlenek.
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Re: Patriot + Apacer = ?

Příspěvek od zombux »

1) to ti nikdo najisto neřekne
2) = 667MHz
3) nula, stejně jako u jakékoli jiné značky
ignorelist: kremrole a dezoláti
RiCK
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od RiCK »

Tak som objednal 2Gb. kit Patriot :-)
Nebude nejaky problem ak ten 2Gb. kit hodim do Dual-Channelu a ten 1Gb. bude sam v jendom slotu ?
Hromy Hněvu podřimují na Severu. Podobny dubu, jehož větve jsou plny hnoje, a hnízd nářků, a pláče, snášených na Zemi které spalují Noc i Den a vyvrhují stáda škorpionů a vypouštějí síru smíchanou s Jedem. To jsou Hromy, které jsou okamžitě připraveny rozeřvat se stovkami mohutných Katastrof a statisíců Pohrom, po kterých nezůstane nic a nikdo zde nic nepozná. Jedna skála porodí tisíce, právě když Srdce Člověka dosáhne jeho Myšlenek.
OndraSter
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OndraSter »

No nepojede dualchannel. Dualchannel má několik možností:

1GB-nic-1GB-nic
1GB-1GB-1GB-1GB
1GB-2GB-1GB-2GB
(samozřejmě velikosti jsou různé a jde to vždy různě otáčet, tohle je příklad)

a dokonce jsem jednou měl dualchannel na Intel desce (945 chipset?) z:
1GB-1GB-2GB-nic -> ale nevím jestli to funguje i jinde, nebo jestli to byla výjimka.

Spíš si měl koupit 2x2GB a tu 1GB dát pryč, měl bys dualchannel, i když jeho přínos je pár %.

Takže jsi koupil 2x1GB a máš 1GB nebo si koupil 2GB modul a máš 1GB?
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32

Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

mám pocit že nezávislý dualchannel a singlechannel šel taky provozovat na obstarožním nForce chipsetu (myšleno úplně první model), kde byly 3 RAM sloty. od té doby jsem to nikde neviděl
ignorelist: kremrole a dezoláti
RiCK
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od RiCK »

mam 4 pametove sloty na doske. Teraz mam v PC 1 modul 1Gb. a objednal som si 2x 1Gb. takze tam budem mat 3x 1Gb. pricom vsetky maju zhodnu frekvenciu len tie nove budu mat chladice ale myslim, ze by to vadit nemalo :-)
Ja se*em na kadejaky Dual-Channel len aby mi tie RAMky fungovali ako maju :wink:
Odpovědět

Zpět na „Paměti“