A co Z80

Procesory jako Cyrix MII, VIA C3 či Transmeta Crusoe.

Moderátoři: Eddward, Baneshee

Dr Meduza
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

A co Z80

Příspěvek od Dr Meduza »

:-D :-D :-D
Máte-li zájem o levnou laserovou operaci očí, přiložte bulvy k obrazovce
miho
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od miho »

Ja mam :) Ovsem overclockovat jsem nezkousel.
Dr Meduza
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Dr Meduza »

Mozna i nekolik set KHz 8)
G.O'S
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Ja mam doma taky ...

Příspěvek od G.O'S »

Ja mam doma taky Z80A Zilog (3,5 Mhz ) 8 bit, 128kB Ram, 32kB Rom
grafika 32x24 text rezim, 256 x 192 graf. rezim 16 barev, 3 audio kanaly, zvuk RS232/MIDI, System Basic, CP/M 2.2. No proste ZX Spectum 128, az na to, ze uz nefunguje. Skoda. :old6: To byl stroj. Kde se na nej hrabu dnes. Athlon XP 2100+, 512 MB DDR400, 80GB HDD 8MB Cache 7200ot., ATI RADEON 9100 64MB, Zvuk 5.1 ALC650, OS Win98/Me, Win2K/XP, Linux 9.1 Mandrake/Redhat. Ty OS se u me dost casto meni a stridaji. :-D
GigaByte MA790GP-DS4H, AMD Phenom II X4 965 Black Edition, CoolerMaster Hyper 212, 4xKingston HyperX 2GB 1066 DDR2 CL5, ASUS EAH6870 ATI Radeon HD 6870 1GB DDR5, SSD Patriot Pyro 120GB, HDD Samsung SpinPoint F3 HD502HJ, 500 GB, 7200ot/min, SATA II, atd. atd. atd.
Asimov
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Asimov »

Měl sem ho v Sharpovi MZ-821, to byl panečku kazeťák :roll: měl vychytávky jako 64 barev a ten zvuk....mmmmm. 512 kB ROM + 64 kB RAM. No dělo. :P Kde jsou ty časy Saboteura a Boulder Dashe. :)
Mican
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mican »

Asimov píše:Měl sem ho v Sharpovi MZ-821, to byl panečku kazeťák... 512 kB ROM
512kB? To asi ne, vždyť se tam i basic dobrával z kazety.
Asimov
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Asimov »

To asi jo. nebyl to standard, ale zezadu byl šupl na dvě karty s další pamětí......
Tpol7
Nováček
Nováček

Příspěvek od Tpol7 »

Ja jsem si doma ze Z80 naprogramoval paradni hodinky + budik. A jeste tam mam diar na telefoni cisla a synchronizaci s PC.

Paradni procesor,kdyz se to snim umi.Kazdy ho vidi dene v akci kdyz si chcete dat treba kafe v automatu tak co myslite ze ten automat ridi ;)
g-m.name
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od g-m.name »

:) ja len tak, ze si pamatam, ked som mal na Game z povodnych 80 az 128kb ram. to som bol macher! a ked som na Sample Trackeri zacal pouzivat 8-bit d/a prevodnik, tak to uz bol stroj. a vobec nehovorim o tom, ze mat k tomu este 2xD80 s povodnych 720kb ´overclocknute´ :-D na 860... no jezisi, to bol stroj. mimochodom, nahanam funkcne demo MQM 5 vo formate tap, z80, tzx alebo tak nieco podobne.
Johan
Nováček
Nováček

Příspěvek od Johan »

Mé zlaté časy Didaktiku M20 s FDD.To jsem byl největší king na sidlišti ... Ty probdělé noci u hry Savage, otlačené prsty od joysticku při R-type, a vzrušení ze hry Great Escape ... Jó, nostalgie ... Chce se mi plakat... :-D
AMD XP 2200+,1024MB RAM DDR400Mhz,MB Soltek KT600C,WD 120GB 8MB Cache 7200ot.,Seagate 40GB,MSI Ge-Force4 Ti 4600 128MB ViVo,SB Audigy2,CD-RW BENQ 52x32x52,Net. Realtek RTL8139,Win XP Profi.SP2.
wolf00
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

mz821

Příspěvek od wolf00 »

ja mel sharpa mz821,mel 64kb ram,2vstupy na jostik,1lpt,zabudovanej magnetak.tuha poloprofi klavesnice.skvelej stroj,pohanel ho cpu zx80 a jel
na 4mhz!
--------------------------------------------------------------------------------------
jeste mam doma fotku jak si sharp upravil jeden clovek.milej pocitac vzal a vsechno prendal do miditoweru z pc,pridal tam 3,5mechaniku a 5,4mechaniku,barevnej monitor,tiskarna,jostik a skener.rok1990.
jestli najdu fotku tak ji sem dam.
na prvni pohled clovek nepozna ze to neni pc...
pitrysek.k
Nováček
Nováček

Příspěvek od pitrysek.k »

Já mám doted domá můj didaktik gama se z80kou. Jen bych ho chtěl něja propojit s PC nebo kněmu alespoň připojit FDD3,5 a přehrát na ní všechny hry a programy z kazet nemáte stím někdo zkušenost?
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Mně se doma jedna Z80 válí. :-) Vymontoval jsem to ze zbytků mýho starýho dobrýho PMDčka... :-)
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
wolf00
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wolf00 »

z zx80 spectrum cili klasickej gumak jde programy prehrat do pc pomoci vystupu na zvukove karte ale ted nevim ktery to je...
pitrysek.k
Nováček
Nováček

Příspěvek od pitrysek.k »

Tpol7 píše:Ja jsem si doma ze Z80 naprogramoval paradni hodinky + budik. A jeste tam mam diar na telefoni cisla a synchronizaci s PC.

Paradni procesor,kdyz se to snim umi.Kazdy ho vidi dene v akci kdyz si chcete dat treba kafe v automatu tak co myslite ze ten automat ridi ;)
Můžeš mi poradit jak se dá synchronizovat Didaktik s PC. A ještě nevíš jak k didaktiku připojit FDD3,5 aby se naní dalo ukládat a nahrávat.
Mican
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mican »

TomV píše:Mně se doma jedna Z80 válí. :-) Vymontoval jsem to ze zbytků mýho starýho dobrýho PMDčka... :-)
V PMD85 nebylo Z80, ale MHB8080A :-)
TomV
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomV »

Mican píše:
TomV píše:Mně se doma jedna Z80 válí. :-) Vymontoval jsem to ze zbytků mýho starýho dobrýho PMDčka... :-)
V PMD85 nebylo Z80, ale MHB8080A :-)
Ježiš, já mám teda zkraty... :oops: Sorry, samozřejmě že tam bylo 8080A... Nevim, proč jsem měl vsugerovanou tu Z80... :oops: :roll:
The problem has been eaten.Obrázek
Vanilkovou do velkýho kornoutu bych prosil... hodně velkýho... hodně vanilkovou
DeeDee_KL
Nováček
Nováček

heleeee....

Příspěvek od DeeDee_KL »

SHARP MZ-821/1500 mám doma už od dětství.. a 64 barev neuměl ....

uměl (v základu) :
320x200x8
640x400x2

po rozšíření o 16kB VRAM (tehdá neskutečně drahejch) :
320x200x16 (ale stejně to nikdo nepoužíval páč to bylo pomalý)
340x400x4 (joo to už bylo něco)

s těma pamětma to bylo takhle :

16kB ROM
64kB RAM

ALE šlo to rožšířit až na 1 MB ... a to pak bylo dělo... jen to mělo tu chybu že nešlo pracovat s celou pamětí najednou ale po 64kB blocích... trošku na palici ale šlo to :-)

podle současníku byl SHARP jeden z počítačů na špičce osmibitový technologie .... a to díky onomu Z-80A.... jestliže si přečtete ty parametry grafiky tak vidíte že to je (skoro) IBM standard .... jediný jeho mínus byl zvuk.. zatimco Atárko mělo Yamahu OPL syntetizátor .. tak sharp to resil vsechno na CPU (a podle toho to taky znělo podivně)

a Zilog Z-80A je jeden z nejlepších proců co kdy spatřily sětlo světa ....
v dnešní době se na tehdejší výdobytky techniky nic nehrabe ....
sláva 8bitům .... čest jejich památce...
Dr Meduza
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Dr Meduza »

Ja sem v supliku nasel naky 8080 a Z80 integrace :-D 8) co ja vsechno nemam :lol:
mhl
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od mhl »

Dr Meduza píše:Ja sem v supliku nasel naky 8080 a Z80 integrace :-D 8) co ja vsechno nemam :lol:
takový krámy sem už dávno vyhodil...spíš to dřív udělal tata, ale je možný že u bráchy v pokoji bych ještě něco našel...ten tam má krámů... :)
Odpovědět

Zpět na „Ostatní procesory“