Jak zapojit DVD mechaniky na IDE

Vše o CD-R/RW, DVD±R/RW, Blu-ray, HD DVD, ZIP, FDD a dalších.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
JiříP
Nováček
Nováček

Jak zapojit DVD mechaniky na IDE

Příspěvek od JiříP »

Zdravím všechny a měl bych dotaz. Jsem si vědom, že se jedná o triviální záležitost, ale nemohu si pomoct..;-)

Koupil jsem si DVD vypal. mechaniku (PIONEER DVR-A06) a rád bych si ji nainstaloval, přičemž mi není jasná jedna "drobnost". Je lepší ji z hlediska výkonu a stability připojit na jednu kšandu (kanál) společně s CD ROM-kou nebo je smysluplnější ji provozovat na kšandě samostatně a CD ROM mechaniku odpojit (už ji stejně prakticky nepoužívám)..?

Moje konfigurace PC :
CPU : Pentium III, 1 GHz
RAM : 512 MB/133MHz
HDD : Western Digital 20 GB

Předem děkuji všem, kdož jakkoli podnětně odpoví...
Borg
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Borg »

Je to v podstatě jedno, ideální je mít tu DVD vypalku na jiným kabelu než disk. Hoďto třeba takhle:
IDE1 hdd - master
IDE2 dvdr - master
potom tam hoď tu cdromku na slave, je to skoro jedno jestli k disku nebo k vypalce.
CPU: Phenom X4 Quad Core 9750 2,4@2,9GHz, CPU Cooler: Arctic Cooling Freezer 64 Pro, MB: GigaByte MA790FX-DQ6, RAM: 2x2048MB A-Data Vitesta Extreme DDR2 800@970 (5-5-5-18), VGA: GIGABYTE 9800GTX 512MB @ 805/1950/1150, Zvuk: Realtek HD audio, SAT: SkyStar2, HDD: Samsung 160GB SATA, WD 250GB SATA, Seagate 500GB SATA DVD+-RW/RAM: Lite-On LH-20A1L SATA, FAN: 2x Arctic Fan Pro TC, Zdroj: Zallman 600W, Monitor: 20" LCD LG L204WT, Klaveska: Logitech G15, Hlodavec: Logitech MX1100
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Na jednu kšandu dej Hdd+CD-Rom a na druhou samostatně DVD/RW. Ale i jak napsal Borg, ta CD-Rom může být i s DVD/RW, ale někdy jsou s tím problémy.
Bathory
Odpovědět

Zpět na „Optická, výměnná a jiná zařízení“