Jak vytvořit images v Alcoholu 120%

Nero, Clone CD a další programy k vypalování a diagnostice.
Odpovědět
Vocko
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Jak vytvořit images v Alcoholu 120%

Příspěvek od Vocko »

jak udelam image z mafie delam to v alcoholu a pise to Chyba cteni sektoru *** hvezdicky jsou cisla

//Bathory: Upravil jsem ti nadpis! Chtělo by to trochu kultury do toho umírání :dry:
CPU - Intel Core i5-11400 - Arctic Freezer 7 X CO MB - ASUS PRIME B560M-A RAM - 2x Transcend 8GB DDR4 2666 CL19 GPU - MSI nVidia GTX 1060 3GB iGPU - Intel UHD Graphics 730 HDD1 -HSK Hynix PC801 1TB HDD2 - Kingston NV1, M.2 - 500GB CASE - 1stCool STEP 2, USB 3.0, černá ZDROJ - 1stCool White Storm - 450W Monitor - LCD 22" Samsung
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Mafie má jestli se nepletu SafeDisk 2.7, takže v Alcoholu stačí vybrat z profilu SafeDisk 2/3 a načteš image a potom na stejný profil vypálíš. Při pálení doporučuju snížit rychlost na 4x.

Jestli ti to bude dál psát při načítaní chyba čtení sektoru, tak to může snamenat dvě věci.

- poškozené médium
- mechanika neumí číst vadné sektory
- nepálíš z origináílu, protože z již vytvořené kopie se strašně špatně dělají dalšího kopie a 90% vypalovaček to neumí, (ale tento případ tady řešit nebudeme, protože to je nelegální)

Mechanika je ta LG, nebo jsi to dělal v něčem jiném?
Bathory
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Spíš si myslím, že to je OK (chyby v sektorech 1-cca11000). Ty chyby při načítání jsou "druhem" ochrany. V tom je právě kouzlo těchto programů, že dokážou "chyby" přečíst i pak vypálit.
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Samozřejmě, že vadný sektory jsou jednou ze součástí ochrany SafeDisku a musí se zpětně vypálit. Já měl za to, že mu to nechce přečíst.

btw: tyhle novější SafeDisky od 2 výš už nemají tolik vadných sektorů, jako měli ty první verze, tam si člověk opravdu pošmák a cd načítal 3-4 hodiny, to už dnes není ani pravda, za pár minut je všechno hotový :roll:
Naposledy upravil(a) Bathory dne sob 5. úno 2005, 13:59, celkem upraveno 1 x.
Bathory
JanHavlicek
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od JanHavlicek »

Když už jsme u té Mafie, mám taky problém, ale trochu jinej. Když mě instalátor vyzve k vložení druhého CD a já ho vložím, celý se to sekne a nejde to ukončit ani ve správci úloh. Nevíte jak to nainstalovat ?
Zkoušel jsem to načítat v mechanikách : Samsung DVD-ROM SD-616, Samsung CD-RW SW-248, Samsung CD-RW SW-252 a QSI 242 (u taťky v notebooku)
Dell Inspiron 6400, HP mini 5103, Nokia E71, Nokia E75, HTC HD2
Vocko
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vocko »

Bathory píše:Mafie má jestli se nepletu SafeDisk 2.7, takže v Alcoholu stačí vybrat z profilu SafeDisk 2/3 a načteš image a potom na stejný profil vypálíš. Při pálení doporučuju snížit rychlost na 4x.

Jestli ti to bude dál psát při načítaní chyba čtení sektoru, tak to může snamenat dvě věci.

- poškozené médium
- mechanika neumí číst vadné sektory
- nepálíš z origináílu, protože z již vytvořené kopie se strašně špatně dělají dalšího kopie a 90% vypalovaček to neumí, (ale tento případ tady řešit nebudeme, protože to je nelegální)

Mechanika je ta LG, nebo jsi to dělal v něčem jiném?
JJ je to ta LG
Dík za odpověď zase sem o trochu chytřejší :-D
CPU - Intel Core i5-11400 - Arctic Freezer 7 X CO MB - ASUS PRIME B560M-A RAM - 2x Transcend 8GB DDR4 2666 CL19 GPU - MSI nVidia GTX 1060 3GB iGPU - Intel UHD Graphics 730 HDD1 -HSK Hynix PC801 1TB HDD2 - Kingston NV1, M.2 - 500GB CASE - 1stCool STEP 2, USB 3.0, černá ZDROJ - 1stCool White Storm - 450W Monitor - LCD 22" Samsung
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

JanHavlicek píše:Když už jsme u té Mafie, mám taky problém, ale trochu jinej. Když mě instalátor vyzve k vložení druhého CD a já ho vložím, celý se to sekne a nejde to ukončit ani ve správci úloh. Nevíte jak to nainstalovat ?
Zkoušel jsem to načítat v mechanikách : Samsung DVD-ROM SD-616, Samsung CD-RW SW-248, Samsung CD-RW SW-252 a QSI 242 (u taťky v notebooku)
Vždyť máš Plextora :shock: , dej to do něj! :)

Mafie má 3 instalační CD a na každém je SafeDisk 2.7. Většina ostatních více CDčkových her používá ochranu pouze na spouštěcí CD, protože ochrana se detekuje pouze na něm.
U Mafie to má jediný význam a to v prodloužení celkové kopírovací doby právě qůly vadným sektorům na disku.

Jsou mechaniky, které bohužel nedokáží správně načíst vadné sektory SafeDisk jako takový a to může být klidně tvůj případ. Vyzkoušej toho Plextora!
Další věc je instalátor. Může se stát, že se 1 disk nenainstaluje celý, protože mechanika nedokáže načíst nějaká data, program to ale považuje za hotové a požádá o vložení dalšího disku, kde po ověření dojde k chybě a k zaseknutí instalace.
Taky můžeš zkusit, jestli se ti třeba v Alcoholu 120%, podaří vůbec ty 3 CD načíst do image. Pokud ano, tak je vypal na RW nebo zkus virtuálku.
Bathory
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Vocko píše:JJ je to ta LG
Dík za odpověď zase sem o trochu chytřejší :-D
Ale to co napsal SHIT, je taky pravda. Nech načítání proběhnout až dokonce. Ze začátku to bude číst hodně vadných sektorů a chvíli to potrvá, než se dostanež přes 4% celkové délky, až skončí vadný sektory, tak to znatelně zrychlí. Stačí si pak na konci přečíst hlášení, jestli skončilo OK. :)
Bathory
JanHavlicek
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Dobře zkusím toho Plextora, ale momentálně jsem na chalupě, tak to zkusím až zítra. Jiná možnost mi už nezbývá
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

JanHavlicek píše: Když mě instalátor vyzve k vložení druhého CD a já ho vložím, celý se to sekne a nejde to ukončit ani ve správci úloh. Nevíte jak to nainstalovat ?
Pokud tam máš KAV 45094/5 (jiný verze KAV 4,5xxx na to netrpěly) v defaultní instalaci, tak jedině z virtuálky - (má v tom prsty "script checker" :sad: ) Verze 50121/42 tyto problémy nemá (alespoň u mně), popř. ji disabluj při instalaci hry :wink: P.S.: Žádnej AV soft není dokonalej, ale metodou nejmenšího zla používám KAV 5.0xxx 8-)

Ještě poznámka k duplikačnímu softwaru: Konkrétně kopii Mafie jsem dělal cca před 1,5 rokem na A120% verze tuším 1.3xxxx. Image 1CD se načítala cca 1,5hod. Jen tak zkusmo jsem udělal image s A120% v.1.9.2. Image 1CD se načetla (funkční) za cca 20min. I duplikační software dělá "pokroky" 8) Ale SF3, s tím jsou problémy - i to zažrání do registrů je prasárna na druhou :sad:
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Shit píše:Ale SF3, s tím jsou problémy - i to zažrání do registrů je prasárna na druhou :sad:
Na tohle je nejlepší nějakej speciální uninstal software. Před instalací uloží mapu disku i s registry a když se něco nepovede, nebo i po úspěšné instalaci a dohrání hry lze takto perfektně odinstalovat dannej software. Nezůstane po něm nic. 8-)
Já používám Ashampo UIWaicher.
Bathory
Shit
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od Shit »

Jistě, jde to i přes restore, Ghost a pod. Ale "Starforce uninstall" moc nemaká (nebo dřív nemakal. To, co má SF3 ochranu, nesmí se instalit na moje PC :shock: ) :( . http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=5744
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Proto nestačí zálohovat jenom registry, musíš udělat kompletní mapu všech souborů na disku+registry. Potom dáš normal uninstal té hry a po dokončení ještě aktivuješ uninstal v AUIW. Na disku nezůstane nic. V opačném případě máš zaděláno na problém. Stačí vyměnit třeba mechaniku, přidat hdd, zvukovku atd. a OS jde do kytek.
Lemra napsal, že to je virus, s tím naprosto souhlasím, ale nemusíme chodit daleko. Na podobném ikdyž ne tak agresivním principu jedou i XP. Kdo vymyslel sčítání identifikačních čísel komponent byl fakt magor a zasloužil by :box:
Před rokem jsem dělal zálohu na Runaway To Adventure (úspěšnou), kde byla taky jedna z verzí StarForce3 a zde jsem prvně použil právě ten UIW před instalací a neměl jsem s tím žádný problém. Naopak známí dopadli dost špatně, všichni formátovali.
Pravidla, která dodržuju když dávám originálku do PC jsou:

-žádnej autorun
-detekce ochrany
-pokud je SF3, setup jedině přes AUIW

Že jde udělat kvalitní ochranu a přitom nerozházet lidem PC, mě přesvědčila ochrana TAGES. Na první pohled stejná jako SF3, ale bez následků a kam se na ni hrabe SafeDisk. :)
Naposledy upravil(a) Bathory dne sob 5. úno 2005, 14:01, celkem upraveno 1 x.
Bathory
JanHavlicek
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Shit píše:Pokud tam máš KAV 45094/5 (jiný verze KAV 4,5xxx na to netrpěly) v defaultní instalaci, tak jedině z virtuálky - (má v tom prsty "script checker" :sad: ) Verze 50121/42 tyto problémy nemá (alespoň u mně), popř. ji disabluj při instalaci hry :wink: P.S.: Žádnej AV soft není dokonalej, ale metodou nejmenšího zla používám KAV 5.0xxx 8-)
jj, díky Shite, mohl za to KAV 5. Už to jede :-D

//Bathory: tak už nechci nikde číst, jak nadáváš na AVG! :lol:
TO SHIT: :up:
Odpovědět

Zpět na „Vypalovací software“