Tepelne cidlo
- Barthez011
- Nováček

-
Tepelne cidlo
Zdravim,
potreboval bych poradit. Mam desku Intel socket 478 mPGA a na ni Pentium 4 Northwood 2.8 GHz. Chystam se vymenit chlazeni cpu (za mene hlucne), ale problem je v tom, ze procesor nema teplotni cidlo, tedy bych nemohl sledovat, jaka je teplota procesoru po vymene chlazeni. Existuje nejake reseni jak tento problem vyresit? Dik moc za pomoc.
potreboval bych poradit. Mam desku Intel socket 478 mPGA a na ni Pentium 4 Northwood 2.8 GHz. Chystam se vymenit chlazeni cpu (za mene hlucne), ale problem je v tom, ze procesor nema teplotni cidlo, tedy bych nemohl sledovat, jaka je teplota procesoru po vymene chlazeni. Existuje nejake reseni jak tento problem vyresit? Dik moc za pomoc.
- viky58
- Černá karta

-
Re: Tepelne cidlo
koupit externi teplomněr do PC (googlee) a dívat se po takovém co má ploché čidla , aby šlo budto zapasovat mezi chladič a CPU nebo do chladiče udělat frzkou drážku na čidlo mírně nad cpu
a tedka mně tak napadá neukazuje nahodou tvoje deska teplotu CPU ???
a tedka mně tak napadá neukazuje nahodou tvoje deska teplotu CPU ???
Naposledy upravil(a) viky58 dne úte 20. led 2009, 07:49, celkem upraveno 1 x.
- Barthez011
- Nováček

-
Omlouvám se tedy, že jsem téma vložil do špatné sekce.
Neukazuje to vubec nic, Bios je od Dellu, v tom je max. informace o frekvenci procesoru a nic vic a kdyz jsem zkousel ruzny programy, ktere zobrazuji informace o teplotach (napr. SpeedFan), tak u procesoru to neukazuje nic nebo to skonci chybou, ze senzor teploty procesoru nelze inicializovat.
Neukazuje to vubec nic, Bios je od Dellu, v tom je max. informace o frekvenci procesoru a nic vic a kdyz jsem zkousel ruzny programy, ktere zobrazuji informace o teplotach (napr. SpeedFan), tak u procesoru to neukazuje nic nebo to skonci chybou, ze senzor teploty procesoru nelze inicializovat.
- viky58
- Černá karta

-
skoušel si everest nebo core temp ??
- Krteq
- Středně pokročilý

-
Northwood teplotní čidlo obsahuje...Barthez011 píše:...problem je v tom, ze procesor nema teplotni cidlo...
...otázkou je, jestli údaje z něj dokáže deska číst. Zkus se podívat do BIOSu, jestli máš zapnutou podporu thermal monitoringu. Jaká je to základní deska?Intel píše:Thermal Monitor Implementation
On the Pentium 4 processor with 512-KB L2 cache on 0.13 micron process (NorthWood), the Thermal Monitor is integrated into the processor silicon. The Thermal Monitor includes a highly accurate on-die temperature sensing circuit, a signal (PROCHOT#) that indicates the processor has reached its maximum operating temperature, registers to determine status, and a thermal control circuit that can reduce processor temperature by controlling the duty cycle of the processor clocks.
Jinak není se za co omlouvat, napsal jsi to do správné sekce
- viky58
- Černá karta

-
Krteq : srory za to že sem mu napsal že to dal do špatné sekce ,sem se seknul
- Barthez011
- Nováček

-
Zkoušel jsem oba dva programy..ani jeden teplotu neukazuje..Včera sem jenom pro zajímavost rozdělat bednu a zjistil jsem, že senzor je dokonce i na chlazení cpu..ale ani z tohoto senzoru informace netečou..
viky58 píše:skoušel si everest nebo core temp ??
- Barthez011
- Nováček

-
Deska: Manufacturer: Dell Computer Corp., Model: 0X1078, Name: Dell Optiplex GX270, Chipset: Intel i865P/PE/G/i848PKrteq píše:Northwood teplotní čidlo obsahuje...Barthez011 píše:...problem je v tom, ze procesor nema teplotni cidlo......otázkou je, jestli údaje z něj dokáže deska číst. Zkus se podívat do BIOSu, jestli máš zapnutou podporu thermal monitoringu. Jaká je to základní deska?Intel píše:Thermal Monitor Implementation
On the Pentium 4 processor with 512-KB L2 cache on 0.13 micron process (NorthWood), the Thermal Monitor is integrated into the processor silicon. The Thermal Monitor includes a highly accurate on-die temperature sensing circuit, a signal (PROCHOT#) that indicates the processor has reached its maximum operating temperature, registers to determine status, and a thermal control circuit that can reduce processor temperature by controlling the duty cycle of the processor clocks.
Jinak není se za co omlouvat, napsal jsi to do správné sekce