GF 9800GTX - artefakty po instalaci driverů

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Odpovědět
KOrenKO
Nováček
Nováček

GF 9800GTX - artefakty po instalaci driverů

Příspěvek od KOrenKO »

Zdravím. Dnes mi prišla nová palit 9800gtx 512 dd3 cuda. Vybalil som ju, zapojil, všetko v pohode, windows sa nabootoval, obrazovka vítejte potom asi 10 sekúnd normál menu a naraz sa zmenila obrazovka na kocečky, rôzne farby, ako napr tu na fóre pri výbere farby. nasledoval safe mode, inštalácia ovládačov a následovné znovu spustenie.. zas to isté.. nebeží. môže to byť tým, že pred týždňom mi proste už po záruke padla ati 2900xt, potom som si od kamaráta požičal nvidiu 7200, ktorá bežala celkom dobre, aj COD 4 som si zahral, následne som odinštaloval ovladače a išiel nahodiť novú.. zostava p35 neo4, c2duo e 6750 2.66Ghz, corsair 2gb ram / 2x 1 Gb/ zdroj seasonic 460W.

//Thellwin - upraven název
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Re: 9800 gtx problem

Příspěvek od Thellwin »

N té sestavě by měla jet bez problémů. Máš možnost ji vyzkoušet v jiném PC ?
Goldnoob team proud member!
KOrenKO
Nováček
Nováček

Příspěvek od KOrenKO »

to je ten problém, že nemám kde inde.. dnes večer som zmazal v safe mode staré ati ovladače od ati s pomocou driver scleanera. vidím problém v tom, že toto bola moja prvá zmena karty a až teraz na pctf som sa dočítal ako na to. ja som to robil tak že mi vypadla ati, tak som si iba požičal 7200, nainštaloval ovladače na nvidiu, potom zmazal staré ati.. následne som zas zmenil kartu na 9800 a znovu naištaloval ovladače.. to je asi ten problém. dnes skúsim reinstall windows, nech sa prečistia registre a celkovo tu mám bordel. karta mi už po vymazaní starých ovládačov ide aj v normálnom mode, ale správa sa ako kebyže ne má ovládače, pritom má.. poznáte to, preskakovanie stránky pri brouzdání na nete etc...skúsil som aj spustiť hru a vypísalo že sa vyskytol problém s directom, pritom som ho ešte pred tým naištaloval. niekde som aj videl že to môže byť aj zdrojom, je to tak?
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Zdroj by stačit měl. Zkus pořádně odinstalovat všechny zbytky ATi i NV driverů, projeď to i nějakým specializovaným softem na jejich likvidaci a pak je zkus znovu instalnout. Reinstal OS bych si nechal jako poslední možnost.
KOrenKO
Nováček
Nováček

Příspěvek od KOrenKO »

v safe mode som to odinštaloval cez ten driver cleaner, tak myslím že by to mohlo zabrať, ale nevyšlo. grafika sa stále správa ako keby bez ovládačov, pritom sú už 2x preinštalované.čítal som iný topic a tam niekdo písal že to je xpčkom, pretože mal SP1, ale ja už mám trojku, tak tiež neviem. disk už mám aj tak zaplnený a skôr či neskôr by som sa k tomu reinstalu os dostal. takže je reálna možnosť, že je to problém ovládačov ati vs nvidia, jo? HW chyba to už nemôže byť, keď som ju rozbehol, tú kartu? pretože ten prvý raz sa správal ako keby odišla, ale už beží..

EDIT

takže reinstal OS nepomohlo, mám chybný kus.

EDIT2

niečo na mapadlo. zbadal som, že mám seasonic 430W, nie 450-500 ako som si myslel. karta nešla už keď som mal na hdd nainštalované ovládače nvidia pre 8smu sériu.potom som v safe mode vymazal drivre a bežala ok, aj do normal modu som sa dostal. je to v tom napájaní?nerozumiem sa v tom moc dobre, ale ak to chápem správne, tak bez ovládačov karta beží fajn, pretože pc jej dodáva málo šťavy na to, aby bežala tak, aby sa dalo inštalovať. až potom drivre dodajú ostatnú sťavu a vlastne to naštartujú tak ako to má ísť? ďakujem.

//Thellwin - sloučen trojpost
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Re: GF 9800GTX - artefakty po instalaci driverů

Příspěvek od Thellwin »

Imho blbost, ten zdroj by to měl utáhnout.
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“