Zdravím,
nejen mě, ale třeva i jiné majitele (i budoucí) laserových tiskáren by mohlo zajímat jak se o takovou tiskárnu pečuje aby dlouho vydržela.
Proto když třeba narazíte při svém surfování po webu narazíte na zajímavé články o technologii laserových tiskáren a jejich péči, přidejte jej se prosím.
Ale teď k mému dotazu: Mám tiskárnu HP Color LJ 2605 PCL6.
Zajímalo by mě jak bych měl o ni pečovat aby stále tiskla čistě a ostře a zda je po určité době (vytištění velkeho či menšího množství) stran doporučeno nějaké vyčištění od nečistot, prachu z papíru či nečistot od toneru.
Je jasné, že kvalita tisku nejvíce závisí na zatížení tiskárny, ale někdy se třeba stane, že nepsrávným nastavením formátu papíru dojde k tomu, že toner se dostane mimo papír a na další tištěné stránce je usazen na jejím začítku (spečený).
Pokud se někdo třeba i zajímá či zabývá servisem laserových tiskáren, napište sem své postupy, zda existují speciální sady pro čištěné této technologie apod.
A je tu ještě jeden můj osobní konkrétní dotaz: Tiskárna jakou mám má ve specifikaci uvedeno, že maximální hmotnost používaného média (papíru) je, a tady si teď nejsem jist, ale kolem 106g nebo 130g.
A tady bych se chtěl zeptat - jaké nebezpečí či riziko hrozí když použiji těžší papír? Zajímá mě možné poškození tiskárny či její části a kvalita vytistěné stránky. Musím se přiznat, že jsem již několikrát použil těžší papír a obrázek byl vytištěn v pořádku. Při vkládání papíru do ručního podavače bylo cítit, že papír lze vsunout více ztuha ale podavač si jej chytil a vytiskl.
Ale nerad bych tímto poškodil tiskárnu. Stále více si vzpomínám, že ta max. či doporučená hmotnost média byla, a je, 106g/m2. Což není mnoho, přesto je schopna tisknout i na papír o hmotnosti 200g.
Mohli byste se, prosím, také vyjádřit k této problematice, jaké máte zkušenosti s používáním těžsího papíru na vaší tiskárně a vše kolem.
Díky i za odpovědi na mé otázky.
Jak pečovat o laserové tiskárny + max. hmotnosti médií
- Benjous
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Jak pečovat o laserové tiskárny + max. hmotnosti médií
MB: Gygabite EP45-DS3R CPU: Intel Core2 Duo E8400 (3.0Ghz) DDR: A-Data DDRII 800Mhz Extreme Ed, 2x 1GB GK: Sapphire ATI Radeon HD4850, PCIE, 512MB DDR3 (500@690, 990@1152) HDD: Samsung SpinPoint F1 HD322HJ 320GB SATA II, WD 160GB SATA II DVD-RW: LG H58N FAN: AC Accelero S1 rev2, AC Freezer 7 Pro, 2x Nexus D12SL-12 BW Zdroj: Seasonic SS-500ET 500W Case: Thermaltake Armor Jr VC3000SWA DVB-T: AVer TV Hybrid Volar HX Tisk: HP ColorLJ 2605 PCL6 Scan: Canon Lide50 LCD: Benq FP91V+ Webcam: Logitech Communicate STX Tuning: Revoltec Cold Cathode Twin-Set Green, 30cm, Xilence Fan Control Panel