Problém SAMSUNG SyncMaster 2243nw

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

Odpovědět
honzis
Nováček
Nováček

Problém SAMSUNG SyncMaster 2243nw

Příspěvek od honzis »

Ahoj lidi, mám problém. Přítelkyně si koupila k počítači nový monitor SAMSUNG SyncMaster 2243nw, přesnou sestavu si nepamatuji jen vím že v ní tepe Athlon XP, chipset nForce 2 s grafikou Nvidia FX5600 a 1,5 gb ddr ram. A problém je v tom že některých chvílích (hlavně při zvýšeném zatížení jako je kopírování, zpuštění videa atp...) začnou po monitoru běhat pruhy posunutého obrazu, a někdy černé problikávání. Nemáte s tím někdo zkušenosti, nebo jakýkoliv nápad na řešení, ty základní jsem už vyzkoušel, vyměnil jsem ovladače a pohrál jsem si s rozlišením ale nic, podle přítelkyně se problém s nainstalováním nejnovjějších ovladačů na grafiku údajně ještě zhoršil, ale to může být dost subjektivní. Jinak jsem monitor testnul na výstupu z notebooku a to bylo v pohodě.

Tady jsem zkusil vyfotit problém foťákem (print sreen je nebere) ale na fotce nejdou vidět tak výrazně, v pohybu je to o dost rušivější.

Obrázek
Obrázek
Obrázek

co mám teda dále zkusit?
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Re: Problém SAMSUNG SyncMaster 2243nw

Příspěvek od zombux »

abych pravdu řekl, obrázky z imageshacku mi absolutně nefungujou :sad: můžeš to hodit jinam? třeba na abload.de
ignorelist: kremrole a dezoláti
honzis
Nováček
Nováček

Příspěvek od honzis »

klidně

Obrázek

Obrázek

Obrázek
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

jo už to vidím, na posledním to je dobře vidět. tohle skoro vypadá jako nějaké rušení, nevím možná bych zkusil jinej zdroj jestli to je možné, problém by mohla dělat taky grafika
ignorelist: kremrole a dezoláti
maXXmilian
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od maXXmilian »

Jakym kabelem je pripojeny monitok ke graficke karte?

CPU: Ryzen 5900x + Thermalright Phantom Spirit SE, MB: MSI Tmahawk MAX B450 , GPU: MSI RTX 3070 Gaming X Trio , RAM: DDR IV - 2x 16 GB HyperX Fury RGB 3200MHz, HDD: Samsng Evo PRO 258 GB + Crucial MX500 - 500GB + WD BLUE 4GB + WD RED 10GB, AUDIO: ASUS Xonar Phoebus , POWER: SEASONIC 650 Platinum, CASE: Fractal define R6 black window , MONITOR: Eizo Flexscan EV2436WFS + BenQ XL2546, Periferie: Logitech g400+Icemat 2nd edition + Rapture Delta Stealth
honzis
Nováček
Nováček

Příspěvek od honzis »

Standartním kabelem který byl dodán s monitorem (analog)
Trek
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Trek »

Je poradne zapichnutej ten kabel?
Zkus DVI.
maXXmilian
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od maXXmilian »

Me tohle velmi pripomina impulsni ruseni v kabelu. Nelezi kabel treba na zdroji, soubiha s jinymi kabely? Urcite zkusit jiny kabel a pak asi zkusit vymenit grafickou kartu.

CPU: Ryzen 5900x + Thermalright Phantom Spirit SE, MB: MSI Tmahawk MAX B450 , GPU: MSI RTX 3070 Gaming X Trio , RAM: DDR IV - 2x 16 GB HyperX Fury RGB 3200MHz, HDD: Samsng Evo PRO 258 GB + Crucial MX500 - 500GB + WD BLUE 4GB + WD RED 10GB, AUDIO: ASUS Xonar Phoebus , POWER: SEASONIC 650 Platinum, CASE: Fractal define R6 black window , MONITOR: Eizo Flexscan EV2436WFS + BenQ XL2546, Periferie: Logitech g400+Icemat 2nd edition + Rapture Delta Stealth
honzis
Nováček
Nováček

Příspěvek od honzis »

Trek píše:Je poradne zapichnutej ten kabel?
Zkus DVI.
Ale notak, fakt si myslíš že jsem nevyzkoušel jestli je ten kabel připojen dobře? :razz:

a DVI nevyzkouším neboť monitor má pouze analog vstup
`x3on
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od `x3on »

tak potom si zkus sehnan od nejakeho kamose druhou grafiku.. a nebo druhy kabel jeste zkus..
PC | x3on is now known as `x3on | `x3on je majitelem rádia fox
Odpovědět

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“