USB flash disk - po naformatovani zpomaleni zapisu - pomoc.

Vše o CD-R/RW, DVD±R/RW, Blu-ray, HD DVD, ZIP, FDD a dalších.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
pavel77
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

USB flash disk - po naformatovani zpomaleni zapisu - pomoc.

Příspěvek od pavel77 »

Zdravim, koupil jsem si novou flashku pretec kovovou 16GB a zkousel jsem udelat na ni
test zapisu. Zapisovala rychlosti 10MB/s. Chtel jsem s ni udelat bootovaci Flasdisk
a supnout na nej norton ghost s diskety s pouzitim programu HP_USB_Boot_Utility.
Program mi ji naformatoval, vytvoril na ni nejaky linux ci co ale naformatovalo to jen na
3GB z 16GB a ve spravci disku jsem se dival a zbytek pameti nebyl prirazen.

Tak jsem to chtel pak naformatovat ve vistach zpet a neslo to. Resp. slo ale jen
na ty 3GB kapacity. Nakonec jsem pouzil program USB Disk storage format a ten to naformatoval zpet na tech 16GB.

Ale kdyz jsem na ni zacal zapisovat, tak uz to nezapisovalo 10MB/s ale jen 6.3MB/s a
byl to stejny soubor co jsem tam kopiroval poprve (Film 700MB). Mam i ulozeny obrazek.
Schvalne jsem to nechal kopirovat dyl a skutecne to zapisuje pomaleji. Flaska byla
jen parkrat naformatovana, jinak je uplne nova. Cteni je rychle, kolem 30MB/s.

Nevite nekdo cim to muze byt? Naformatoval jsem to zpet na Fat32 ale ta rychlost zapisu
je mensi nez byla. Jako by mi v te flasce se nekde neco preplo na pomalejsi zapis
nebo nevim cim to muze byt. Ty testy zapisu jsem delal pred tim i v XP i Vistach a bylo to skutecne 10MB/s. Po tom naformatovani tim HP USB Boot Utility a pak preformatovani
zpet to zpomalilo zapis na 6.3MB/s.

Za rady a pomoc Vam moc dekuji.
OndraSter
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Re: USB flash disk - po naformatovani zpomaleni zapisu - pomoc.

Příspěvek od OndraSter »

A teď už má opět 16GB?

Otevři správce oddílů, zruš ten 3GB a vytvoř nový přes celý flashdisk. Kdysi jsem udělal totéž a normálně jí teď používám.

Jinak FAT32 nedoporučuju, má limit 4GB na soubor.
PC: i5-2500k 4.5GHz/24GB RAM/GTX560 Ti 1GB/>5TB - W7 Prof x64; Microsoft SideWinder X3 notebook: HP 6715b (4GB RAM) - W7 Prof x64;
mobil: Nokia Lumia 800 Cyan, 16GB; tablet: Toshiba Portege M200 (2GB, 64GB SSD, GeForce FX5200) - W7 Prof x32

Nahraďte Arduino výkonnější variantou!
Vývojová prostředí a nástroje | Webové prohlížeče | Seznam freehostingů
Odpovědět

Zpět na „Optická, výměnná a jiná zařízení“