Zapojení radiatorů?

Chlazení PC pomocí vody - vodní systémy, bloky, hadice, nádoby, kompresory, atd.

Moderátor: morke

Odpovědět
Nabu
Začátečník
Začátečník

Zapojení radiatorů?

Příspěvek od Nabu »

Ahoj koupil jsem do svyho vodnika dva 360 radiatory. Black ICE Radiator GT Stealth 360
a zajimalo by me jak je zapojit? Mam je dat za sebe nebo vedle sebe? Co bude vyhodnejsi?

V okruhu mam XWB-1 a Laing DDC2/RT nebo jak se to oznacuje.
i5-2500K 3,4 GHz, 8GB ram, GTX 1060 6GB, Sound Blaster X-Fi
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Zapojení radiatorů?

Příspěvek od myom »

tak za highlandera sem postnu http://www.cttl.cz/index.php?gid=9926 :-D

tam zalezi dost, jaky mas zbytek okruhu, ale pokud tam nemas zadne hruzy, tak bych to zkusil zapojit paralelne, ale osobne doporucim, at vyzkousis oboje zapojeni a podle teplot uvidis. zas takova prace to neni. musis ale maximalne vytizit vsechny chlazene komponenty alespon na 2h.
*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom :-P
Nabu
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Nabu »

jé díky za odkaz. Toz po precteni toho clanku soudim ze paralelni zapojeni nema moc velky vyznam v kombinaci s mym XWB-1?
Obrázek
pokud to porovnam s nexxosem XP tak bych na tom mohl byt podobne asi ne?
Vivec
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Vivec »

imho je to fuk, zapoj to tak, aby ti vyšli hezky hadice...
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Highlander »

No, s XWB-1 to je uplně jedno z hlediska průtoku...tam to bude malej rozdíl, tak jako u Nexxos XP rev.2. Ovšem, když to zapojíš paralelně, tak ti poteče jednotlivýma radiátorama tak malej proud vody (tipuju kolem 100L/h), že ty radiátory neodvzdušníš (říkám z vlastní zkušenosti) - to znamená, aby ti to rozumně fungovalo, tak je zapoj do série.
Nabu
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Nabu »

díky za vysvětlení, budu se tím řídit :) Můj okruh jsem zapojil do serie a funguje to dobře.
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

serii nic moc nezkazis, vzdycky je otazka, jestli neco ziskas paralelnim zapojenim... porad si myslim, ze bys mel vyzkouset oboji :)
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom :-P
Nabu
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Nabu »

Prave jdu na to a zkusim i druhe paralelni zapojeni. Dam hned vedet co je lepsi.
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

tak tak, to je to co dela vodu vodou, muzes si s ni hrat. tech par kousku hadic navic a par hodin casu nikoho nezabije. :)
Nabu
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Nabu »

Takze po nekolika dnech zkoumani a zkouseni jsem dosel k zaveru ze paralelni zapojeni mych radiatoru s XWB-1 je nepouzitelna kombinace. opravdu ten prutok v okruhu je tak maly ze se radiatory neodvzdusni. kdyz jsem meril s obycejnym kyblem s vodou a stopkama prutok tak jsem nameril tyhle hodnoty.

seriove zapojeni s XWB-1 - 180L/h
paralelni zapojeni s XWB-1 - 197L/h, pricem jednim radiatorem byl prutok polovicni.
prutok samotnym XWB-1 - 237L/h

tak jak uz psal Highlander v clanku paralelni radiatory s tak malym prutokem opravdu NESLY odvzdusnit. proste at s jsem s tim trepal jak jsem chtel tak tam ty bubliny byly porad a kdyz se uz zdalo ze je to v klidu tak po hodine tam byly zase.

takze jsem to zapojil do serie a funguje to bezvadne. musim moc podekovat Highlanderovi za clanek mel pravdu a kdybych se tim ridil usetril jsem si spoustu casu kterej jsem prodrbal :(
Odpovědět

Zpět na „Voda“