Wi-fi Dual Boot - XP fakčí, Vista NE
Moderátor: Don
- Aros
- Začátečník

Wi-fi Dual Boot - XP fakčí, Vista NE
Zdravím, pokaždé když někomu složím PC s Vistou jsou tam nějaké problémy. Tak třeba teď na Dual Boot XP a Vistách... Na XP vše funguje jak má, ale na Vistách se nemohu připojit k Internetu. Píše to přístup jen k místní síti. Přitom ale k té stejné síti se v XP připojím bez problémů i na internet... WiFi síťovka je GIGABYTE GN-WP01GS. APčko je standartně Ovislink 5460AP, ale na tom nesejde. Problém je zcela jistě v těch Vistách. Zkoušel jsem několik ovladačů. Bez zajímavosti není ani to, že ta GIGABYTí utilita píše, že karta není v PC přítomna, přitom ale Visty při bootu vždy ochotně přispěchají s nabídkou pro instalaci nového HW. Pokud tam nainstaluju jen ovladače bez Utility tak to dělá to s čím jsem začal... Jinak je to Vista 64bit.
Most people think time is like a river that flows swift and sure in one direction. But I have seen the face of time and I can tell you: They're wrong. Time is an ocean in a storm. You may wonder who I am and why I say this. Sit down, and I will tell you the tale like none, of which you have ever heard.
- Aros
- Začátečník

Re: Wi-fi Dual Boot - XP fakčí, Vista NE
Tady je screen. Je určitě to bude Vistama, pakety tak občas nějaké odejdou, ale zpět nic nechodí. Firewall jsem vypl.
http://www.westcoast.xf.cz/podel.jpg
http://www.westcoast.xf.cz/podel.jpg
Most people think time is like a river that flows swift and sure in one direction. But I have seen the face of time and I can tell you: They're wrong. Time is an ocean in a storm. You may wonder who I am and why I say this. Sit down, and I will tell you the tale like none, of which you have ever heard.
- LiveBomb
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Jak pridelujes adresy? Pokud pouzivas DHCP zkousel si ve Vistach upravu DNS Flagu?
Mas spravne nastavene moznosti pro sifrovani, pokud sifrujes?
Mas spravne nastavene moznosti pro sifrovani, pokud sifrujes?
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
- Aros
- Začátečník

Nešifruju. Mám kontrolu MAC adresy, jenže to je fyzicky ten stejný PC, takže to musí běžet ať je na něm jakýkoliv OS. A co se týše úpravy, DNS Flagu - nevím o čem mluvíš, musel bys to nějak rozvést...
- LiveBomb
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Sorry, mel sem na mysli DHCP Flag.
Viz tohle
Viz tohle
PC - CPU: Intel Core i5-4670K MB: MSI Z87-G45 Gaming RAM: Kingston KVR1333D3N9K2/8G GPU: Asus Radeon HD7970 3 GB HDD: Kingston SVP100/96GR, Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, Western-Digital WD20EARS PSU: Corsair HX750 Chladiče: AC Freezer 13 Pro, 2x AC F9 PWM, 2x AC F12, AC F12 Pro PWM DVD-RW: Samusng SH-S223C Case: Thermaltake Armor VA8003BWS Monitor: LG IPS236V Keyb: Logitech Wave Keyboard Myš: Logitech MX610 Left-Hand OS: Microsoft Windows 7 Professional x86-64 Notebook - Lenovo ThinkPad E530
- Aros
- Začátečník

No ne, tak já to zkusím... Uvidíme.
- Aros
- Začátečník

No... Tak tam mám vybrat hexadecimální kód toho připojení, které k připojení používám. Já ale netuším, jak z těch 4 poznám, který to je... Můžeš mi ještě poradit? Jinak díky, protože to vypadá, že by to opravdu mohl být ten problém...
- Aros
- Začátečník

Tak to je nahouby - už jsem na to přišel, ale nepomohlo to. Jinak co je divné... Když mám nastaveno v XP získávání IP z DHCP, tak mi to přidělí normálně nějaké to číslo, jak je nastaveno v APčku mezi xxx.xxx.xxx.100 - xxx.xxx.xxx.200, když to mám ale nastavené ve Vistách, tak to IP je naprosto jakékoliv a nesouvisí vůbec s tím nastaveným tvarem(jakože první tři čísla jsou vždy shodné a poslední je v rozsahu 100-200). Já bych ty Visty... 
- Aros
- Začátečník

Hm, je to celé jakési divné... Tak třeba teďka se mi to tak nějak na chvíli připokilo, že to psalo připojení i k internetu, ale ten ve skutečnosti nefičel, akorát tam ve statusu naskočilo 1024 přijatých paketů, tedy celkem novinka... Ale teď už to zas nedělá nic. Prostě k té síti nejsem připojen nejspíš jako vůbec, protože ostatní PC stejně nevidím... Já bych to viděl na GIGABYTÍ ovladače + WinVista = popleti. ACH jo.
//edit: no dobře, tak já už ten edit, začnu používat... Je to poděl, a za všechno nejspíš může GIGABYTE. Nějak záhadně se mi to povedlo opravdu připojit, jenže pakety odchází jen občas. Prostě tak s intervalem 10 sekund to vždy něco udělá a pak zase pauza... A navíc je to děsně pomalé, a na stránkách to většinou najede jen text a obrázky prostě ne, protože to trvá moc dlouho... Třeba seznam jakštakš, sice rozsypaně, ale přece, najede, ale stránka PCT skončí na modrém pozadí jen s logem PCTuning. Konec. Hledal jsem na zahraničních fórech a zdá se, že nejsem jediný, kdo má problém s Vistami a GIGABYTE Wi-Fi adaptérem...
//edit: no dobře, tak já už ten edit, začnu používat... Je to poděl, a za všechno nejspíš může GIGABYTE. Nějak záhadně se mi to povedlo opravdu připojit, jenže pakety odchází jen občas. Prostě tak s intervalem 10 sekund to vždy něco udělá a pak zase pauza... A navíc je to děsně pomalé, a na stránkách to většinou najede jen text a obrázky prostě ne, protože to trvá moc dlouho... Třeba seznam jakštakš, sice rozsypaně, ale přece, najede, ale stránka PCT skončí na modrém pozadí jen s logem PCTuning. Konec. Hledal jsem na zahraničních fórech a zdá se, že nejsem jediný, kdo má problém s Vistami a GIGABYTE Wi-Fi adaptérem...
- Aros
- Začátečník

Tak napadá někoho, něco jiného než si pořídit novou síťovku jiného výrobce?