Komprimovaný disk NTFS - big problem!
Moderátor: Loki5567
Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
- bonavox
- Začátečník
-
Komprimovaný disk NTFS - big problem!
Tak. A mám to. Včera jsem si přečet hezký článek na extrehardware.cz, kterak si zrychlit PC. Ponejvíce mě zaujal bod Zrychlete čtení z pevného disku. "Inu, proč ne" řekl jsem si, v noťasu mám občas ne moc svižné Visty, navíc je v něm 1,8" disk, dem zkomprimovat jednotku.
Komprimace bez problémů, ovšem jen do okamžiku vypnutí PC. Dnes jsem jej zapnul a před najetím systému dostanu hlášku BOOTMGR is compressed, Press Ctrl+Alt+Del to restart. Konec. Systém nenajede. Pánové jestli toto má být featura OS Microsoft, tak to jsou opravdu čuráci, na to se nedá nic jiného říct. V OS mají volbu komprimace disku a pokomprimaci už z takového disku neumí najet? Bože můj!!!
Jenže, jak z dané situace ven? Podotýkám, že situace je ztížena tím, že HP2710p nemá optickou mechaniku ...
Nějaký BOOT z flash disku?
Komprimace bez problémů, ovšem jen do okamžiku vypnutí PC. Dnes jsem jej zapnul a před najetím systému dostanu hlášku BOOTMGR is compressed, Press Ctrl+Alt+Del to restart. Konec. Systém nenajede. Pánové jestli toto má být featura OS Microsoft, tak to jsou opravdu čuráci, na to se nedá nic jiného říct. V OS mají volbu komprimace disku a pokomprimaci už z takového disku neumí najet? Bože můj!!!
Jenže, jak z dané situace ven? Podotýkám, že situace je ztížena tím, že HP2710p nemá optickou mechaniku ...
Nějaký BOOT z flash disku?
Podpis může být maximálně “50 bodů vysoký”, akorát že už nikdo neřekne, kolik řádků těch 50 bodů je. Tak raději pro jistotu nic … PRAVIDLA VIVAT!
- zombux
- Odborník PCT
Re: Komprimovaný disk NTFS - big problem!
no budeš muset nahodit recovery mód a v něm použít tu "úžasnou" funkci na opravu spuštění systému - tj zřejmě externí USB mechaniku
http://smallvoid.com/article/winnt-bootmgr-missing.html
http://smallvoid.com/article/winnt-bootmgr-missing.html
Pfizer & Moderna inside
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)
- bonavox
- Začátečník
-
Tak to bude docela kámen úrazu. Nedá se nějak nabootovat z flash disku? Nějak jej pro to upravit? Mám matné tušení, že snad šla udělat instalačka WinXP na flash disk, neexistuje něco podobného i na Visty?zombux píše:tj zřejmě externí USB mechaniku
Podpis může být maximálně “50 bodů vysoký”, akorát že už nikdo neřekne, kolik řádků těch 50 bodů je. Tak raději pro jistotu nic … PRAVIDLA VIVAT!
- zombux
- Odborník PCT
potřebuješ recovery konzoli, zřejmě by to na USB flashdisk mělo jít http://xtreview.com/review207.htm
Pfizer & Moderna inside
- Shit
- Odborník PCT
Tohle jsem v životě nikdy nezkoušel, ale pokud tomu je tak, jak píšeš, tak je to docela velká "díra" ve WXP.bonavox píše:Tak. A mám to. Včera jsem si přečet hezký článek na extrehardware.cz, kterak si zrychlit PC. Ponejvíce mě zaujal bod Zrychlete čtení z pevného disku. .....
- zombux
- Odborník PCT
tak ono v linuxu taky je rm -rf, a nikdo to nechápe jako "díru". uživatel prostě musí přesně vědět co dělá, a když bezmyšlenkovitě opakuje všechno co napíšou v žůžo článcích pro zázračné zrychlení, dobře mu takShit píše:Tohle jsem v životě nikdy nezkoušel, ale pokud tomu je tak, jak píšeš, tak je to docela velká "díra" ve WXP.
Pfizer & Moderna inside
- bonavox
- Začátečník
-
Ne ve WinXP, já to aplikoval na Win Vista.Shit píše:Tohle jsem v životě nikdy nezkoušel, ale pokud tomu je tak, jak píšeš, tak je to docela velká "díra" ve WXP.
Tak sorry, ale pokud dá někdo do systému jedno zatržítko, které jej totálně shodí, tak je to podle mě totální vůl. Snad musí počítat s tím, že když už tam to zatržítko dal, že ho budou lidi i zatrhávat. A žádné varování, že se nesmí komprimovat systémový disk jsem jakživa za ty roky nikde neviděl.zombux píše:uživatel prostě musí přesně vědět co dělá, a když bezmyšlenkovitě opakuje všechno co napíšou v žůžo článcích pro zázračné zrychlení, dobře mu tak
- iks
- Začátečník
-
Tak je to hpcko nebude stacit pri postu smacknout F11 aby najela obnova systemu ? a tam zvolit zalohovani souboru ? sice prijdete o nainstalovane aplikace ale bude to nejrychlejsi reseni nez se patlat s instalaci na flash disk...
edit .. v tom recovery od hpcka je i moznost pouzit windowsacky obnoveni systemu v zivote jsem to nezkusil ale melo by to fungovat. Otazkou ale je jestli to dokaze zrusit tu komprimaci disku
co se tyce instalacky z flash disku obruv navod na eee funguje 100% takze skuste ten
http://pctuning.tyden.cz/index.php?opti ... mitstart=5
edit .. v tom recovery od hpcka je i moznost pouzit windowsacky obnoveni systemu v zivote jsem to nezkusil ale melo by to fungovat. Otazkou ale je jestli to dokaze zrusit tu komprimaci disku
co se tyce instalacky z flash disku obruv navod na eee funguje 100% takze skuste ten
Naposledy upravil(a) iks dne pát 16. led 2009, 10:38, celkem upraveno 1 x.
- zombux
- Odborník PCT
vždyt stačí jen dekomprimovat bootmgr, přijde mi zbytečný kvůli tomu v podstatě reinstalovatiks píše:Tak je to hpcko nebude stacit pri postu smacknout F11 aby najela obnova systemu ? a tam zvolit zalohovani souboru ? sice prijdete o nainstalovane aplikace ale bude to nejrychlejsi reseni nez se patlat s instalaci na flash disk...
Pfizer & Moderna inside
- notoric
- Nováček
-
- Kontaktovat uživatele:
Zdravim
stalo se mi úplně to samé
Pokud nemáš ani zapnuté zálohování ve win (jako já ) tak pomůže jedně překopání celého disku - smazat - odstranit oddíly, naformátovat
sand ti to pomůže, já jsem se s tím babral 3 dny
Pokud nemáš ani zapnuté zálohování ve win (jako já ) tak pomůže jedně překopání celého disku - smazat - odstranit oddíly, naformátovat
- zombux
- Odborník PCT
ale to je blbost, už jsem tady minimálně 2x psal, že stačí dekomprimovat bootmgr, a postnul jsem i návod jak na to. jo, formát taky funguje, ale obvykle to je až to poslední řešenínotoric píše:Zdravim
Pfizer & Moderna inside
- Mareksiak
- Nováček
-
Re: Komprimovaný disk - big problem!
Prosím můžete mi někdo pomoct ? Mám podobný problém s komprimací disku. Jednou jsem takhle čistil disky a viděl jsem tam komprimaci disku. Nevěděl jsem co to je tak jsem na to zkusil kliknout. Když jsem viděl že to bude trvat celý den tak jsem to zrušil. O cca. půl hodiny později jsem restartoval pc a vyskočilo mi tohle YZASH is compressed
Press Ctrl+Alt+Del to restart
A také se to celé opakuje ...
Mám stolní pc s windows 7
Ví někdo co s tím ?
Press Ctrl+Alt+Del to restart
A také se to celé opakuje ...
Mám stolní pc s windows 7
Ví někdo co s tím ?