Ahoj,
Mám takový problém. Mám 2 počítače - jeden normální PC (windows XP) ... tady je napojený internet přímo z modemu.
- druhý počítač je notebook a je na něm windows vista
Jde o to, že bych chtěl mít teď internet na notebooku (je jedno, že na normalním PC internet nebude), ale nevím jak to nastavit.
Když zadám normálně IPčka a DNS tak to nejde, ale když to samý udělám s noťasem u kámoša, kterej má PC připojenej přes router (použiju jeho IP) tak to jde.
Díky za odpovědi.
Problem s internetem
Moderátor: Don
- Svozilek
- Nováček

-
- Weslo
- Středně pokročilý

Re: Problem s internetem
a co máš za net?
AMD Ryzen 7 8700F 4100Mhz| XPG Levante X 240 | ASUS TUF GAMING B650M |64GB Corsair DDR5 5000Mhz | Gigabyte Radeon RX7600 16GB OC | 2x Samsung 980PRO 512GB + 2x2TB WDC WD20EZFX | Lian-Li O11 Dynamic Mini | Corsair SF-450 | 32" Dell S3222DGM | Synology DS223j + 2x6TB WD Red RAID1
- chz
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Problem s internetem
predpokladam, ze to bude UPC, pripadne nejaky ISP, ktery si vede zaznam, jaka MAC adresa se na ten net pripojuje a jinou tam nepusti. Pokud tam mas nejaky modem, tak ho na chvilku vypni(udavaji 5minut) a zase zapni pricemz ntb musi byt pripojen. Pokud jde opravdu o UPC, tak timto se povolena MAC adresa prepise na ntb a melo by to fungovat. Pokud jde o nejakeho mistniho ISP, tak to muze mit jinak, to bude potreba se dotazat na jejich infolince.
A u kamarada ti to pujde v pohode, protoze co jsem pochopil, on tam ma nejaky vlastni router a tam si muze zarizenich pripojit kolik se mu zachce.
A u kamarada ti to pujde v pohode, protoze co jsem pochopil, on tam ma nejaky vlastni router a tam si muze zarizenich pripojit kolik se mu zachce.
Intel Core i7 920 - ASUS P6T - 3x 2GB DDR3 OCZ 1600MHz - Gigabyte GF 9800GTX - 2x WD Raptor 150GB RAID0 - Spire Rockeeter IV 600W - Case Lian-Li A-70B