problem s domaci wifi
Moderátor: Don
- -golem-
- Nováček

-
problem s domaci wifi
Zdravim,
Mam problem s pripojenim domaci wifi site.Asi klasicka vec antena na strese, router na pude(nemuzu do nej) a na to mam jeste pichnuty Ovislink 5460AP.Na tom ovisu je jeste pocitac na kterym normalne jede internet a potrebuju pripojit pc v jine mistnosti kde mam kartu Asus WL138g. Nastavil jsem rezim AP, zabezpeceni ale nemohu se pripojit. Bezdratovou sit vidim ale pokazdy me to napise ze mam blbe nastaveny zabezpeceni a hodi me to do okna kde se to nastavuje (jak program od ASUSu tak Windows).Paradox je ze kdyz nastavim mobila tak s tim se pripojim v pohode. Zkousel jsem to i nezabezpecene to jen napise ze sit je nezabezpecena jestli chci pokracovat kdyz dam ze jo tak se stejne nic nedeje.Dale jsem zkousel mod Gateway (AP+router), kde se taky pripojim pres mobil ale tam uz budu muset zadat nejakou ip jestli jsem to dobre pochopil.Jsem zacatecnik v sitich tak prosim o rady. Je mozny ze to mam blbe zapojeny ale proc teda jede ten mobil? Dekuji.
Mam problem s pripojenim domaci wifi site.Asi klasicka vec antena na strese, router na pude(nemuzu do nej) a na to mam jeste pichnuty Ovislink 5460AP.Na tom ovisu je jeste pocitac na kterym normalne jede internet a potrebuju pripojit pc v jine mistnosti kde mam kartu Asus WL138g. Nastavil jsem rezim AP, zabezpeceni ale nemohu se pripojit. Bezdratovou sit vidim ale pokazdy me to napise ze mam blbe nastaveny zabezpeceni a hodi me to do okna kde se to nastavuje (jak program od ASUSu tak Windows).Paradox je ze kdyz nastavim mobila tak s tim se pripojim v pohode. Zkousel jsem to i nezabezpecene to jen napise ze sit je nezabezpecena jestli chci pokracovat kdyz dam ze jo tak se stejne nic nedeje.Dale jsem zkousel mod Gateway (AP+router), kde se taky pripojim pres mobil ale tam uz budu muset zadat nejakou ip jestli jsem to dobre pochopil.Jsem zacatecnik v sitich tak prosim o rady. Je mozny ze to mam blbe zapojeny ale proc teda jede ten mobil? Dekuji.
- Aros
- Začátečník

Re: problem s domaci wifi
Ještě můžeš vypnout zabezpečení(stejně to jenom zdržuje) a dát tam kontrolu podle MAC adres. To by mělo spoustu problémů vyřešit. Stejně to ale nevysvětluje proč ti jede ten mobil...
Most people think time is like a river that flows swift and sure in one direction. But I have seen the face of time and I can tell you: They're wrong. Time is an ocean in a storm. You may wonder who I am and why I say this. Sit down, and I will tell you the tale like none, of which you have ever heard.
- -golem-
- Nováček

-
Jeste me napadlo jestli to taky muzou delat windowsy..jestli bych reinstalaci neco vyresil...jeste zkusim notebook
- -golem-
- Nováček

-
takze notebook je pripojenej takze asi problem je jasny
- Aros
- Začátečník

No jako já teď řeším, to že se mi na jednom PC nemohou připojit Visty, ale XP ano(mám tam Dual-Boot - viz vedlejší thread). V mém případě by reinstall nic nevyřešeil, protože to je právě čerstvě přeinstalované. Ale ano, oboje je OSkem.
Most people think time is like a river that flows swift and sure in one direction. But I have seen the face of time and I can tell you: They're wrong. Time is an ocean in a storm. You may wonder who I am and why I say this. Sit down, and I will tell you the tale like none, of which you have ever heard.
- -golem-
- Nováček

-
Takze problem neni jasny
po reinstalu stale nic.Nechapu.Rikam to bude asi signalem tak jsem dal kompa bliz kde najdu signal na mobilu a nic a kdyz jo tak nejde net.Tak jsem dal pc primo k ap a tam to funguje.Dal jsem ho opet do jiny mistnosti kde je silnej signal a nekdy se pripojim nekdy ne nekdy neprideli ip ALE mobil funguje porad a notebook funguje uplne po celym dome a zahrade bez zadnyho zvlasnitho nastaveni.Karta v mem stolim PC funguje bez problemu.Zkousel jsem menit nastaveni ap ale nic ALE vsechny ostatni zaizeni fungujou za jakyhokoliv nastaveni jen to dotycne pc ne (je to starej krumpl cisty os,sp2)Uz tady premyslime o tom ze si otec koupi notebook
..a jeste se obcas nemuzu dostat do nastaveni ap..teda dost casto
- -golem-
- Nováček

-
ted jsem jeste zkousel se v tom pohrabat a kdyz dam na AP DHCP server a pripojim na tom nefungujicim pocitaci IP tak se pripojim ale nejde internet..uz jsem bezradny

- Balikesir
- Nováček

Ale pokud jsi dal DHCP, tak uz na PC zadnou IP adresu preci nedavas, nastavis tam, at si ji vezme z DHCP.-golem- píše:ted jsem jeste zkousel se v tom pohrabat a kdyz dam na AP DHCP server a pripojim na tom nefungujicim pocitaci IP tak se pripojim ale nejde internet..uz jsem bezradny![]()
Ja ted nastavoval Ovis 5450AP a bylo to uplne bez problemu. Mam to teda stylem:
modem --- router --- AP, protoze router nema wi-fi, ale budu potrebovat nejake LANy.
No v kazdem pripade jsem na routeru nastavil IP co mam od providera, pak tu samou jsem dal i v tom AP a povolil DHCP, v obou pocitacich jsem nastavil zjistovani IP z DHCP serveru a vse jede bez problemu.
Ja ted mam jen problem nasdilet nejake slozky mezi sebou, ale to uz je zase jine tema ...
P4 2.8Ghz Pres.; MSI 848P neo-V; 1Gb SDRAM 400Mhz; GF 6600GT; WD 1200 (2x); WD 2000 SATA; _NEC 2500@2510A;
- jvc
- Nováček

-
Ahoj, mám taky problém s domácí sítí, snad se tu do toho nebudu moc míchat, ale nechtěl jsem kvůli tomu zakládat nové téma. Mám router ASUS WL-500 G, do kterého mám zapojený internet. K domácí síti se přes wifi v notebooku připojím bez problémů, ale v počítačí mi teď začala dělat problémy. V PC mám kartu TP-LINK TL-WN510G, ještě mám jednu ASUS, ale s tou to bylo ještě horší, chvíli jela, chvíli ne... Ta TP-LINK byla v pořádku, první měsíc to bylo super, ale potom začala blbnout, po startu PC jede internet skvěle, stránka se načte ihned, dole u hodin mam ikony síly signálu (jedna standardní windows a druhá TP-LINK), které ukazují plný signál. Kdyz najedu myší na ikonu TP-LINK, tak tam napsáno Authenticated... Ale po pár minutách mi signál padne na nulu, napíše se mi tam Authenticating... a u toho to i skonči. Internet potom jede střídavě rychle nebo vůbec. Nevíte čím by to mohlo být? Formát PC to vyřešil jen na chvíli a nastavení připojení jsem už taky zkoušel měnit. Děkuji za pomoc
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.