Laser z CD/DVD vypalovaci mechaniky
- *CANIS*
- Nováček
Laser z CD/DVD vypalovaci mechaniky
Zdravim,prosim o radu ohledne zapojeni laseru z machaniky.
Jde mi hlavne o to,jaky odpor pred laserdiodu zapojit a taky jakym napetim napajet.
Chci se jeste zeptat,jestli je mozne pouzit puvodni cocku z laseru pro vypalovani do plastu nebo zapaleni sirky.
Diky.
Jde mi hlavne o to,jaky odpor pred laserdiodu zapojit a taky jakym napetim napajet.
Chci se jeste zeptat,jestli je mozne pouzit puvodni cocku z laseru pro vypalovani do plastu nebo zapaleni sirky.
Diky.
- srna
- Středně pokročilý
- Spo.On
- Začátečník
-
Re: Laser z CD/DVD vypalovaci mechaniky
Proč nepoužiješ strýčka googla??? Takové lamy které neumí zadat "laser z vypalovačky" do vyhledávače mě dokážou vytočit.
- *CANIS*
- Nováček
spamy a lamy si nech,az pujdes svetem,to za prve a za druhe,google jsem zkousel,neco mi to naslo,ale chci to kdyztak slyset od nekoho,kdo to delal a ne nejaky navodik z googlu,vymysleny horkou jehlou..
- srna
- Středně pokročilý
ja osobne jsem odzkousel ten prvni.....ale bohuzel nemam cocky...ale faktem je, ze krome predradneho odporu jsem pouzil laboratorni zdroj, kde jsem nastavil 12V a 85mA, LEDky by se mely napajet ze zdroje proudu a ne napeti, tzn. pouhy odpor neni idealni
- petr_
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
já zkoušel zdroj proudu, cca 120mA.Jinak nejomptimálnější pro kontinuální provoz je zpětnovazební zapojení, LD v pouzdře obsahuje ještě fotodiodu pro poměrné snímíní výstup, takže se tím dají kompenzovat i změny dané třeba tměnou teploty a tím i pracovního bodu.V púodstatě je to jediná možnost, jak diodu z dlouhodobého hlediska nezničit.
NTB: 13" MacBook Air mid. 2013, Haswell i7-4650U, 8GB LPDDR3, 256GB SSD
PC: Xeon 5550, 6GB DDR3, geforce 8800GTS 640MB
PC: Xeon 5550, 6GB DDR3, geforce 8800GTS 640MB
- Trinom
- Čestný člen
- Kontaktovat uživatele:
hoď schéma, teď si přesně nevybavuju, co myslíš.
Measure With Micrometer, Mark With Chalk, Cut With Ax.....................TDI = Ten Dým Ignoruj
- NEONET
- Středně pokročilý
abychom tento laser rozchodili naplno, nepotrebujeme jenom LM387 a krmit to, to musite budit poradne
MB: Gigabyte P35-DS3R *|*CPU: Intel C2D E6850 @ 3.6Ghz *|*RAM: 4GB @ 800Mhz CL4 *|*GPU:Radeon HD3850@730/2048MHz *|* Windows 8 x64
- €agle
- Středně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Pokud už s tím chceš experimentovat, tak doporučuju se okruhem vyhnout laserům v IR spektru, pač tam přijdeš o zrak, ani nevíš jak, doslova. A vůbec, pokud se ptáš jaký odpor zapojit před diodu, aby si mohl pálit plasty, tak bych se být tebou držel dál od čehokoli silnějšího než 5mW. Jinak nejlepší je použít diodu z DVD vypalovačky (jsou silnější než v CD, navíc ve viditelném spektru), dohledat k ní datasheet (tím se zjistí požadované proudy/napětí) a postavit pořádný driver (nejlépe zpětnovazební, jak píše petr_, s udržováním teploty přes TEC už je to luxus ). A hlavně play safe, jak vůči sobě, tak vůči okolí...
Eagle3D Engine under developement
Hledáme do firmy schopného ASP/VB.NET/C# programátora, více po SZ
Hledáme do firmy schopného ASP/VB.NET/C# programátora, více po SZ