Komprimovaný disk NTFS - big problem!

Operační systémy Windows 98, 2000, XP, 2003, Vista a další.

Moderátor: Loki5567

Pravidla fóra
Vše okolo nového systému Windows 8 se řeší jen a pouze v PODSEKCI (klik), ostatní se přesouvá nebo zamyká.
Odpovědět
bonavox
Začátečník
Začátečník

Komprimovaný disk NTFS - big problem!

Příspěvek od bonavox »

Tak. A mám to. Včera jsem si přečet hezký článek na extrehardware.cz, kterak si zrychlit PC. Ponejvíce mě zaujal bod Zrychlete čtení z pevného disku. "Inu, proč ne" řekl jsem si, v noťasu mám občas ne moc svižné Visty, navíc je v něm 1,8" disk, dem zkomprimovat jednotku.
Komprimace bez problémů, ovšem jen do okamžiku vypnutí PC. Dnes jsem jej zapnul a před najetím systému dostanu hlášku BOOTMGR is compressed, Press Ctrl+Alt+Del to restart. Konec. Systém nenajede. Pánové jestli toto má být featura OS Microsoft, tak to jsou opravdu čuráci, na to se nedá nic jiného říct. V OS mají volbu komprimace disku a pokomprimaci už z takového disku neumí najet? Bože můj!!!

Jenže, jak z dané situace ven? Podotýkám, že situace je ztížena tím, že HP2710p nemá optickou mechaniku ...
Nějaký BOOT z flash disku?
Podpis může být maximálně “50 bodů vysoký”, akorát že už nikdo neřekne, kolik řádků těch 50 bodů je. Tak raději pro jistotu nic … PRAVIDLA VIVAT!
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Re: Komprimovaný disk NTFS - big problem!

Příspěvek od zombux »

no budeš muset nahodit recovery mód a v něm použít tu "úžasnou" funkci na opravu spuštění systému - tj zřejmě externí USB mechaniku

http://smallvoid.com/article/winnt-bootmgr-missing.html
Pfizer & Moderna inside
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)
bonavox
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od bonavox »

zombux píše:tj zřejmě externí USB mechaniku
Tak to bude docela kámen úrazu. Nedá se nějak nabootovat z flash disku? Nějak jej pro to upravit? Mám matné tušení, že snad šla udělat instalačka WinXP na flash disk, neexistuje něco podobného i na Visty?
Podpis může být maximálně “50 bodů vysoký”, akorát že už nikdo neřekne, kolik řádků těch 50 bodů je. Tak raději pro jistotu nic … PRAVIDLA VIVAT!
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

potřebuješ recovery konzoli, zřejmě by to na USB flashdisk mělo jít http://xtreview.com/review207.htm
Pfizer & Moderna inside
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

bonavox píše:Tak. A mám to. Včera jsem si přečet hezký článek na extrehardware.cz, kterak si zrychlit PC. Ponejvíce mě zaujal bod Zrychlete čtení z pevného disku. .....
Tohle jsem v životě nikdy nezkoušel, ale pokud tomu je tak, jak píšeš, tak je to docela velká "díra" ve WXP. :blee:
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

Shit píše:Tohle jsem v životě nikdy nezkoušel, ale pokud tomu je tak, jak píšeš, tak je to docela velká "díra" ve WXP. :blee:
tak ono v linuxu taky je rm -rf, a nikdo to nechápe jako "díru". uživatel prostě musí přesně vědět co dělá, a když bezmyšlenkovitě opakuje všechno co napíšou v žůžo článcích pro zázračné zrychlení, dobře mu tak
Pfizer & Moderna inside
bonavox
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od bonavox »

Shit píše:Tohle jsem v životě nikdy nezkoušel, ale pokud tomu je tak, jak píšeš, tak je to docela velká "díra" ve WXP. :blee:
Ne ve WinXP, já to aplikoval na Win Vista.
zombux píše:uživatel prostě musí přesně vědět co dělá, a když bezmyšlenkovitě opakuje všechno co napíšou v žůžo článcích pro zázračné zrychlení, dobře mu tak
Tak sorry, ale pokud dá někdo do systému jedno zatržítko, které jej totálně shodí, tak je to podle mě totální vůl. Snad musí počítat s tím, že když už tam to zatržítko dal, že ho budou lidi i zatrhávat. A žádné varování, že se nesmí komprimovat systémový disk jsem jakživa za ty roky nikde neviděl.
iks
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od iks »

Tak je to hpcko nebude stacit pri postu smacknout F11 aby najela obnova systemu ? a tam zvolit zalohovani souboru ? sice prijdete o nainstalovane aplikace ale bude to nejrychlejsi reseni nez se patlat s instalaci na flash disk...

edit .. v tom recovery od hpcka je i moznost pouzit windowsacky obnoveni systemu v zivote jsem to nezkusil ale melo by to fungovat. Otazkou ale je jestli to dokaze zrusit tu komprimaci disku

co se tyce instalacky z flash disku obruv navod na eee funguje 100% takze skuste ten

http://pctuning.tyden.cz/index.php?opti ... mitstart=5
Naposledy upravil(a) iks dne pát 16. led 2009, 10:38, celkem upraveno 1 x.
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

iks píše:Tak je to hpcko nebude stacit pri postu smacknout F11 aby najela obnova systemu ? a tam zvolit zalohovani souboru ? sice prijdete o nainstalovane aplikace ale bude to nejrychlejsi reseni nez se patlat s instalaci na flash disk...

co se tyce instalacky z flash disku obruv navod na eee funguje 100% takze skuste ten

http://pctuning.tyden.cz/index.php?opti ... mitstart=5
vždyt stačí jen dekomprimovat bootmgr, přijde mi zbytečný kvůli tomu v podstatě reinstalovat
Pfizer & Moderna inside
notoric
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od notoric »

Zdravim
stalo se mi úplně to samé :-D
Pokud nemáš ani zapnuté zálohování ve win (jako já :P ) tak pomůže jedně překopání celého disku - smazat - odstranit oddíly, naformátovat

sand ti to pomůže, já jsem se s tím babral 3 dny :roll:
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

notoric píše:Zdravim
stalo se mi úplně to samé :-D
Pokud nemáš ani zapnuté zálohování ve win (jako já :P ) tak pomůže jedně překopání celého disku - smazat - odstranit oddíly, naformátovat

sand ti to pomůže, já jsem se s tím babral 3 dny :roll:
ale to je blbost, už jsem tady minimálně 2x psal, že stačí dekomprimovat bootmgr, a postnul jsem i návod jak na to. jo, formát taky funguje, ale obvykle to je až to poslední řešení
Pfizer & Moderna inside
Mareksiak
Nováček
Nováček

Re: Komprimovaný disk - big problem!

Příspěvek od Mareksiak »

Prosím můžete mi někdo pomoct ? Mám podobný problém s komprimací disku. Jednou jsem takhle čistil disky a viděl jsem tam komprimaci disku. Nevěděl jsem co to je tak jsem na to zkusil kliknout. Když jsem viděl že to bude trvat celý den tak jsem to zrušil. O cca. půl hodiny později jsem restartoval pc a vyskočilo mi tohle YZASH is compressed
Press Ctrl+Alt+Del to restart

A také se to celé opakuje ...
Mám stolní pc s windows 7
Ví někdo co s tím ? :(
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Microsoft“