Dobrý den. Nedávno jsem si koupil hry Crysis a Quake 4 a má vypalovačka Optiarc DVD-RW AD-7203S ani jednu z her není schopna vůbec načíst. Zkrátka po vložení media do mechaniky se vůbec nic nestane a mechanika jen periodicky vydává zvláštní zvuky, jak se snaží medium přečíst. Pochopitelně ani manuální snaha nepřináší úspěch. U jiným medií nemám žádné problémy. Zkoušel jsem i flashovat nový firmware, ale žádný posun k lepšímu to nepřineslo. Jediný menší úspěch jsem zaznamenal u Quake 4, jenž jsem překopíroval na jiném PC a kopie už alespoň naběhla. To však bylo všem. Před začátekm instalace mi Visty napsali, že hra má známé problémy s tímto OS a instalace skončila. Crysis se mi zkopírovat nepodařilo, protože DVD je evidentně DualLayer (má přes 6 GB) a moje vypalovačka na dalším PC nechce na DL DVD vypalovat (ačkoli by to měla zvládat).
Má otázka zní, v čem je problém? Proč relativně nová a snad i kvalitní (Sony + NEC) vypalovačka nechce vůbec načíst originální lisovaná DVDča? S jinými medii jsem se nesetkal s problémy. Media snad nejsou poškozena, protože na onom druhém PC s nimi nebyl problém. Bohužel toto druhé PC je výrazně slabší, takže zde tyto hry hrát nemohu. Na primárním PC mám originální Vista x64 SP1, nic není přetaktováno, vypalovací program tam je jen Nero 8 a jinak mě nenapadá, jaký jiný HW, či SW by tam měl s těmito problémy něco společného. Všechno kvalitní komponenty (Core 2, x38 chipset, MB ASUS, atd...).
Pokud by někdo věděl v čem je zrada, háček, kde je problém a proč to nejde, budu vděčný za jakokoli radu. Opravdu mě trochu štve, že jdem vyplázl tolik peněz na hry (zas tak moc to nebylo, teď už jsou dost levné) a ani mi nenaběhnou.
Vypalovačka nečte media
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- Jafpu3
- Nováček

-
- Bathory
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
Re: Vypalovačka nečte media
Buď jsou ty média trochu hůř vylisovaný, nebo má mechanika problémy se čtením poškozených médií. Dle testů těchto mechanik to při čtení poškozených médií skutečně žádná sláva není. Vyskoušej na ty placky mechaniku jinou a uvidíš hned...
Bathory