SSD vs Torrent
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- lordmystic
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
SSD vs Torrent
Zkušenosti s funkčností a rychlostí torrentu na SSD discích?
Nemáte někdo zkušenosti s používáním torrentu na SSD discích. Jde mi o to, že mám 1TB disk, ale pokud více využívám torrent a po delší dobu - i několik dní v kuse, mám strach a první problémy s diskem. Stále čte velké množství malých dat, tedy hodně velký seek a občas mi spadne a mám poškozená data.
Proto předpokládám že by mohl SSD pomoci. Vím ale, že má občas problémy s menšími soubory a např. také když je hodně zaplněn. Nejde mi o max. rychlost, ale spíše o stabilitu a spolehlivost. A nulová přístupová doba SSD by mohla být lepší pro torrent - tak odhaduji pouze... Byl bych rád kdyby mi to někdo mohl potvrdit že torrent není problém. Díky moc.
PS - proč chci SSD je také skutečnost, že se jedná o HTPC, tedy hlučnost je velká priorita.
Nemáte někdo zkušenosti s používáním torrentu na SSD discích. Jde mi o to, že mám 1TB disk, ale pokud více využívám torrent a po delší dobu - i několik dní v kuse, mám strach a první problémy s diskem. Stále čte velké množství malých dat, tedy hodně velký seek a občas mi spadne a mám poškozená data.
Proto předpokládám že by mohl SSD pomoci. Vím ale, že má občas problémy s menšími soubory a např. také když je hodně zaplněn. Nejde mi o max. rychlost, ale spíše o stabilitu a spolehlivost. A nulová přístupová doba SSD by mohla být lepší pro torrent - tak odhaduji pouze... Byl bych rád kdyby mi to někdo mohl potvrdit že torrent není problém. Díky moc.
PS - proč chci SSD je také skutečnost, že se jedná o HTPC, tedy hlučnost je velká priorita.
- Aigor
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Re: SSD vs Torrent
Spolu s problémy SSD a jejich mizernou životností bych to jako dobrou cestu zatím neviděl.
Nevím kolik toho stahuješ, ale šel bych cestou RAMDisku a na HDD ukládat až hotový data.
Nevím kolik toho stahuješ, ale šel bych cestou RAMDisku a na HDD ukládat až hotový data.
- lordmystic
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
No díky velikosti nelze RAM disk použít. Ohledně SSD jsem zjistil, že s JMicronem hodně lagují (mají malou cahce) a to je většina levnějších disků. Potřeboval bych kapacitu tak 64GB s cenou do 10k. Pokud by jste někdo měl tip na osvědčený dražší SSD který je bez problému v této cenové hladině, bylo by to super...
- zombux
- Odborník PCT
spíš než SSD bych řešil primární problém - tedy to že ten disk "spadne a máš poškozená data" - zkus to spíš líp popsat. třeba já mám pro torrenty zvláštní 320GB disk, a nebyl s tím sebemenší problém, nikdy.
Pfizer & Moderna inside
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)
ignorelist: mimo jiné všechny kremrole (danny1691, Lokomotiva, CZECHYa, pavel2003, shorty25, ajtak, stepan001, ulver, brambora81, CZ_viper, tielka a pár dalších exotů)
- lordmystic
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Jde mi o to že mám HTPC v obýváku na sledování TV. Mám tam dva plné 1TB disky a jeden z nich je systémový. Když mi běží torrent, disk stále pracuje a to poměrně hodně a hlavně seekuje. Fyzicky poškozený zatím není, ale mám tam poškozené rejstříky a konzistenci dat a to hlavně po modrých smrtích které občas nastanou.
Zde mi přišlo vhodné navíc přidat SSD, protože klasický další disk se mi tam za a) nevejde a za b) bude zase hlučnější celá mašina. SSD se vejde a bude absolutně tichej. Bych nad tím vůbec nepřemýšlel a hned bych ho koupil, ale jak říkám, čtu spousty problému s lagováním SSD při současném čtení či zápisu. Proto bych rád znal praktické zkušenosti jak funguje torrent na SSD...
Zde mi přišlo vhodné navíc přidat SSD, protože klasický další disk se mi tam za a) nevejde a za b) bude zase hlučnější celá mašina. SSD se vejde a bude absolutně tichej. Bych nad tím vůbec nepřemýšlel a hned bych ho koupil, ale jak říkám, čtu spousty problému s lagováním SSD při současném čtení či zápisu. Proto bych rád znal praktické zkušenosti jak funguje torrent na SSD...
- Johny_wasalsky
- Nováček
-
pokud máte XP tak si přepněte v ovladači pro disk rychlost na RYCHLÉ ODEBRÁNÍ -
- Johny_wasalsky
- Nováček
-
pokud máte XP tak si přepněte v ovladači pro disk na RYCHLÉ ODEBRÁNÍ - to vypne cache, disk se tím hodně zpomalí protože pak přímo zapisuje a tak se data neztrácejí - to už mám odskoušené, když se systém hroutil, tak při přepnutí tohohle přestali mizet soubory...
- Igoreso
- Moderátor
-
- Kontaktovat uživatele:
SSD bych na torrent nepouzil uz kuli zivotnosti..
to radsi tichej normalni HDD.
treba WD10EVDS od WD je urcen to Mediatanku a je ultra richej,ani seek neni slyset..
to radsi tichej normalni HDD.
treba WD10EVDS od WD je urcen to Mediatanku a je ultra richej,ani seek neni slyset..
AMD Ryzen 7 5800X / 32GB DDR4 3600MHz CL16 / RX 6700 10G / SSD FireCuda 530 2TB - PCI-E 4 / TUF GAMING B550-PLUS /
- lordmystic
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
už jsem to vyřešil pomocí notebookového rychlého disku od wd a zatím max. spokojenost. dnes kvůli ceně a velikosti ideální notebookový disk pro htpc!