SSD vs Torrent

Vše kolem disků bez pohyblivých částí - SSD, flash, nand, atp.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
lordmystic
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

SSD vs Torrent

Příspěvek od lordmystic »

Zkušenosti s funkčností a rychlostí torrentu na SSD discích?

Nemáte někdo zkušenosti s používáním torrentu na SSD discích. Jde mi o to, že mám 1TB disk, ale pokud více využívám torrent a po delší dobu - i několik dní v kuse, mám strach a první problémy s diskem. Stále čte velké množství malých dat, tedy hodně velký seek a občas mi spadne a mám poškozená data.

Proto předpokládám že by mohl SSD pomoci. Vím ale, že má občas problémy s menšími soubory a např. také když je hodně zaplněn. Nejde mi o max. rychlost, ale spíše o stabilitu a spolehlivost. A nulová přístupová doba SSD by mohla být lepší pro torrent - tak odhaduji pouze... Byl bych rád kdyby mi to někdo mohl potvrdit že torrent není problém. Díky moc.

PS - proč chci SSD je také skutečnost, že se jedná o HTPC, tedy hlučnost je velká priorita.
Aigor
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: SSD vs Torrent

Příspěvek od Aigor »

Spolu s problémy SSD a jejich mizernou životností bych to jako dobrou cestu zatím neviděl.
Nevím kolik toho stahuješ, ale šel bych cestou RAMDisku a na HDD ukládat až hotový data.
lordmystic
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

No díky velikosti nelze RAM disk použít. Ohledně SSD jsem zjistil, že s JMicronem hodně lagují (mají malou cahce) a to je většina levnějších disků. Potřeboval bych kapacitu tak 64GB s cenou do 10k. Pokud by jste někdo měl tip na osvědčený dražší SSD který je bez problému v této cenové hladině, bylo by to super...
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

spíš než SSD bych řešil primární problém - tedy to že ten disk "spadne a máš poškozená data" - zkus to spíš líp popsat. třeba já mám pro torrenty zvláštní 320GB disk, a nebyl s tím sebemenší problém, nikdy.
Pfizer & Moderna inside
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)
lordmystic
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Jde mi o to že mám HTPC v obýváku na sledování TV. Mám tam dva plné 1TB disky a jeden z nich je systémový. Když mi běží torrent, disk stále pracuje a to poměrně hodně a hlavně seekuje. Fyzicky poškozený zatím není, ale mám tam poškozené rejstříky a konzistenci dat a to hlavně po modrých smrtích které občas nastanou.

Zde mi přišlo vhodné navíc přidat SSD, protože klasický další disk se mi tam za a) nevejde a za b) bude zase hlučnější celá mašina. SSD se vejde a bude absolutně tichej. Bych nad tím vůbec nepřemýšlel a hned bych ho koupil, ale jak říkám, čtu spousty problému s lagováním SSD při současném čtení či zápisu. Proto bych rád znal praktické zkušenosti jak funguje torrent na SSD...
Johny_wasalsky
Nováček
Nováček

Příspěvek od Johny_wasalsky »

pokud máte XP tak si přepněte v ovladači pro disk rychlost na RYCHLÉ ODEBRÁNÍ -
Johny_wasalsky
Nováček
Nováček

Příspěvek od Johny_wasalsky »

pokud máte XP tak si přepněte v ovladači pro disk na RYCHLÉ ODEBRÁNÍ - to vypne cache, disk se tím hodně zpomalí protože pak přímo zapisuje a tak se data neztrácejí - to už mám odskoušené, když se systém hroutil, tak při přepnutí tohohle přestali mizet soubory...
Igoreso
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Igoreso »

SSD bych na torrent nepouzil uz kuli zivotnosti..
to radsi tichej normalni HDD.
treba WD10EVDS od WD je urcen to Mediatanku a je ultra richej,ani seek neni slyset..
AMD Ryzen 7 5800X / 32GB DDR4 3600MHz CL16 / RX 6700 10G / SSD FireCuda 530 2TB - PCI-E 4 / TUF GAMING B550-PLUS /
lordmystic
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

už jsem to vyřešil pomocí notebookového rychlého disku od wd a zatím max. spokojenost. dnes kvůli ceně a velikosti ideální notebookový disk pro htpc!
Odpovědět

Zpět na „SSD a flash disky“