Rozdíl ve spotřebě stejných GPU

Libovolný výrobce, technologie, informace, rady, výběr, ovladače.

Moderátoři: morke, Walker1134, PKBO, Hladis

Odpovědět
RaGeBbit
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Rozdíl ve spotřebě stejných GPU

Příspěvek od RaGeBbit »

Zdravím,
Mám kartu GigaByte GeForce 9600GT GV-NX96T512HP 512MB, PCI-E, která funguje naprosto bezproblémově.
U CZC jsem dostal z reklamace starší karty MSi N9600GT-T2D512-OC. Hned jsem ji vyzkoušel, ale u této karty se mi při hraní stávalo, že vypadl obraz (žádný signál od karty) a větrák karty se rozjel naplno jako při startu pc, než najedou ovladače. Někdy následovalo "zacyklení" zvuku. Po restartu byla teplota karty v normálu. Dělo se to naprosto náhodně, někdy po půl hodině, někdy po pěti.
Napadlo mě, jestli není problém ve zdroji, protože na sestavu (viz podpis: "Přechodné doma") mám pouze 450W eurocase, ale nevím, jestli se stejné karty různých výrobců mohou tolik lišit ve spotřebě.
Zkoušel jsem s i bez zapojení přídavného napájení z molexu vedle PCI-E slotu.

Na té druhé sestavě ji vyzkoušet nemohu kvůli dementnímu umístění south-bridge na DFI infinity.
Zajímala mě pravděpodobnost vady karty, abych nešel zbytečně reklamovat výrobek s 1-2% poruchovostí (dle czc), neboli mám prudit kámoše, aby ji zkusil ve svém pc?
PC_1: GA-EP45-DS3, Intel C2D E7400, nVidia 9600GT, 2x2048M DDR2 800MHz CL4 A-DATA/EE, Fortron 400W BlueStorm.
PC_2: MSI K9N Neo-F nForce 550, Athlon AM2 3800, nVidia 9600GT, 2x512MB DDRII Corsair 675MHz
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Rozdíl ve spotřebě stejných GPU

Příspěvek od Stratos »

no ze by 450W zdroj nestacil karte ktera ma spotrebu kolem 50-70W je blbost spise hledej chybu v nainstalovanych driverech nebo v samotne grafice.
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

Cože :?: 9600GT že má spotřebu 50 až 70W? K čemu má potom externí napájení?

2 RaGeBbit: Zkusil bych "prudit" kámoše (stejně teď přes svátky nebudete mít oba "do čeho píchnout", tak se aspoň na chvíli zabavíte ;) ). Jestli u něj bez problémů půjde, bude problém někde ve zbytku sestavy (možná ten zdroj) a pokud bude blbnout i tam můžeš reklamovat znova.
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

Krteq píše:Cože :?: 9600GT že má spotřebu 50 až 70W? K čemu má potom externí napájení?
beru prumernou spotrebu ne maximalni na 450W EUROCASE sem provozoval 2 mesice HD4850 a bez problemu takze zdrojem (pokud neni vadny) to nebude.
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

:? Jak průměrnou spotřebu... tady se bavíme o loadu
RaGeBbit píše:...Hned jsem ji vyzkoušel, ale u této karty se mi při hraní stávalo, že vypadl obraz (žádný signál od karty) a větrák karty se rozjel naplno jako při startu pc...
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

jak rikam zdroj mam vyskouseny na mnohem zravejsi grafice a bez problemů. jestli neni, zdroj vadny, tak to tim to nebude :) staci? :P

jinak 9600GT ma sice externi napajeni ale nezere zas o tolik vice nez HD4670 ktera Externi napajeni nema :)

Obrázek

rozdil je 13W v idle a 44W v BURNU.

proste kdyz ten zdroj utahne bez problemu HD4850musi i 9600GT ktera ma spotrebu o nakych 20W mensi v BURNU.
WerK
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od WerK »

Zdravim, taky mam 9600GT a mel jsem ten samy problem (cerna obrazovka a vetrak na 100%). Neni to problem ani ve zdroji, ani v teplote karty - je to proste chyba rane revize 9600GT. Delalo mi to naprosto nahodne, a to pouze v nekterych hrach (Crysis - bez problemu, Guitar Hero - zaseky). Uz jsem taky silel, zkousel ruzne zapojeni zdroje, flashovat BIOS - jedine reseni je skutecne reklamace. Ted slape jako hodinky.

PS : Idealni na test tohoto zaseku se ukazal cesky test Lightsmark ( http://dee.cz/lightsmark/ ) - kdyz to vydrzi tenhle nekolikrat za sebou, tak myslim, ze je to OK.
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

sem stejneho nazoru mozna se jeste jedna o ty vadne cipy co Nvidia vyrobila nebo proste vadna serie karet buhvi. :wink:
RaGeBbit
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RaGeBbit »

WerK píše:Zdravim, taky mam 9600GT a mel jsem ten samy problem (cerna obrazovka a vetrak na 100%). Neni to problem ani ve zdroji, ani v teplote karty - je to proste chyba rane revize 9600GT. Delalo mi to naprosto nahodne, a to pouze v nekterych hrach (Crysis - bez problemu, Guitar Hero - zaseky). Uz jsem taky silel, zkousel ruzne zapojeni zdroje, flashovat BIOS - jedine reseni je skutecne reklamace. Ted slape jako hodinky.

PS : Idealni na test tohoto zaseku se ukazal cesky test Lightsmark ( http://dee.cz/lightsmark/ ) - kdyz to vydrzi tenhle nekolikrat za sebou, tak myslim, ze je to OK.
Dik moc, půjde zpět do pytle, ve kterým mi ji u czc předali a na RMA, kdoví, třeba mě s ní chtěli odbýt, jestli si toho všimnu:)
To jsem se radoval, že mám tu s lepším chladičem. A že na ní něco vydělám. To mně dřív zfosilizuje.
PC_1: GA-EP45-DS3, Intel C2D E7400, nVidia 9600GT, 2x2048M DDR2 800MHz CL4 A-DATA/EE, Fortron 400W BlueStorm.
PC_2: MSI K9N Neo-F nForce 550, Athlon AM2 3800, nVidia 9600GT, 2x512MB DDRII Corsair 675MHz
Thomas CPU Killer 2.0
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Thomas CPU Killer 2.0 »

Já bych napřed odzkoušel u kamaráda a pak hurá na reklamační ale fakt bych to asi odzkoušel a nedělal ze sebe možná blbce :)

Thomas
GamePC: ASUS Rampage Formula X48 (BIOS 0401) @v-droop, Intel Q6600 G0 @4,00GHz(1,52V real), 4x1GB Corsair XMS2 @1066MHz 5-5-5-12, Sapphire 4870 512MB DDR5 @890/4300 (1,4V real), 2x Seagate 320GB 16MB @Raid0, SB X-fi Extreme Music, LCD ASUS 22" Cooling: Laing D5, CPU@Thermalright XWB-1, Mosfet@wroom, NB@swiftech mcw30, VGA@EK Fullcover ****** Spotřeba: Idle@320W Load@650W ****** 3D Mark Vantage 10588 ! ******
WorkPC:Foxconn 690G, Sempron LE-1100@800MHz (0,8V), 2x1GB Buffalo 667MHz, ATI X1250, 2xSamsung 320GB@RAID1, SupremeFXII, LCD Samsung 26" T260HD, Logitech MX1000 ****** Spotřeba: Idle@38W Load@46W ******
Notebook: HP nx8220@ P-M 740,2GB, 40GB HDD, DVD-Combo
RaGeBbit
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RaGeBbit »

Thomas CPU Killer 2.0 píše:Já bych napřed odzkoušel u kamaráda a pak hurá na reklamační ale fakt bych to asi odzkoušel a nedělal ze sebe možná blbce :)
A kdyby to u něho šlo, co myslíš, že by mohlo být za problém u mě?
Maddogg
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Maddogg »

RaGeBbit píše: A kdyby to u něho šlo, co myslíš, že by mohlo být za problém u mě?
Pochopitelně :roll: . Mohla by to být nějaká nekompabilita i když pokud se to stává v zatížení je to buď karta nebo zdroj.
Mainboard Asus P7P68 CPU Intel I5 2500k@4.2ghz+Xigmatek Achilles RAM Kingston 2x4GB 1333Mhz GPU Asus r7 370 1100/6000Mhz HDD Samsung F1 500GB DVD-RAM Samsung Case&PSU Fractal Desing Define R2+ Enermax PRO82+ 385W
Odpovědět

Zpět na „Grafické karty“