Vlastni server - pres router ?!

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
IMI
Začátečník
Začátečník

Vlastni server - pres router ?!

Příspěvek od IMI »

Caute mam pripojeni od GTSNovera od nich jsem dostal i router znacky Zyxel. Z routeru to vede do switchu, a znich vedou kabely po celym byte, kde se pripojuji notebooky a pocitace. Automaticky se kazdemu pridely nejaka vnitrni IP 192.168.1.30 ,32 ,33 ,34,35 ,36 ,37 ,38 ...Problem je ten ze jakmile si chci zalozit vlastni server nebo aby se proste nekdo pripojil ke mne zkrz nejaky software, ci FTP, tak nic. Pokazde kdyz zalozim nejaky herin server napriklad CoD 2,4. Tak mi to napise ze server bezi na 192.168.1.33:"port" ...Ale normalne se ke mne pripojuji lidi z internetu !!, ale kdyz sam zkusim treba do HLSW zadat svou vnejsi IP a port tak se to cini jako TimeOut, nebo neaktivni.

A tak se tedy ptam jak umoznit aby jsem byl normalne dostupny ? Nebo jak zjistim svou pravou adresu na ktere bezi server ? Kdyz se tam pripojuji lidi tak nejaka musi byt.
Ip mam samozrejmne statickou.

Diky
Weslo
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Vlastni server - pres router ?!

Příspěvek od Weslo »

musíš si k sobě na pc přesměrovat porty na kterých server běží.
AMD Ryzen 7 8700F 4100Mhz| XPG Levante X 240 | ASUS TUF GAMING B650M |64GB Corsair DDR5 5000Mhz | Gigabyte Radeon RX7600 16GB OC | 2x Samsung 980PRO 512GB + 2x2TB WDC WD20EZFX | Lian-Li O11 Dynamic Mini | Corsair SF-450 | 32" Dell S3222DGM | Synology DS223j + 2x6TB WD Red RAID1
IMI
Začátečník
Začátečník

Re: Vlastni server - pres router ?!

Příspěvek od IMI »

No to prave mam uplne vsechny presmerovane k sobe. Ale porad jako aktivni se jevi jen lokalni :P, jakmile zadam verejnou tak proste nic ..
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“